Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2019
Κινηματογραφική αίρεση, οπαδική τρέλα ή αναρχική ποίηση; Οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» υποστηρίζουν φανατικά την υποψηφιότητα του Έλληνα σκηνοθέτη για Όσκαρ και ξεκαθαρίζουν ότι αν δεν τα σαρώσει όλα θα …γίνει χαμός...
Είναι μία από τις πιο κεφάτες παρέες στο Facebook, αλλά ποιοί είναι οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» στην πραγματικότητα; Τους αναζητήσαμε γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα αποκαλυφθούν σε ένα μέσο με το κύρος της Deutsche Welle και εννοείται ότι πέσαμε έξω. «Είμαστε χούλιγκανς, αλλά ταυτότητες στο τραπέζι δεν πέφτουν εύκολα» λένε. «Όποιοι ξέρουν και πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν ακριβώς τα ονόματά μας. Κατά τα άλλα δεν θα ήθελα να δώσω ακριβή στοιχεία γιατί έχω και τέσσερα δικαστήρια στην πλάτη για τον Γιώργο…»

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι το ακλόνητο φαβορί για τα Όσκαρ και την Κυριακή θα πάρει δέκα στα δέκα, υποστηρίζουν. Φαίνεται ότι διαθέτουν κινηματογραφική παιδεία οι άνθρωποι, γι αυτό ρωτάμε τι γνώμη έχουν για τον γερμανικό κινηματογράφο, που χούλιγκανς μπορεί να μην έχει, αλλά λειτουργεί κι αυτός με βαθύτερα νοήματα και παράλληλα σύμπαντα, όπως και ο Λάνθιμος άλλωστε. «Δεν ασχολούμαστε εμείς με κουτσομπόληδες, με κάτι ταινίες όπως Οι Ζωές των Άλλων» ξεκαθαρίζουν. «Δεν καταλαβαίνω εμάς τι μας αφορούν οι Άλλοι. Ή μία Λόλα που τρέχει. Να τρέχει, να είναι καλά, αλλά εμάς μόνο ο Γιώργος μας ενδιαφέρει, δεν μπαίνουμε σε ξένα λιμέρια..»
El Classico με Κουαρόν
Μεγάλος αντίπαλος του Λάνθιμου είναι ο Μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν. Πολλοί λένε ότι είναι φαβορί, μάλιστα ο Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ, που είχε πάρει Όσκαρ για τις «Ζωές των Άλλων», τον έχει σίγουρο. Οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» δεν θέλουν καθόλου Κουαρόν, τον αποκαλούν «Γουακαμόλε» και άλλα διάφορα, αλλά δεν είναι άδικο αυτό για έναν συνάδελφο που κάνει σοβαρή δουλειά; «Δεν υπάρχουν σοβαρές δουλειές φίλε από άλλες ομάδες και άλλους σκηνοθέτες, ο τύπος μέχρι πέρσι-πρόπερσι έκανε Χάρι Πότερ», επιμένουν οι αγνοί οπαδοί. «Πάει με τα στημένα, πάει όπου τον παίζουν καλά, μιλάμε για άνθρωπο ο οποίος έχει πίσω του ολόκληρο σύστημα. Τα έχουμε ξαναπεί, έχουμε κάνει καταγγελίες εμείς…»
Μέσω Facebook οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» ενημερώνουν ότι βρέθηκε χορηγός- συγκεκριμένα ο Τζιμης ο Γιαλόχαρτος με το χρωματοπωλείο στα Σεπόλια- κι έτσι θα πάνε στο Χόλιγουντ για την απονομή. Τις προάλλες προσπαθούσαν να φτιάξουν και δεύτερο όροφο στο οπαδικό πούλμαν για να χωράνε όλοι και τελικά τα κατάφεραν. «Ναι, το πούλμαν είναι έτοιμο, έχει φτιαχτεί και ο δεύτερος ο όροφος», μας λένε. «Στον πρώτο είχαν σπάσει κάτι τζάμια από το ταξίδι στη Μελβούρνη, τέλος πάντων μπήκαμε σε μία διαδικασία με τα παιδιά να φτιάξουμε και τον δεύτερο. Είναι πενήντα θέσεις κάτω, άλλες πενήντα πάνω, τετρακόσια-πεντακόσια άτομα δηλαδή το σύνολο, να σου κάνω τη σούμα για να μην τα υπολογίζεις μόνος σου. Αν και δεν ξέρω να μετράω καλά, κάπου εκεί βγαίνει με τους υπολογισμούς που κάνω…»
Μακριά από πολιτικά σχόλια
Με την ίδια σεμνότητα, οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» απέχουν από σχόλια πολιτικού χαρακτήρα. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ότι πρόσφατα κάποιος ανέβασε στο Facebook μία πρωτότυπη διασκευή, όπου ο παλαιός «Ύμνος του ΕΑΜ» έγινε «Ύμνος στον Γιώργο Λάνθιμο» με ακουστική κιθάρα και χωρίς τυμπανοκρουσίες ασφαλώς. Τι σημαίνουν όλα αυτά; «Δεν υπάρχουν πολιτικά νταραβέρια, όποιος μπαίνει μέσα σε μας είναι Γιώργος Λάνθιμος», ξεκαθαρίζουν. «Το τραγούδι που λες το έστειλε ένας φίλος, ο οποίος είναι μέλος χρόνια το παιδί στον σύνδεσμο. Έχει παίξει κυνηγητό, έχει παίξει ξύλο, έχει πετάξει κλακέτες, έχει ζυμωθεί…»
Πηγή: DW
Σχετικά
Το πρώτο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύφθηκε
Η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός της Marvel ξεκίνησε, καθώς το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύπτει την πιο φιλόδοξη σύμπραξη ηρώων στην ιστορία του MCU.
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η «Οδύσσεια» του Νόλαν: Πάνω από 264 εκατ. δολάρια έσοδα το πρώτο Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε
Η παραγωγή της ταινίας κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια και η προώθησή της 125 εκατομμύρια δολάρια
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στον Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια
Πέντε βραδιές, πέντε ιστορίες κάτω από τα αστέρια
Τρέιλερ «Mayday»: Ράιαν Ρέινολντς και Κένεθ Μπράνα σε ψυχροπολεμική κωμωδία!
Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε μια buddy κωμωδία τοποθετημένη στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Μπρέντα Φρίκερ: Πέθανε η «κυρία με τα περιστέρια» από το Home Alone – Η πορεία της ως το Χόλιγουντ και η «κατάρα των Όσκαρ»
Η Φρίκερ είχε τιμηθεί με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της ως μητέρα του Κρίστι Μπράουν στην ταινία «Το Αριστερό μου Πόδι»
Όταν ο κινηματογράφος συναντά τη μαγεία του καλοκαιρινού ουρανού
Mια σειρά από ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές Cinema Under the Stars, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα
Ματ Ριβς, Ρόμπερτ Πάτινσον και teaser για το «The Batman Part II»
Διότι μπορεί το έργο να μετατέθηκε για το 2028, αλλά κάπως πρέπει να μείνει η φωτιά αναμμένη.
«I Play Rocky»: Η ιστορία της ταινίας που καθιέρωσε τον Σιλβέστερ Σταλόνε – Το πρώτο τρέιλερ
Η απόλυτη περιπέτεια ενός αουτσάιντερ. Ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1976. Απέσπασε 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.
Το τρέιλερ του «The Uprising» αποκαλύπτει τον πιο φιλόδοξο Πολ Γκρίνγκρας των τελευταίων χρόνων
Το πρώτο τρέιλερ του νέου ιστορικού δράματος του Πολ Γκρίνγκρας έφτασε, με τον Αντριου Γκάρφιλντ να ηγείται μιας από τις σημαντικότερες εξεγέρσεις της μεσαιωνικής Αγγλίας.
Ο Πίτερ Τζάκσον επιστρέφει στη σκηνοθεσία με το πολυαναμενόμενο sequel του «Τεντέν»
Υστερα από δώδεκα χρόνια μακριά από τη σκηνοθεσία ταινιών μεγάλου μήκους, ο Πίτερ Τζάκσον επιβεβαίωσε ότι η επόμενη κινηματογραφική του δουλειά θα είναι η συνέχεια του «Τεντέν».
Οι 10 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα σύμφωνα με τους New York Times
Η λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες δημιουργήθηκε μετά από την ψηφοφορία 500 σκηνοθετών, σταρ και άλλων επαγγελματιών του κινηματογράφου.
Ο «Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες» επιστρέφει - Ετοιμάζεται το reboot της ταινίας
Η νέα παραγωγή θα βασίζεται στην πρώτη ταινία του 1984