Μία παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα που ξέρει από μεζέ και φρέσκο ψάρι στο Λιοπέτρι

Αυτό τον μήνα, τον Αύγουστο που είναι ο μήνας των διακοπών όλοι σχεδόν θα περάσουμε από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είτε για μονοήμερη εξόρμηση είτε και διαμονή σε Αγία Νάπα, Πρωταρά και ευρύτερη περιοχή.

Οι επιλογές για φαγητό είναι πολλές και διαφορετικές. Αν όμως επιθυμείς κάτι στα πέριξ των τουριστικών περιοχών μπορείς να φτάσεις μέχρι το Λιοπέτρι όπου θα συναντήσεις το εστιατόριο Φεγγαρόγνεμα και θα φας στη δροσερή του αυλή.

Το Φεγγαρόγνεμα είναι η κυπριακή ταβέρνα που ξέρει να σερβίρει εκλεκτούς κυπριακούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι σε μια υπέροχη αυλή και με εξαιρετικό, φιλικό σέρβις. Οι άνθρωποί της θα φροντίσουν, από την ώρα που θα πάρεις θέση, να σου φέρουν ό,τι πιο νόστιμο, παραδοσιακό και φρέσκο ετοιμάζει η κουζίνα.

Δεν είναι τυχαίο που έγινε ήδη γνωστή για την ποιότητα του φαγητού της και την άψογη εξυπηρέτησή της. Στο όμορφο Λιοπέτρι, με τους χαμογελαστούς κατοίκους και τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες, ανακάλυψε την ταβέρνα που αντικατοπτρίζει την κυπριακή φιλοξενία και την αυθεντική, πατροπαράδοτη κουζίνα σε ένα περιβάλλον μοναδικό. Το Φεγγαρόγνεμα έχει μεριμνήσει στον εσωτερικό του χώρο να δημιουργήσει και παιχνιδότοπο για τους μικρούς της επισκέπτες.

Στην παραδοσιακή αυλή του
Το μαγαζί διαθέτει μία πολύ ιδιαίτερη αυλή: Την 'Αυλή του Τάκκα'. Έναν όμορφα διακοσμημένο εξωτερικό χώρο, με πολύ πράσινο, νερό που κελαρύζει και μια ατμόσφαιρα απόλυτα καλοκαιρινή, που σε χαλαρώνει και δροσίζει.

Το φαγητό
Το φημισμένο και περιζήτητο καλαμάρι του θα πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις, όπως και το ολόφρεσκο ψάρι που διαθέτει καθημερινά και σου το σερβίρει λαχταριστό στο πιάτο σου. Το μαγαζί σερβίρει πλούσιο ψαρομεζέ με εκλεκτά πιάτα με €20, κρεατομέζε με €19.50 αλλά και κλέφτικο με €12 το άτομο. Η μερίδα συνοδεύεται με πουργούρι, σαλάτα, πατατούλες και ορεκτικά.

Η γραφική του αυλή, το παραδοσιακό κυπριακό φαγητό του και η αυθεντική φιλοξενία του είναι φημισμένα στη γύρω περιοχή. Για σένα που ψάχνεις ένα μαγαζί με τα όλα του στην ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου αυτές τις μέρες του καλοκαιριού, το Φεγγαρόγνεμα είναι μία αρκετά καλή επιλογή για σένα, την παρέα και την οικογένεια.

Πληροφορίες: 23943434

Φεγγαρόγνεμα title
Χρήσιμες πληροφορίες:
Μιχαήλ Καραολή 5, Αμμόχωστος
Δ-Σ 18.00-μέχρι αργά (η κουζίνα κλείνει 23.30)
Διαθέσιμο Parking

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31