Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής Διονύσης Σαββόπουλος θα βρεθεί στο φετινό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας για την καθιερωμένη μεγάλη συναυλία της διοργάνωσης στις 29 Σεπτεμβρίου με την μουσική παράσταση "Ο Διονύσης Σαββόπουλος στα τραγούδια των άλλων".

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον μεγάλο αυτό τραγουδοποιό τον Διονύση Σαββόπουλο, μαζί με το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» 30 μουσικούς από Κύπρο και Ελλάδα και ενορχηστρώσεις δύο σπουδαίων μουσικών, του Ελλαδίτη και μόνιμου συνεργάτη του Δ.Σαββόπουλου, Γιώτη Κιουρτσόγλου και του Κύπριου συνθέτη Βάσου Αργυρίδη.

Τραγούδια άλλων ομότεχνων του, παλαιοτέρων και νεοτέρων, από τον Αττίκ ή τον Μάρκο Βαμβακάρη π.χ. μέχρι τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Φοίβο Δεληβοριά και άλλων, τραγουδά και παρουσιάζει σ΄αυτή τη συναυλία του ο Διονύσης Σαββόπουλος. Το πρόγραμμα του διανθίζεται από τις αφηγήσεις του πάνω στην γνωριμία, τις αναμνήσεις και τις σκέψεις του γι αυτούς τους αξιαγάπητους δημιουργούς και τα τραγούδια τους. Είναι η πρώτη φορά που ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που δεν στηρίζεται στα δικά του τραγούδια αλλά - κυρίως- στα τραγούδια των άλλων που αγάπησε και τα ζήλεψε. Η ομορφιά τους τον βοήθησε να εμβαθύνει και στη δική του τέχνη, όπως λέει ο ίδιος. Όλοι οι συντελεστές τραγουδούν και παίζουν εικοσιτέσσερα τραγούδια - διαμάντια, σαν μια μεγάλη μουσική τοιχογραφία που καλύπτει εκατό χρόνια Ελληνικής τραγουδοποιοίας.
Η ορχήστρα αποτελείται από περίπου 30 μουσικούς, σε 2 βασικούς κορμούς, το Ακουστικό Σχήμα και Κλιμάκιο Πνευστών Συμφωνικής Ορχήστρας.

Επίσης την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας παρουσιάζει την συναυλία των Παντελή Θαλασσινού- Γεωργία Νταγάκη - Κατερίνα Παράσχου - Κώστας Χατχηχριστοδούλου - Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος "Διόνυσος". Η συναυλία είναι διανθισμένη με πάρα πολλούς χορούς που εκτελούν οι εξαιρετικοί χορευτές της ομάδας "Διόνυσος". Θα ακουστούν συνθέσεις των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Λοϊζου, Θαλασσινού, Ξαρχάκου και του δικού μας Μάριου Τόκα, που φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του. Τα τραγούδια του Τόκα θα ερμηνεύσει ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου που ήταν από τους κύριους συνεργάτες του μεγάλου μας συνθέτη.

Μεσαιωνικό Μοναστήρι Αγίας Νάπας title
Χρήσιμες πληροφορίες:
Αγία Νάπα, Αγία Νάπα
Διαθέσιμο Parking

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31