Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Ένας Michelin Star Chef μαγειρεύει απόψε στα Eating Awards 2018

Μπήκαμε στην κουζίνα του Hilton και συναντήσαμε το

Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2018

Ένα gala dinner με πιάτα και μενού υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος περιμένει τους καλεσμένους της τελετής απονομής των Eating Awards 2018, που θα πραγματοποιηθεί απόψε Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, στο Hitlon Cyprus, με παρουσιάστριες την Μαρία Μπεκατώρου και την Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Ένα menu με γεύσεις αστέρων (δες ΕΔΩ το μενού).

Άλλωστε, πρόκειται για μία διοργάνωση όπου δίνεται ιδιαίτερα μεγάλη σημασία τόσο στο μενού της βραδιάς όσο και στα πιάτα που θα προσφερθούν στους προσκεκλημένους αλλά και στην ποιότητα των υλικών.

Για να επιτευχθεί όμως ένα σπουδαίο μενού χρειάζεται κι ένας εξαιρετικός σεφ. Έτσι, κάθε χρόνο το μενού των βραβείων υπογράφουν σπουδαίοι και διακεκριμένοι Κύπριοι και Έλληνες σεφ.

Κι αυτό γιατί φέτος, το μενού της ξεχωριστής αυτής βραδιάς θα υπογράψει με τα πιάτα και τη δημιουργικότητά του, ο Γάλλος σεφ, Arnaud Bignon, ο οποίος έφερε δύο αστέρια Michelin στο εστιατόριο Σπονδή στην Αθήνα και δύο αστέρια Michelin στο εστιατόριο The Greenhouse στο Λονδίνο.

Εμείς, μπήκαμε στην κουζίνα του, όπου επικρατεί αναβρασμός προετοιμασιών, και συναντήσαμε τον πολυβραβευμένο chef και σου μεταφέρουμε εικόνες:

 


'Η μαγειρική είναι ένα παιχνίδι με τα συστατικά'
Η φιλοσοφία του Bignon συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική εκπαίδευση με τις σύγχρονες τεχνικές και βασίζεται στην εξεύρεση τέλειας αρμονίας και ισορροπίας σε όλα τα πιάτα που υπαγορεύει η γνώση του για την ποιότητα της πρώτης ύλης. Ονομάζει αυτή την εφευρετική αλληλεπίδραση μεταξύ των συστατικών 'jeu des produits' που μεταφράζεται κυριολεκτικά σε 'παιχνίδι με τα συστατικά'.

 

"Είμαι περήφανος που μαγειρεύω για τα Check In Eating Awards"
Ο κ. Bignon ερχόμενος στην Κύπρο νιώθει πως βρίσκεται στην Ελλάδα, δεν βρίσκει διαφορές. 'Νιώθω περήφανος που θα μαγειρέψω για τα Check In Eating Awards, ένα τόσο σημαντικό γαστρονομικό θεσμό για την Κύπρο και ελπίζω πως θα έχουμε ένα υψηλό επίπεδο και φέτος', δήλωσε. Όσον αφορά στο μενού της βραδιάς ανέφερε πως επέλεξε ορισμένα χαρακτηριστικά πιάτα από το δύο αστέρων Michelin εστιατόριο, τη Σπονδή ενώ για τη βραδιά των βραβείων ετοιμάζει ένα καινούργιο επιδόρπιο έκπληξη.

Ποιος είναι όμως ο Arnaud Bignon;
Ο Arnaud Bignon που είναι σήμερα πατέρας δύο παιδιών ξεκίνησε την καριέρα του σε εστιατόρια του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένων του Drouant με δύο αστέρια Michelin με τον Chef Louis Grondar. Το 1999, μπήκε στο διάσημο, με τρία αστέρια Michelin, Le Bristol Paris, όπου εργάστηκε υπό τον επικεφαλής μάγειρα Éric Fréchon για επτά χρόνια. Αργότερα μετακόμισε στην Αθήνα το 2005 για να διευθύνει την κουζίνα του εστιατορίου Σπονδή, όπου το 2008, κέρδισε το δεύτερο αστέρι Michelin. Ο Bignon, τότε σε ηλικία 32 ετών, ήταν ένας από τους νεότερους σεφ που το πέτυχε ποτέ. Η επόμενη στάση του ήταν το Greenhouse στο Mayfair του Λονδίνου το 2012, επιτυγχάνοντας τα δύο αστέρια Michelin το 2013, σε μόλις δύο χρόνια εργασίας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close