Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2018
Το πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπόρο στον κλάδο επιστημών ζωής και υγειάς στην Κύπρο παρουσιάζει , στις 3 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, το ολοήμερο συνέδριο: “The Future of Healthcare in Cyprus”, το οποίο συνδιοργανώνουν o Εκδοτικός Οίκος Δίας, σε συνεργασία με τη Boussias Communications και το Healthcare τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στο Filoxenia Conference Centre (Jean Monet Hall) στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας, με στόχο την καθολική υγειονομική κάλυψη και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, ο ρόλος της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και η συνεργασία και η πολιτική συναίνεση για τα επόμενα βήματα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στο 2ο Συνέδριο Πολιτικών Υγείας. Το συνέδριο φιλοξενεί εξέχοντες διεθνείς ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, ενώ σημαντικός αναμένεται να είναι και φέτος ο διάλογος με όλους τους φορείς υγείας για την πορεία και το μέλλον των μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας της χώρας.
Το συνέδριο αναμένεται να ανοίξει με ομιλία του ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύστημα υγείας της Κύπρου. Επίσης, στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Έλληνας υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο είναι:
• Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
• Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο Σύστημα Υγείας της Κύπρου.
• Οι αλλαγές στο σύστημα οργάνωσης και λειτουργίας των νοσοκομείων.
• Θέματα που αφορούν τη φαρμακευτική πολιτική.
• Χρηματοδότηση και Βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας.
Τα παραπάνω θέματα θα αναπτύξουν σημαντικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι: Nικόλαος Σχίζας, Καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Σύμβουλος e-health του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικολάου Αναστασιάδη, Σταύρος Μαλάς, πρώην υπουργός Υγείας της Κύπρου, Καθηγητής Γενετικής, Ιατρικής Σχολής, University of Nicosia, Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Θωμάς Αντωνίου, πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Νίκος Πολύζος, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου, Γιώργος Πετρίκκος, πρ. Κοσμήτορας και επικεφαλής Advisory Board, Ιατρική Σχολή, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Καθηγητής Ανοσολογίας, Ιατρικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Ομότιμος Καθηγητής Εσωτερικής Ιατρικής και Λοιμώξεων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χρήστος Πέτρου, Αναπληρωτής Καθηγητής, School of Sciences and Engineering, Department of Life and Health Sciences, University of Nicosia, Παναγιώτης Γιάλουρος, Visiting Associate Professor, Medical School, University of Cyprus, Μάμας Θεοδώρου, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Άρης Σισσούρας, Επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Μάριος Κουλούμας, Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, Κυριάκος Μικέλλης, Πρόεδρος Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ), Διευθυντής Κύπρου, Pfizer, Αυγουστίνος Ποταμίτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΦΕΚ), Μάρκος Αγαθαγγέλου, πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, Γιάννης Δημαράκης, Managing Partner, Scotwork.
Παρουσιάζει: Το πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Διοργανωτές: Εκδοτικός οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications
Χορηγός: Ζοrbas Catering
Υποστηρικτές: Qoneq, Gilead, Impophar , The breast center of Cyprus & Siemens Healthineers Conference Experience Sponsor – Conferience
Χορηγός επικοινωνίας: Economy Today
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας
Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το “The Future of Healthcare in Cyprus” στις 3 Δεκεμβρίου– περιορισμένος αριθμός θέσεων. Περισσότερες πληροφορίες http://www.healthcareconferencecy.com/

-
Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία
03 Δεκεμβρίου 2018
Σχετικά
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Το Κόκκινο Γράμμα» για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η παράσταση συνδυάζει θεατρική δράση, αρχειακό υλικό, γράμματα, ντοκουμέντα και τα μελοποιημένα ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη
Η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» έρχεται στον πάγο σε 4 πόλεις της Κύπρου
Πατινάζ, εναέρια ακροβατικά και μουσική ζωντανεύουν το παραμύθι του Λιούις Κάρολ, από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου.
Ο «Καρυοθραύστης» φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων σε 3 πόλεις της Κύπρου
Το Grand International Classic Ballet παρουσιάζει το αγαπημένο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι σε Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο
Ο Λουβαράς γίνεται χριστουγεννιάτικο χωριό για μια μέρα
Παιδική και μουσική σκηνή, χριστουγεννιάτικη αγορά, φαγητό και ποτό μάς περιμένουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.
Το Limassol Greens υποδέχεται το Movember με μια ξεχωριστή εκδήλωση στις 31 Οκτωβρίου
Γκολφ, ψυχαγωγία και δράσεις για καλό σκοπό, σε μια ανοικτή εκδήλωση αφιερωμένη στην υγεία των ανδρών
Ακυρώνεται η γιορτή για τα 12 χρόνια της Golden Donkeys Farm
Η ανακοίνωση των διοργανωτών
Accessibility Is the Aesthetic: Όταν η προσβασιμότητα γίνεται μέρος της τέχνης
Τρεις καλλιτεχνικές δημιουργίες από Κύπρο, Ελλάδα και Εσθονία παρουσιάζονται σε μια ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου P.A.I.R.
CYBERNESS: THE DARK WEB — Το Halloween καταλαμβάνει την Κόλλα, στη Λεμεσό
Για δύο ημέρες, η Κόλλα θα μεταμορφωθεί σε έναν κόσμο εμπνευσμένο από το Halloween
Εκπαίδευση, αθλητική απόδοση και υγεία στο επίκεντρο του 3ου Παγκύπριου Επιστημονικού Συνεδρίου Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής
Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τους επαγγελματίες του αθλητισμού και τους επιστήμονες υγείας
Μια δωρεάν βόλτα μάς συστήνει ξανά την παλιά Λευκωσία
Το «Γνωρίζω την πόλη μου» επιστρέφει στις 7 Νοεμβρίου με μια περιήγηση σε ιστορικά σημεία, μνημεία και γειτονιές εντός των τειχών.
Λόγια που Ανθίζουν στην Κάτω Μονή
Αποκορύφωμα της εκδήλωσης, το γλέντι στις 22 Νοεμβρίου με παραδοσιακή μουσική και χορούς
Νοέμβριος στο Θέατρο Ριάλτο: Όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεχωριστές μουσικές και θεατρικές προτάσεις, την έναρξη των προβολών NT Live και το Flash Festival