Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2018
Μια νέα μεικτή τουριστική ανάπτυξη προγραμματίζεται και πάλι στη Λεμεσό, αυτή τη φορά αποτελεί το έργο της εταιρείας Oxley Planetvision στην περιοχή της κοινότητας Πύργου, κοντά στον χώρο του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της ΑΗΚ. Η ανάπτυξη τοποθετείται σε μια σειρά τεμαχίων που ανέρχονται συνολικά σε 102.637 m2 έκτασης, βρίσκονται στην περιοχή Αόρατοι, ανατολικά από το ξενοδοχειακό - παραθεριστικό συγκρότημα Park Tower.
Το κόστους €300 εκατ. έργο περιλαμβάνει δύο πύργους με 20 και 22 επίπεδα διαμερισμάτων αντίστοιχα, οι οποίοι φθάνουν τα 109 μέτρα ύψος, καθώς και βάθρο με ξενοδοχείο, το οποίο θα περιλαμβάνει ρεσεψιόν, αίθουσα εκδηλώσεων, εστιατόρια, γυμναστήριο, αίθουσα γιόγκα, θέατρο, αίθουσα παιχνιδιών, εσωτερική και εξωτερική πισίνα κ.λπ. Επιπλέον, το ξενοδοχείο, που θα είναι πέντε αστέρων, θα αποτελείται από 251 δωμάτια και όλους τους συνοδευτικούς και βοηθητικούς χώρους. Και τα δύο αυτά στοιχεία μοιράζονται ένα επίπεδο σε βάθρο (podium) το οποίο θα φιλοξενήσει τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς και τις υπηρεσίες του συμπλέγματος.
Η Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον εξετάζεται αυτό το διάστημα από την Περιβαλλοντική Αρχή. Ετοιμάστηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων με τον συντονισμό της Envi Services Ltd & Proplan Ltd, σύμφωνα με τους οποίους το έργο αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους μόνιμους και παροδικούς κατοίκους στην ευρύτερη ανατολική Λεμεσό. Αυτό σημαίνει περισσότερη εμπορική κίνηση στις επιχειρήσεις της περιοχής.
Το έργο βρίσκεται στην περιοχή Αόρατοι και περιλαμβάνει ξενοδοχείο με τρεις πτέρυγες που σχηματίζουν ένα Ε και είναι και ο κυρίως όγκος όπου βρίσκονται οι δημόσιοι χώροι. Η είσοδος, το λόμπυ και το σαλόνι θα βρίσκονται στο επίπεδο 4, ενώ όλοι οι άλλοι δημόσιοι χώροι, περιλαμβανομένων των εστιατορίων και των πισίνων, θα βρίσκονται στο επίπεδο 1. Όλα τα ΒΟΗ (Back of House) δωμάτια θα βρίσκονται στο επίπεδο 1 και οι χώροι στάθμευσης στο Επίπεδο 2.
Περιλαμβάνει ακόμα δύο πύργους 108 διαμερισμάτων που είναι εντελώς ξεχωριστοί και λειτουργούν ανεξάρτητα από το ξενοδοχείο. Έχουν διαφορετικά ύψη, με τον πρώτο να έχει 18 ορόφους ενώ ο δεύτερος έχει 20. Στον κάθε όροφο υπάρχουν τρία διαμερίσματα, εκτός από τους τρεις τελευταίους ορόφους όπου βρίσκονται ρετιρέ. Οι πύργοι εξυπηρετούνται από τους κοινούς χώρους στο επίπεδο 4 (λόμπυ) και στο επίπεδο 6 που περιλαμβάνει ένα εξωτερικό κατάστρωμα με πισίνα και από το επίπεδο 3 όπου βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης...
Σχετικά
Προσκύνημα σε 5 εκκλησίες του Χρυσοσωτήρος που γιορτάζουν (σήμερα)
Σήμερα σού προτείνουμε εκδρομή και προσκύνημα σε 4 γνωστές-άγνωστες εκκλησίες στο χωριό!
Διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά στην κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής από τη Lidl Κύπρου
Με σφραγίδα ποιότητας από τους Masters of Wine, η κάβα της εταιρείας συνδυάζει εξαιρετική ποικιλία, διεθνείς διακρίσεις και την κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής.
Christmas Markets 2026: 12 παραμυθένιες αγορές της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθείς φέτος
Από τη Βιέννη και τη Νυρεμβέργη μέχρι το Στρασβούργο, την Πράγα και την Κοπεγχάγη, συγκεντρώσαμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές που αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμα ενός χειμωνιάτικου ταξιδιού μαζί με τις ημερομηνίες λειτουργίας τους
Ανακοινώθηκε ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ποια χωριά ανακοίνωσαν μέχρι σήμερα τη συμμετοχή τους στο θεσμό του Υφυπουργείου Τουρισμού
Καμίνι και σήμερα η Κύπρος – Πότε τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Τουριστικές παγίδες»: Αυτά είναι τα πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη
Ενώ υπάρχουν πολλά τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο που προκαλούν πραγματικά δέος, από τις κορυφές του Μάτσου Πίτσου μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας, άλλα είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν απογοήτευση
Δεκαπενταύγουστος στην Κύπρο: Οι τιμές για τα παραλιακά θέρετρα και η φθηνότερη πόλη
Πόσο θα πληρώσεις την κράτηση της τελευταίας στιγμής;
Το Monster: The Lizzie Borden Story έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Netflix
Το νέο κεφάλαιο της Monster σειράς
20 μέρη στην Κύπρο όπου τον Αύγουστο ίσως χρειαστείς… ζακέτα
Αφήνουμε για λίγο παραλίες και καύσωνα και ανεβαίνουμε στα ψηλά, σε χωριά, δάση και καταπράσινες γωνιές όπου το κυπριακό καλοκαίρι είναι πολύ πιο δροσερό
Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές
Flash Sale από τη Ryanair: Αεροπορικά εισιτήρια από €14.99 για ταξίδια μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου
Η νέα προσφορά της αεροπορικής ισχύει μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και αφορά επιλεγμένες πτήσεις για ταξίδια από τον Αύγουστο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.