Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2018
Με κύρια αποστολή την ενθάρρυνση αλλά και διευκόλυνση των αρχαρίων δρομέων να αρχίσουν να γυμνάζονται, η διοργάνωση "Τρέχω στην Πόλη μου", έφτασε για να μας βάλει σε πρόγραμμα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρέχονται μέσα από μικρής διάρκειας φιλμάκια δομημένες συμβουλές εκγύμνασης, διατροφής κτλ.
Ταυτόχρονα με εβδομαδιαίες νυχτερινές δρομικές εξορμήσεις (προπονήσεις) μέσα στην πόλη γνωρίζουμε τις διάφορες γειτονιέες της πόλης, τρέχοντας.
Αυτό έχει στόχο της δημιουργία δρομικών παρεών ατόμων με τις ίδιες ανάγκες και προσδοκίες αλλά και την γνωριμία με την πόλη μέσα από μια άλλη οπτική γωνία. Στην συγκεκριμένη ενέργεια εμπλέκεται πλειάδα καταξιωμένων επιστημόνων και επαγγελματιών με διάφορες ειδικότητες όπου με βίντεο, γραπτά κείμενα, παρουσιάσεις και προπονήσεις θα βοηθήσουν τους αρχάριους δρομείς. Επιτομή αυτής της προσπάθεια είναι η ΔΩΡΕΑΝ εκγύμναση (Personal Training) των αρχαρίων δρομέων από την κορυφαία αλυσίδα γυμναστηρίων στον Ελληνικό χώρο την ALTER LIFE με ειδικά προπονητικά πρωτόκολλα για τον Μαραθώνιο Λευκωσίας.
Συμβουλές Υγείας - Προπονητικές Συμβουλές
Μία σειρά από βίντεο διάρκειας 60’’ (εξήντα δευτερολέπτων) που περιέχουν προπονητικό πρόγραμμα για αρχαρίους δρομείς και περιπατητές (power walking) διάρκειας 16 εβδομάδων για την ορθή προετοιμασία των δρομέων που έχουν στόχο την συμμετοχή τους στα αγωνίσματα 5 και 10 χιλιομέτρων αντιστοίχως, ενώ επιπρόσθετα περιέχουν και γενικές προπονητικές πληροφορίες.
Το προπονητικό πρόγραμμα που θα δημοσιεύεται και κοινοποιείται σε εβδομαδιαία βάση θα υποστηρίζεται από μια πλειάδα επιστημόνων και επαγγελματιών που θα προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές όπως:
- Γυμναστές
- Φυσικοθεραπευτές
- Αθλητικούς Διατροφολόγους
- Εργοφυσιολόγους
- Sports Psychologists
- Εργοθεραπευτές
- Καρδιολόγους
- Πνευμονολόγους
- Ορθοπεδικούς
- Sports Medicine
Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμβουλές και προτάσεις για την κατάλληλη επιλογή αθλητικών ρούχων, παπουτσιών και άλλων δρομικών accessories ως και την ορθή χρήση και λήψη βιταμινών, συμπληρωμάτων, gps watches, κτλ.
Με στόχο την δωρεάν εκγύμναση αρχαρίων δρομέων και περιπατητών και την συμμετοχή τους στους μικρούς αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων αντίστοιχα θα πραγματοποιούνται νυχτερινές δρομικές εξορμήσεις. Οι εξορμήσεις για αρχάριους και ερασιτέχνες δρομείς που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη θα έχουν διαφορετική αφετηρία και δρομολόγιο κάθε φορά περιδιαβάζοντας στις διάφορες γειτονίες της πόλης. Οι προπονήσεις θα είναι σε ρυθμούς που θα διευκολύνουν την συμμετοχή διαφόρων επιπέδων και ταχυτήτων δρομείς χωρίς να μένει κανείς πίσω, ενώ κατά την διαδρομή θα προβάλλονται ιστορικές και άλλες σημαντικές πτυχές της πόλης.
Σε όλες τις δρομικές εξορμήσεις θα υπάρχουν μαζί με τους δρομείς τουλάχιστον δύο πιστοποιημένοι πρώτοι βοηθοί, φαρμακείο, απινιδωτής και βεβαίως μουσική επένδυση. Της εξόρμησης θα προηγείται ποδήλατο με φωτάκια ως και δρομείς με φωσφορούχα γιλέκα ως επίσης και στην ουρά της δρομικής πορείας.
Το πρόγραμμα και ο χάρτης της κάθε διαδρομής θα βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του αγώνα και στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σχετικές ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται μέσω της ιστοσελίδας και των άλλων μέσων.
Alter Life Empower Yourself
Σε αυτή την κοινωνικό - πολιτισμικό – αθλητική “διαδρομή” των τεσσάρων μηνών το ALTERLIFE Boutique Λευκωσίας θα ηγηθεί της Δράσης “Τρέχω στην πόλη μου”. Θέλοντας να παρασύρουμε τους πολίτες της Λευκωσίας στον μαγικό κόσμο της σωματικής άσκησης δημιουργήσαμε αποκλειστικά δύο πρωτόκολλά για να προετοιμάσουμε καλύτερα για τον αγώνα στις 24 Φεβρουαρίου:
• Empower Yourself Cardio – Special Edition Nicosia Run
• Empower Yourself Strength – Special Edition Nicosia Run
Δύο ειδικές εκδόσεις της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας “EMPOWER YOURSELF” αποκλειστικά για τους αρχάριους δρομείς. Στα γυμναστήρια ALTERLIFE στην Λ. Στροβόλου 292, καθημερινά από τις 08:00 έως τις 16:00 (Δευτέρα - Παρασκευή) οι αρχάριοι δρομείς θα απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ PERSONAL TRAINING αυτό που η στην ALTERLIFE αποκαλούν FITNESS EXCELLENCE.

Σχετικά
Τα «Σπιτάκια με Οθόνες» εμφανίζονται στους δρόμους των Αγίων Ομολογητών
Για μία μέρα, οι δρόμοι των Αγίων Ομολογητών κλείνουν για τα αυτοκίνητα και ανοίγουν για περπάτημα, ποδήλατα, παιχνίδια, αγορές, φαγητό, εργαστήρια, μουσική και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες
Τον Οκτώβριο θα πάμε για παλουζέ, τραχανά, χαρουπόμελο, σουτζούκο και ζιβανία στον Κάτω Δρυ
Αναβιώνουμε την πολιτιστική κληρονομιά του Κάτω Δρυ σε μια ξεχωριστή γιορτή
Το ArtCargo Festival επιστρέφει στην Κύπρο τον Οκτώβριο για την πρώτη του διοργάνωση στη Λευκωσία
Περισσότεροι καλλιτέχνες. Περισσότερες συναντήσεις. Περισσότερο “φορτίο” για ξεφόρτωμα
Μια Yoga Αλλιώτικη
Μια ξεχωριστή εμπειρία ευεξίας με τον διεθνούς φήμης αρπιστή Victor Espínola στο Mediterranean Beach Hotel
Weekend Agenda: 41υπέροχα πράγματα που αξίζει να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, παραδοσιακές γιορτές και ξεχωριστές εμπειρίες γεμίζουν την ατζέντα 11–13 Σεπτεμβρίου
Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, η οδός Γλάδστωνος κλείνει για τα αυτοκίνητα και ανοίγει για τους πεζούς
Η Λεμεσός θα κινείται Λάου Λάου για 9 ολόκληρες ώρες
End of Summer στην Άλασσα με παιχνίδια για όλους
Παιχνίδια και δραστηριότητες, μουσική, φουσκωτά, εκπλήξεις και πολλές στιγμές διασκέδασης για όλη την οικογένεια
Εργαστήριο παραδοσιακής υφαντικής με αργαλειό στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Γιόλου
Εργαστήρια HerCraft Cyprus: Γυναίκες, παράδοση και βιώσιμη χειροτεχνία
Φερ’ τη φουκού σου και έλα να ψήσουμε παρέα για καλό σκοπό!
Mια όμορφη μέρα γεμάτη παρέα, φαγητό και προσφορά!
Μια όμορφη βραδιά γεμάτη παράδοση, στην Ποταμιά
Με αφορμή το Πανηγύρι του Τιμίου Σταυρού
Στα ωραία Λεύκαρα τον Σεπτέμβριο θα στηθεί μια γιορτή με λευκαρίτικο ταβά, μουσική και χορό
Μια όμορφη διήμερη γιορτή που φέρνει κοντά την πίστη, την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά των Λευκάρων, με μουσική, χορό και αυθεντικές τοπικές γεύσεις