Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2018
Ακόμα μια σημαντική διεθνής διάκριση για το κυπριακό μουσικό σχήμα Monsieur Doumani αφού μπήκε στην τελική δεκάδα των γκρουπ που διεκδικούν το σημαντικό βραβείο ‘μουσικών του κόσμου’, ‘Premio Andrea Parodi’ για το 2019.
Το βραβείο αυτό, το οποίο εγκαθιδρύθηκε μετά τον πρόωρο θάνατο του ταλαντούχου Σαρδηνέζου μουσικού Αντρέα Παρότι, απονέμεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Αντρέα Παρότι στο μουσικό σχήμα με την καλύτερη μουσική σύνθεση, ερμηνεία και ενορχήστρωση, καθώς και για την καλύτερη διασκευή ενός εκ των κομματιών του Παρότι.
Η τελική φάση των βραβείων θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο του Κάλιαρι, στην Σαρδηνία μεταξύ 8-10 Νοεμβρίου 2018, με την συμμετοχή των 10 φιναλίστ.
Περισσσότερα: http://www.fondazioneandreaparodi.it/?p=36
Για τους Monsieur Dοumani μάθε ότι... Το σχήμα το οποίο βραβεύτηκε πρόσφατα με το ‘German Records Critics Award’, δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από το κυπριακή παράδοση σε διάφορα επίπεδα, οι Monsieur Doumani συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία. Την αρχική ταυτότητα του πρότζεκ καθόρισε η διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, με ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα σε ήχο και διάθεση. Οι Monsieur Doumani έχουν περιοδεύσει εκτεταμένα στην Ευρώπη και η μουσική τους έχει προβληθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Ο τελευταίος τους δίσκος ‘Αγκάθθιν’ που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 έχει ανέβει στο Νο.1 των Transglobal World Music Chart για τον μήνα Απρίλιο καθώς και στο No.1 των World Music Charts Europe για τον μήνα Μάιο.
Σχετικά
Οι Thirty Seconds to Mars έρχονται στην Κύπρο με την περιοδεία «A Beautiful Lie vs This Is War 2027»!
Στις 4 Ιουνίου 2027, στο Σπύρος Κυπριανού Αρένα, στη Λεμεσό, για μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη σε δύο εμβληματικά άλμπουμ της καριέρας τους
Κώστας Τουρνάς και Διονύσης Τσακνής φέρνουν «Το Ροκ το Ελληνικό» σε Πάφο και Λεμεσό
Δύο βραδιές με τραγούδια που σημάδεψαν εποχές και δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.
Η Josephine η πρόταση της Heaven Music στο ΡΙΚ για την Eurovision 2027
Το ΡΙΚ θα πραγματοποιήσει εσωτερική επιλογή για τον εκπρόσωπο, από όσους καλλιτέχνες προτείνουν οι δισκογραφικές εταιρείες
Η Diana Tishchenko συναντά τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η βραβευμένη βιολονίστρια ερμηνεύει το Κοντσέρτο του Barber υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης το Adagio για έγχορδα και την Πέμπτη Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι.
Η Αρτέμης Κυριακοπούλου έρχεται στο Ella Music House
Μια φωνή που μαγεύει. Από αυτό το Σάββατο, δύο φορές τον μήνα.
East Cyprus Music Meetings: δωρεάν συζητήσεις και εργαστήρια για τη μουσική βιομηχανία που φέρνουν κοντά μουσικές κοινότητες από όλο το νησί
Η πρωτοβουλία φέρνει κοντά μουσικούς, τραγουδοποιούς, παραγωγούς, διοργανωτές συναυλιών και άλλους επαγγελματίες του μουσικού χώρου στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έρχεται στην Κύπρο για 3 μουσικές βραδιές με τίτλο «Τώρα»
Οι μελωδίες του Κώστα Κακογιάννη και η ποίηση του Πάμπου Κουζάλη συναντούν τη φωνή του σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, την 1η, 2 και 3 Δεκεμβρίου.
Ο Ηλίας Βρεττός στο Monte Caputo για το «Wish for the Stars»
Mια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, αγαπημένα τραγούδια και εντυπωσιακές ερμηνείες
Το "Full House" απογειώνει τις Παρασκευές στο Παλαιά Ελιά Live Stage!
Η νύχτα που σου αλλάζει τη διασκέδαση στη Λευκωσία!
Η Ελένη Δήμου επιστρέφει στη Λεμεσό για μία ξεχωριστή live βραδιά
Το ραντεβού δίνεται στο Vinylio Wine Etc, στη Λεμεσό, για μια μουσική έξοδο με καλό κρασί και τραγούδια που παραμένουν διαχρονικά
Οι Hermaphrodite’s Child επιστρέφουν στην Κύπρο για τρεις βραδιές rock 'n' roll!
Ετοιμαστείτε να χορέψετε με τη μουσική θρύλων όπως τους The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys, Elvis Presley, Chuck Berry και The Kinks
200 Κιθάρες με τον Γιώργο Περρή, σε δυο μοναδικές συναυλίες στην Κύπρο
Συμμετέχει στο τραγούδι η Μαρίζα Αναστασιάδη