Eating News , Εστιατόρια

Ένα πολυβραβευμένο ελαιόλαδο από την Κρήτη τώρα και στην Κύπρο

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για πολλούς επιστήμονες, οι οποίοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αποτελεί τρόφιμο κλειδί για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2018

Η υψηλή περιεκτικότητα του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και η χαμηλή περιεκτικότητα του σε κορεσμένα και πολυακόρεστα λιπαρά, σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη-Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες, το καθιστούν εξαιρετικό φάρμακο για την αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη πολλών νόσων. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έχει χαρακτηριστεί και ως λειτουργικό τρόφιμο. 

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προσφέρει πολύ περισσότερη θρεπτική αξία χωρίς καμία παραμόρφωση και μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί στα περισσότερα πιάτα, όπου χρησιμοποιείται μαργαρίνη ή βούτυρο για το τηγάνισμα ή τη σοτάρισμα.

Η χρήση ελαιολάδου για το ψήσιμο είναι ένα γνωστό χαρακτηριστικό της μεσογειακής μαγειρικής. Το ελαιόλαδο δίνει σε κέικ και μπισκότα μια ελαφριά υφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εμπιστοσύνη στη θέση του βουτύρου ή άλλων ελαίων.

To έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Terra Creta παράγεται από ελιές που καλλιεργούνται σε κτήματα της Terra Creta πάνω στις ηλιόλουστες βουνοκορφές της Κρήτης. Χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ποιότητα του ελαιολάδου όπως οξύτητα, κήροι κλπ, δεν ξεπερνούν ποτέ το 50% των ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων που είναι καθορισμένα από την Ε.Ε.

To Terra Creta έχει μία χρυσοπράσινη απόχρωση, μια ισορροπημένη γεύση και μια ελαφριά επίγευση που διαρκεί. Το υπέροχο φρουτώδες άρωμα του, με πινελιές από αχλάδι και αμύγδαλο οφείλεται στην ποικιλία «Κορωνέικη» από την οποία παράγεται. Οι παραδοσιακές μέθοδοι που ακολουθούνται κατά τη διάρκεια της εσοδείας σε συνδυασμό με τις μοντέρνες μεθόδους παραγωγής και φύλαξης εξασφαλίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και την ανώτερη ποιότητά του.

H Terra Creta  έχοντας στόχο να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο πληροφοριών και διαφάνειας, έχει εγκαινιάσει ένα πρωτοποριακό  σύστημα ιχνηλασιμότητας με το οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη διαδρομή κάθε προϊόντος της Terra Creta από τον ελαιώνα έως το κατάστημα (www.terracreta.gr).

Το προϊόν θα βρίσκεται σε διάφορα σουπερμάρκετ, σε επιλεγμένα εστιάτορα, καφετέριες και ξενοδοχεία σε μορφή γυάλινο μπουκάλι 750ml.

ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ       
Ηλ. Ταχυδρομείο: info@vassoseliades.com.cy
Τηλ.: (+357) 22897300
Ιστότοπος: www.vassoseliades.com
Διεύθυνση: 23 Λευκωσίας
Βιομηχανική Περιοχή Δαλίου, Λευκωσία

2540 Κύπρος                                                                                                             

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close