Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2018
Από 150 έως 500 ευρώ κυμαίνεται το πρόστιμο σε τουρίστες που συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρο να τρώνε στους δρόμους της Φλωρεντίας διάφορα παραδοσιακά ιταλικά εδέσματα όπως πανίνι, φοκάτσια και πίτσα.
Ο νέος κανονισμός τέθηκε σε ισχύ σε μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής να βελτιωθεί η εικόνα και η πρόσβαση σε γραφικά σοκάκια της ιταλικής πόλης, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί «έκρηξη» στον τουρισμό λόγω των αεροπορικών πτήσεων χαμηλού κόστους και των φθηνών ενοικίων μέσω Airbnb.
Η απαγόρευση ισχύει στους δρόμους κοντά σε ένα διάσημο μαγαζί, το «All Antico Vinaio», το οποίο είναι γεμάτο παραδοσιακά εδέσματα και «βουλιάζει» καθημερινά από τουρίστες που σπεύδουν να διεγείρουν τον ουρανίσκο τους με ιταλικές γεύσεις, καταλαμβάνοντας οποιαδήποτε ίντσα ελεύθερου χώρου μέσα και έξω από τον συγκεκριμένο χώρο, καθώς και σε απόσταση τετραγώνου.
Πατείς με, πατώ σε
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ιδιοκτήτης καταστήματος δερμάτινων ειδών είχε «θερμό επεισόδιο» με Ισπανούς τουρίστες, οι οποίοι κάθονταν και έτρωγαν στην είσοδο της επιχείρησής του.
Ακολούθησαν κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτυρήθηκαν ότι αδυνατούν να προσεγγίσουν τις εισόδους των σπιτιών τους λόγω του πολύ κόσμου που κάθεται ακίνητος, καταβροχθίζοντας φαγητά που έχει αγοράσει από το «All Antico Vinaio».
Τι προβλέπει ο κανονισμός
Ο νέος κανονισμός θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 6 Ιανουαρίου και δεν αποκλείεται να υπάρξει και παράταση.
Η απαγόρευση ισχύει από τις 12.00 έως τις 15.00 το μεσημέρι και από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 22.00 το βράδυ. Οι δρόμοι που επηρεάζονται είναι οι Via de'Neri, Via della Ninna, Piazzale degli Uffizi και Piazza del Grano.
Πολλά παρακείμενα καταστήματα έχουν κολλήσει κολλήσει αφίσες που συμβουλεύουν τους τουρίστες να μην τρώνε στον δρόμο και να «σέβονται τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες οδούς».
Σημαντική λεπτομέρεια: Αν οι τουρίστες τρώνε το σάντουιτς τους ενώ περπατούν τότε γλιτώνουν το πρόστιμο. Αν σταματήσουν, όμως, να απολαύσουν το σνακ τότε θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
«Ο νέος κανόνας δεν στοχεύει στον τουρισμό γενικά αλλά στους απαίδευτους επισκέπτες που στρατοπεδεύουν στους δρόμους με το γεύμα τους. Αυτήν τη στιγμή οι κάτοικοι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, επειδή οι τουρίστες γευματίζουν στις πόρτες τους ξεκαθάρισε ο δήμαρχος της πόλης Ντάριο Ναρντέλα.
Εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής διευκρίνισε: «Μπορείτε να τρώτε ενώ περπατάτε, αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε».
Σχετικά
Το Amore επιστρέφει στη Λευκωσία με νέο μενού, brunch και ακόμη περισσότερους λόγους για να το επισκεφθείς
Το δημοφιλές all day spot ανοίγει ξανά τις πόρτες του ανανεωμένο, βάζοντας και το brunch στην καθημερινότητά μας
Κυριακές στο χωριό, σε 10 υπέροχα μέρη για κυριακάτικο μπουφέ με θέα και σπιτικές γεύσεις
Αυτόν το Σεπτέμβριο κάθε gelato στο Columbia Confectionery γίνεται μια πράξη ελπίδας
Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις gelato θα διατεθεί στο Ίδρυμα Μικροί Ήρωες, μέσα από την καμπάνια «The Golden Scoops»
Το στέκι της Έγκωμης με τα πληθωρικά burgers και τις 16 draught μπίρες
Το Finders Bar & Grill συνδυάζει την ατμόσφαιρα μιας αυθεντικής αμερικανικής pub με ζουμερά burgers, ιδιαίτερες γεύσεις και παρεΐστικη διάθεση.
Το gastropub του Πρωταρά που σερβίρει λαχταριστά σπιτικά burgers από το 1988
Στο Knight’s Gastropub θα βρεις πληθωρικές επιλογές με βοδινό, pulled pork, κοτόπουλο ή vegan μπιφτέκι, φρεσκοκομμένες πατάτες και χειροποίητες σάλτσες.
Το εστιατόριο του Πρωταρά που έβαλε τα smash burgers στο μενού πριν γίνουν τάση
Εδώ και 14 χρόνια, το Malthouse Beer & Food ξεχωρίζει για τα φρέσκα χειροποίητα μπιφτέκια, τις signature σάλτσες και τις δημιουργίες του με premium Wagyu.
Η ιρλανδική pub της Πάφου που σερβίρει πληθωρικά, ζουμερά burgers
Στο O’Neills Irish Bar & Grill τα χορταστικά burgers συναντούν τις παγωμένες μπίρες και την αυθεντική, χαλαρή ατμόσφαιρα μιας κλασικής pub.
Το διαχρονικό pub της Λεμεσού με 15 μπίρες βαρελιού και ένα θρυλικό burger
Το Nags Head Pub σερβίρει από το 1997 ζουμερά burgers σε αυθεντική βρετανική ατμόσφαιρα, με το πληθωρικό Shrek Burger να αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση του μενού.
Η φημισμένη χοιρινή μπριζόλα της Πάφου που ψήνεται στα κάρβουνα
Στο Riganato Greek Grill σερβίρεται ζουμερή, με πατάτες, σαλάτα, τη χαρακτηριστική πίτα του μαγαζιού και τη διάσημη μουσταρδομαγιονέζα του.
Το ιρλανδέζικο pub της Πάφου με Tomahawk, dry-aged T-bone και Guinness
Στο O’Neills Irish Bar & Grill οι πληθωρικές κρεατοφαγικές επιλογές συνδυάζονται με παγωμένες μπίρες, ζωντανή μουσική και μεγάλες αθλητικές μεταδόσεις.
Η εντυπωσιακή Tomahawk του Πρωταρά που κόβεται ζωντανά στο τραπέζι σου
Στο Nubila Rooftop, η premium USDA Black Angus των 1,2 κιλών ψήνεται στον φούρνο Josper και μετατρέπεται σε ένα απολαυστικό γαστρονομικό σόου.
Η Λευκωσία βγαίνει για μεζεδάκια στην όμορφη αυλή του Ορέστη
Μία από τις πιο σταθερές επιλογές για καλό φαγητό και όμορφες καλοκαιρινές βραδιές στη Λευκωσία.