Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2018
Το πιο πολυσυζητημένο ίσως αστρολογικό γεγονός! Ο λόγος για το τόσο ξεχωριστό Αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Όχι δεν είναι που είμαστε ρομαντικοί… αλλά όπως και να το κάνεις είναι ένα από τα trademarks του καλοκαιριού!
Η πανσέληνος του Αυγούστου λοιπόν φέτος πέφτει στις 26 του μήνα φέτος και τι πιο ρομαντικό από μια βόλτα σε έναν αρχαιολογικό χώρο κάτω από το μαγικό φως του φεγγαριού στην καρδιά του καλοκαιριού ή έστω μία συανυλία υπό το φως του φεγγαριού;
Οι εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) που πραγματοποιούνται σε όλη την Κύπρο, με σκοπό να απολαύσεις το αυγουστιάτικο φεγγάρι, είναι πολλές, κι εμείς σου τις προτείνουμε:
«Κάτω από το Φεγγάρι» σε Κούριο, Πέγεια και Δάλι
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι φέτος, για πρώτη φορά, θα γιορτάσει την αυγουστιάτικη Πανσέληνο, ανοίγοντας για το κοινό, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, τους αρχαιολογικούς χώρους Κουρίου, Αγίου Γεωργίου Πέγειας και Αρχαίου Ιδαλίου.
Οι χώροι θα είναι ανοικτοί μεταξύ των ωρών 7:30 - 11:00 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων προσκαλεί το κοινό στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, για μια μαγική βραδιά, «Κάτω από το Φεγγάρι», περιδιαβάζοντας τα μνημεία στο σεληνόφως και απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή αίσθηση του χρόνου, αλλά και των αρχαίων καταλοίπων. Θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε κάθε αρχαιολογικό χώρο.
- Στο πλαίσιο των εορτασμών, στον αρχαιολογικό χώρο αρχαίου Ιδαλίου θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση στις 8:30 μ.μ., με τη συμμετοχή ενός ηθοποιού και ενός μουσικού, στην οποία θα αναγνωστούν κείμενα σχετικά με το αρχαίο και νεότερο Ιδάλιο, με τη συνοδεία βιολιού. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη - Αρχεία Λάρνακας και η διάρκεια θα είναι 40 λεπτά.
- Μουσική συναυλία θα πραγματοποιηθεί και στον αρχαιολογικό χώρο Αγίου Γεωργίου Πέγειας, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Σωτήρη Καραγιώργη, σε συνεργασία με τον Δήμο Πέγειας.
- Στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα αρχαία κατάλοιπα, με θέα τη θάλασσα και το μοναδικό τοπίο, στο ημίφως.
>> Αρχαιολογικοί χώροι Κουρίου (Λεμεσός), Αγίου Γεωργίου Πέγειας (Πάφος) και Αρχαίου Ιδαλίου (Λευκωσία), 19.30-23.00. Είσοδος ελεύθερη.
Mουσική βραδιά στην παραλία
Πιστοί στο ραντεβού τους, τα μέλη αλλά και όλοι οι φίλοι του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ξανασμίγουν για έβδομη συνεχή χρονιά σε ενα όμορφο μουσικό συναπάντημα στην αμμουδιά, κάτω από το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Ζορπά, την Έλενα Αναγιωτού και τον Σώτο Γονιό, η βραδιά δεν προβλέπεται να είναι κάτι άλλο παρά μαγευτική.
>> Δευτέρα 27 Αυγούστου, παραλία Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, 20.30. Για αγορά εισιτηρίων και προ κρατήσεις στα τηλέφωνα επικοινωνίας 99442261 & 99883044. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Τιμή εισόδου: €15 με ΔΥΟ ποτά & €20 ΔΥΟ ποτά & Σουβλάκι.
Μουσική πανσέληνος Αυγούστου στο θεατράκι
Ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει συναυλία υπό το σεληνόφως υπό το κουιντέτο κλαρίνων Clariverse υπό τη διεύθυνση του Μάριου Μάρκου. Όσοι βρεθούν στο υπαίθριο θεατράκι της προκυμαίας, θα απολαύσουν μια ειδυλλιακή βραδιά, παρέα με την πανσέληνο του Αυγούστου.
>> Κυριακή 26 Αυγούστου, θεατράκι προκυμαίας (ανατολική άκρη παραλιακής επίχωσης), 20.00.
Αυγουστιάτικο Φεγγάρι με μουσική και ποίηση
To Αυγουστιάτικο Φεγγάρι θα μας βρει την Κυριακή 26 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, στο θέατρο «Μικρή Σαλαμίνα», στο Πάρκο Γλυπτικής του Φίλιππου Γιαπάνη στη Φασούλα. Εκεί με Μουσική και Ποίηση για τον Έρωτα, τον Άνθρωπο και τη Ζωή,
κάτω από το φως της Πανσελήνου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Βασίλης Λέκκας, Κατερίνα Τσιρίδου, Βάσος Αργυρίδης, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Δήμος Βουγιούκας, Θεολόγος Παπανικολάου, Σπύρος Πατράς, Χάρις Πισσουρίου, Νίκος Πρωτόπαπας, Σκεύη Τσιάκκα, Έλενα Χειλέτη, Μιχάλης Παπαευαγόρου.
Συντονισμός - Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καρεμφύλλης.
>> Κυριακή 26 Αυγούστου, θέατρο «Μικρή Σαλαμίνα», Πάρκο Γλυπτικής Φίλιππου Γιαπάνη, Φασούλα, Λεμεσός, 20.30. Είσοδος 15 ευρώ. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο Ταμείο Ημέρας Αγάπης Παιδιού.
Moonwalk 2018
Ο πεζόδρομος του Πρωταρά θα γεμίσει και φέτος μουσικούς και μουσικές, χάρη στο MoonWalk. Την εκδήλωση που συνδυάζει τη μουσική με τη θάλασσα και την πανσέληνο! Εξ ου λοιπόν και το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου στις 20.00 ο παραλιακός πεζόδρομος του Πρωταρά θα "μεταμορφωθεί" και φέτος σε ένα συναρπαστικό "μουσικό μετρό" υπό το φεγγαρόφως της πανσελήνου. Συγκεκριμένα, υπό τον ήχο μουσικών συνόλων κατά μήκος, σκορπισμένων σε διαφορετικά πόστα κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου της Περνέρα και του Πρωταρά, ξεκινώντας από το χώρο στάθμευσης της παραλίας Fig Tree Bay και καταλήγοντας στο στο Polyxenia Isaak Restaurant (όπου θα δοθεί μεγάλη, δωρεάν συναυλία των Imam Baildi), κάτω από το φως της Πανσελήνου θα μας δώσουν τη διαφορετική επιλογή «δι-εξόδου» που αναζητούμε όλοι μας, καθώς οι καλοκαιρινές μας διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους. Η εκδήλωση κορυφώνεται με μία μεγάλη συναυλία από τους Imam Baildi.
Περισσότερα ΕΔΩ
>> Κυριακή 26 Αυγούστου, πεζόδρομο του Πρωταρά.
Σχετικά

10ο Handmade in Cyprus Market: Διήμερο με 40 τοπικούς καλλιτέχνες χειροποίητων προϊόντων
Γλυκά, αρτοσκευάσματα, εργαστήρια τέχνης-χειροτεχνίας, φαγητό και ποτά

Έρχεται και φέτος το πιο μαγικό «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», στη Δερύνεια!
Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2025 – 2026» έρχεται να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους

Livadia Night Run 2025: Ένας μοναδικός νυχτερινός αγώνας δρόμου
Με πολύχρωμα φώτα, δυνατή μουσική και αθλητική ενέργεια

Την Κυριακή θα απολαύσουμε ζεστό παλουζέ, στο Φοινί
Φθινόπωρο χωρίς φοινιώτικο παλουζέ δεν γίνεται!

Pillows of the Sky: Χορός σε δημόσιους χώρους, σε Λευκωσία και Λεμεσό
Το νέο χορογραφικό έργο της Ελεάνας Χαραλάμπους, μετατρέπει τον ουρανό σε σκηνή και τα σύννεφα σε πρωταγωνιστές μιας βιωματικής εμπειρίας

Παιδικό Πανηγυράκι του ΠΑΣΥΚΑΦ με παιχνίδια, τραγούδια, χορό, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις
Ετοιμαστείτε για μια μέρα γεμάτη χαρά, προσφορά και αγάπη

Νέο μενού για το πρώτο φθινοπωρινό ραντεβού με το Fork Food Market
Μάθε όλα όσα χρειάζεται για το φαγητό, ποτό αλλά και τη διασκέδαση

αντΕΙχήσεις: Απόκρυφες ιστορίες της εντός των τειχών Λευκωσίας
Περίπατοι, συζητήσεις και εργαστήρια που εστιάζουν στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των ενετικών τειχών της Λευκωσίας μέσα μία σειρά δράσεων!

30+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Με αγαπημένους καλλιτέχνες, θερινό σινεμα και πολλές άλλες εκπλήξεις

Η Οδός Χριστουγέννων επιστρέφει στη Λεμεσό για 7η χρονιά!
Διήμερο γεμάτο παζαράκι, μουσική, παιχνίδια, φαγητό και πολλές εκπλήξεις

Έρχεται το 2ο Κυριακάτικο μπουφέ σε μία υπέροχη φάρμα για όλη την οικογένεια
Αυτή την Κυριακή, με ξενάγηση, παιχνίδι γνώσεων και φαγητό

Ετοιμάσου για την «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες» της Europa Donna Κύπρου
Το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2025, στη Λευκωσία, περπατάμε με κεντρικό μήνυμα “Από τη σιωπή ΣΤΗ ΦΩΝΗ. Διεκδικούμε”