Eating News , Εστιατόρια

Δοκιμάσαμε ένα από τα πιο θρυλικά παγωτά της Κύπρου

Αυτό το παγωτό τριαντάφυλλο του κυρίου Αρχιμήδη πρέπει να το δοκιμάσεις κι εσύ

Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2018

Αν ψάχνεις για αγνές, παραδοσιακές, κυπριακές γεύσεις, τότε πήγαινε μέχρι τη μικρή παγωταρία στην Πόλη Χρυσοχούς, την οποία λειτουργεί ο κύριος Αρχιμήδης εδώ και σχεδόν 40 χρόνια!

Συνταγή παραδοσιακή
Ο κύριος Αρχιμήδης Αντρέου είναι πέραν των 80 ετών κι όμως ακόμη φτιάχνει και πουλά παραδοσιακό παγωτό με την ίδια συνταγή όπως και πριν από περίπου 70 χρόνια.

Πεθερός με ιστορία
'Η παγωταρία ήταν του πεθερού μου που τη διατηρούσε για 30 χρόνια. Όταν πέθανε την κληρονόμησα -μαζί με αυτήν και τη συνταγή του παγωτού- και τη λειτουργώ τα τελευταία 40 χρόνια'. Ο πεθερός του κύριου Αρχιμήδη ήταν ένας από τους πρώτους παγωτατζήδες της Κύπρου, ενώ γνώριζε μάλιστα την παραδοσιακή συνταγή παγωτού. 'Εκείνος τότε έφτιαχνε μόνο 3-4 γεύσεις παγωτού κι εγώ με βάση τη συνταγή του το πήρα ένα βήμα παραπέρα και φτιάχνω πάρα πολλές γεύσεις'. Στην παγωταρία του θα βρεις γεύσεις, όπως μπανάνα, μάνγκο, φράουλα, σοκολάτα, αμύγδαλο, μανταρίνι, λεμόνι και πορτοκάλι μεταξύ άλλων. Όμως η πιο διάσημη γεύση του είναι το τριαντάφυλλο, το οποίο γίνεται ανάρπαστο και είναι δροσιστικότατο.

Αγνά υλικά
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παγωτά του δεν έχουν συντηρητικά και όλες οι πρώτες ύλες, που χρησιμοποιεί για την παρασκευή τους, είναι κυπριακές. Για να βρεις την παγωταρία, πρέπει να περάσεις από τον γνωστό κατηφορικό δρόμο της Πόλης Χρυσοχού που οδηγεί προς Λατσί (να μην στρίψεις, όμως, προς αυτόν, αλλά να συνεχίσεις ευθεία) και μετά από περίπου 50 μέτρα να στρίψεις αριστερά.

 

Μάθε ακόμα περισσότερα στο ολοκαίνουργιο Check In που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close