Θέατρο , News

ΘΟΚ και ΚΚΔΙΘ αποχαιρετούν την αδικοχαμένη ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη

Η ηθοποιός που έχασε τη ζωή της στις φονικές πυρκαγίες της Αττικής είχε ιδιαίτερες σχέση με το κυπριακό θέατρο

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2018

Δύο θεατρικοί φορείς της Κύπρου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο της Ελληνίδας ηθοποιούς Χρύσας Σπηλιώτη η οποία συνέβαλε σημαντικά στις προσπάθειες ανάδειξης, προώθησης και ενίσχυσης της κυπριακής θεατρικής γραφής. 

Αυτούσεις οι δύο ανακοινώσεις: 

Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου 
Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου εκφράζουν την οδύνη τους για τα ολέθρια αποτελέσματα των πυρκαγιών στην Ελλάδα αλλά ειδικά για το χαμό τόσων ζωών, ανάμεσα στις οποίες και η πολύτιμη συνεργάτις και φίλη Χρύσα Σπηλιώτη. Η Χρύσα, άξια ηθοποιός και συγγραφέας, αλλά και εκπαιδεύτρια στη θεατρική γραφή, μοιράστηκε αφειδώλευτα με το συγγραφικό κόσμο της Κύπρου την πολύτιμη γνώση και πείρα της, αλλά και το ζεστό και δοτικό της χαρακτήρα εμψύχωσης, ως ένας από τους βασικούς εκπαιδευτές του προγράμματος PLAY, καθορίζοντας το χαρακτήρα και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος που ξεκίνησαν ο ΘΟΚ και το ΚΚΔΙΘ. Συνέχισε δε, να προσφέρει τη βοήθεια της σε θέματα συγγραφής σε όποιον τη ζητούσε, μέχρι και τον άδικο χαμό της.

Το Δ.Σ του ΘΟΚ θα μελετήσει τρόπους απόδοσης τιμής στη Χρύσα Σπηλιώτη, την επαγγελματία, τη συνεργάτιδα, την αγαπημένη φίλη.

Ο ΘΟΚ θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία αύριο, από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του κ. Σάββα Κυριακίδη.

Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου
Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο της φίλης, εξαιρετικής συνεργάτιδας, ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέως Χρύσας Σπηλιώτη. Η Χρύσα Σπηλιώτη, ένας ξεχωριστός άνθρωπος με ιδιαίτερη σχέση με τη θεατρική οικογένεια της Κύπρου, συνεργάστηκε με το ΚΚΔΙΘ και συνέβαλε σημαντικά και με πολλή αγάπη στις προσπάθειες ανάδειξης, προώθησης και ενίσχυσης της κυπριακής θεατρικής γραφής, τόσο με την πραγματοποίηση σεμιναρίων θεατρικής γραφής, καθώς και στη διοργάνωση του προγράμματος PLAY.

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Χρύσας Σπηλιώτη.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close