Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 6 φεστιβάλ του σαββατοκύριακου, που δεν πρέπει να χάσεις

Αυτό το σαββατοκύριακο επιλέγουμε ανάμεσα στα 6 (παραδοσιακά και μη) φεστιβάλ που θα διεξαχθούν σε όλη την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2018

Μουσικές, χορούς, τραγούδια, γεύσεις παραδοσιακές, άφθονο κρασί, χαλλούμι, ρέσι, γλυκά, φαγητό και παιχνίδι περιλαμβάνουν τα 4 καλύτερα φεστιβάλ του σαββατοκύριακου που έρχεται και δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα!

1ο Φεστιβάλ Καρότου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου, στο πλαίσιο προώθησης γεωργικών προϊόντων, που παράγονται στην κοινότητα Λιοπετρίου, προγραμματίζει Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018. Το φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Στάδιο «ΑΧΥΡΩΝ» Λιοπετρίου θα ξεκινήσει στις 8μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα, στα οποία θα πωλούνται προϊόντα, με βασικό υλικό το καρότο όπως, γλυκό και μαρμελάδα, carrot cakes (ατομικά και οικογενειακά), πανακότα με γεύση καρότου, ντόνατς με κρέμα και μαρμελάδα καρότου, κρουασάν με μαρμελάδα καρότου, λουκουμάδες με καρότο, παγωτό καρότου και σιρόπι καρότου για παγωτό. Θα πωλούνται, επίσης, χυμός, μαργαρίτα και κοκτέιλ καρότου. Παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα με σουβλάκια, κλέφτικο, hot dogs με σαλάτα κόσλοου, καρότα ξιδάτα, καρότα τηγανιτά με αβγά, κρέπες και διάφορα ποτά. Ιδιαίτερη θέση στο φεστιβάλ θα έχουν executive chefs της κοινότητας με ομάδες μαγείρων, με gourmet δημιουργίες, έχοντας ως βασικό υλικό το καρότο. Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν, δωρεάν, τα εδέσματα των chefs και μαγείρων, που θα είναι προσφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου. Παράλληλα, η εκδήλωση θα προσφέρει τη δυνατότητα ψυχαγωγίας με τετράωρο μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο θα παρουσιαστούν οι Κώστα Δόξας, Τίνα Κάζη και Γιάννης Σοφίλας. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.
>> Παρασκευή, 27 Ιουλίου, Κοινοτικό Στάδιο «ΑΧΥΡΩΝ» Λιοπετρίου, ελ. επ. Αμμοχώστου, 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

 

Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χαλουμιού
Μία από τις γιορτές-φεστιβάλ της Κύπρου που τιμούν τα γαστρονομικά της προϊόντα είναι και αυτή του Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Παραδοσιακού Χαλουμιού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Πραστειό Αυδήμου της επαρχίας Λεμεσού.
Το Φεστιβάλ επιστρέφει και φέτος την Παρασκευή 27 Ιουλίου με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, άφθονο ποτό και φαγητό. Και φέτος στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινότητας, στις 18.00 θα πάμε για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παρασκευής του χαλλουμιού και φυσικά να το απολαύσουμε, ενώ στη συνέχεια (19.00) θα ακολουθήσουν:
- Διασκέδαση με λαϊκή ορχήστρα και τον Γιώργο Σταματάρη
- Πρόγραμμα με παραδοσιακό χορευτικό σχήμα
- Φαγητό σε μπουφέ και απεριόριστο ποτό
- Δωρεάν ρέσι, φρέσκια αναρή και χαλλούμι
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, Πολυδύναμο Κέντρο Κοινότητας, Πραστειό Αυδήμου, επαρχία Λεμεσού, 19.00. Είσοδος: €12 & €10 (παιδιά). Πληρ. 99633127, 25221763.

 

Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Πραγματοποιείται την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στις 8.30μ.μ στην Πλατεία του Αγρότη στην Αγία Νάπα το Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το οποίο διοργανώνει η ΄Ενωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) Αμμοχώστου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρασκευάζονται παραδοσιακά προϊόντα όπως παστέλι και χαλούμια και θα λειτουργούν περίπτερα, στα οποία θα διατίθενται προς πώληση παραδοσιακά φυτά - πομιλόρκα, αγγουράκια, ρόκα και πεπόνι - όπως επίσης φράουλες και διάφορα παρασκευάσματά της π.χ μαρμελάδες λικέρ κλπ. Το καλλιτεχνικό μέρος περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από το Μουσικό Σχήμα του Ηλία Κουλουμή με τη συμμετοχή του Αντρέα Νικολάου και χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα «Ρυθμός». Το Φεστιβάλ έχει ενταχθεί στο Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγίας Νάπας και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας, Βουλευτή ΑΚΕΛ Λεμεσού κ. ΄Αντρου Καυκαλιά.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, Πλατεία Αγρότη, Αγία Νάπα, ελ. επ. Αμμοχώστου, 20.30.

 

 

Paphos Beer Festival
Tο παφίτικο φεστιβάλ μπίρας θα πραγματοποιηθεί και φέτος για ακόμα μία χρονιά στο μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης. Το φετινό φεστιβάλ αναμένεται να φιλοξενήσει και φέτος πάνω από 100 διαφορετικές μπίρες από όλο τον κόσμο, ζωντανή μουσική, Djs, shows, χορούς, πυροτεχνήματα, διαγωνισμούς και δραστηριότητες για παιδιά.
>> Πέμπτη 26-Σάββατο 28 Ιουλίου, Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, 18.00-24.00, είσοδος €7.

 

 

Φεστιβάλ Μπίρας στο Πελέντρι
Το Πελέντρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, και είναι γνωστό ιδιαίτερα για τη φιλοξενία των κατοίκων του, την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, η οποία ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, τα μονοπάτια της φύσης, το οινοποείο του Τσιάκκα, την παραδοσιακή ταβέρνα Συμπόσιο και για τόσα άλλα!
Στο χωριό λοιπόν, το τριήμερο 27-29 Ιουλίου θα πάμε για έναν ακόμα λόγο! Για το Φεστιβάλ Μπίρας, "Beer phelstival" που διοργανώνει το καφέ του χωριού, το Phelandrio Cafe-bar. Έναν χώρο που μας φιλοξενεί συχνά για καφέ ή για ποτό, φαγητό όπως σνακ και είδη σχάρας, για να δούμε από τις γιγαντοοθόνες του διάφορους ποδοσφαιρικούς αγώνες, για κουβέντα και περαντζάδα.
Σημείωσε ότι το εν λόγω φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά. Πρόκειται για τρεις μέρες γεμάτες μπίρα, ροκ μουσική, έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, Djs κσι συνοδευτικά εδέσματα! Ετοιμαστείτε λοιπόν να δροσιστείτε στην αγαπημένη πλατεία του χωριού με μπύρες από όλο τον κόσμο, γιατί προβλέπεται να είναι ένα καυτό καλοκαίρι!
>> Παρασκευή 27-Κυριακή 29 Ιουλίου, Πελέντρι, επ. Λεμεσού.

 

5ο Loud Music Festival
Το Loud Music Festival (LMF) ξαναχτυπά στην καρδιά της Λεμεσού με μοναδικό στόχο να μας απογειώσει! Γι' αυτό τον λόγο οι οργανωτές του LMF κρατούν την είσοδο ελεύθερη και βεβαιώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά πvς η μουσική δεν έχει όρια αλλά ανήκει σε αυτούς που την νιώθουν. Αφηνόμαστε λοιπόν στους Djs του νησιού που για μήνες τώρα ετοιμάζουν το μουσικό μας ταξίδι, και δίνουμε ραντεβού από τις 16.00 μέχρι τα μεσάνυχτα στον Ποταμό Γερμασόγειας για RnB μουσική την Παρασκευή 27 Ιουλίου, για EDM το Σάββατο 28 Ιουλίου και διαχρονικές επιτυχίες την Κυριακή 29 Ιουλίου.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου-Κυριακή 29 Ιουλίου, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός.

 

*Η κεντρική φωτογραφία είναι από την ταβέρνα Το Κυπριακόν στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close