Θέατρο , News

O Βαρνάβας Κυριαζής ενσαρκώνει τρεις ιστορικές προσωπικότητες το 2019 με την Alpha Square

Ο Βαρνάβας Κυριαζής και η Alpha Square τα τελευταία χρόνια μάς έχουν χαρίσει και άλλες ιστορικές προσωπικότητες επί σκηνής

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2018

Χωρίς να είναι στο πλαίσιο κάποιας θεματικής ρεπερτορίου, η Alpha Square ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι η συνεργασία με τον Βαρνάβα Κυριαζή συνεχίζει δυναμικά, και μέσα στο 2019 θα ενσαρκώσει τρεις ιστορικές προσωπικότητες σε τρεις διαφορετικές παραγωγές!

Τον Φεβρουάριο θα υποδυθεί τον πατέρα της ψυχανάλυσης, Sigmund Freud, στην Βιέννη το 1938, ένα χρόνο πριν πεθάνει και στην αρχή της Ναζιστικής κατοχής. Πρόκειται για το έργο «Ο Επισκέπτης» του Eric-Emmanuel Schmitt σε μετάφραση Ανδρέα Αραούζου.

Τον Μάρτιο θα τον δούμε για τρίτη φορά σε ενσάρκωση ενός εικαστικού θρύλου, αυτή τη φορά του Πάμπλο Πικάσο, στο έργο του Jeffrey Hatcher «Ένας Πικάσο», σε μετάφραση του ίδιου, στην Λεβέντειο Πινακοθήκη. Ο Πικάσο περνάει από την ανάκριση μιας Γερμανίδας ιστορικού τέχνης, για να καθοριστούν κάποια έργα του ως «εκφυλισμένη τέχνη».

Τον Νοέμβριο, στο θεατρικό έργο «Θεοί και Τέρατα» του Russell Labey, σε μετάφραση Ανδρέα Αραούζου, ο Βαρνάβας Κυριαζής θα μας μεταφέρει στο Χόλυγουντ του 1950, ως ο ομοφυλόφιλος σκηνοθέτης των αθάνατων ταινιών «Φρανκεστάιν» και «Νύμφη του Φρανκεστάιν». Ο James Whale: ένας δημιουργός στα τελευταία του, ο οποίος παλεύει με θεούς και τέρατα από το μυαλό και το παρελθόν του.

Ο Βαρνάβας Κυριαζής και η Alpha Square τα τελευταία χρόνια μάς έχουν χαρίσει ιστορικές προσωπικότητες επί σκηνής, όπως οι ζωγράφοι Μαρκ Ρόθκο και Φράνσις Μπέικον, αλλά και ο Φυσικός Νομπελίστας Νηλς Μπορ, όλα στην Λεβέντειο Πινακοθήκη. Πριν λίγους μήνες βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου ΘΟΚ για την μεγάλη προσφορά του στο Κυπριακό Θέατρο αλλά και για το πλούσιο έργο του της τελευταίας χρονιάς.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close