Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2018
Σύμφωνα με την εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων www.travelmyth.gr, η Σικελία έχει περισσότερα ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία από οποιοδήποτε άλλο νησί της Μεσογείου. Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να έχουν απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 735 ξενοδοχείων και καταλυμάτων στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Η περιοχή με τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία είναι η Μεσσίνα με 298 ξενοδοχεία, ακολουθεί δεύτερη η Ραγκούσα με 100, το Παλέρμο με 79 ξενοδοχεία και οι Συρακούσες με 78.
Η Κρήτη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 677 ξενοδοχεία και καταλύματα μπροστά σε παραλία. Το 22,5% όλων των παραλιακών ξενοδοχείων της Ελλάδας βρίσκεται στην Κρήτη. Όλοι οι νομοί έχουν περισσότερα από 100 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία: 229 ο Νομός Χανίων, 166 ο Νομός Ηρακλείου, 150 ο Νομός Ρεθύμνου και 132 ο Νομός Λασιθίου.
Η Κύπρος κερδίζει την τρίτη θέση με 309 ξενοδοχεία, μόλις 8 περισσότερα από τη Μαγιόρκα που έρχεται τέταρτη με 301 ξενοδοχεία, το 70% των 431 παραλιακών ξενοδοχείων που διαθέτουν συνολικά οι Βαλεαρίδες Νήσοι. Στην πέμπτη θέση με 285 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία βρίσκεται η Σαρδηνία, το δεύτερο ιταλικό νησί στη λίστα.
Στις επόμενες δύο θέσεις βρίσκονται δύο ελληνικά νησιά, η Κέρκυρα και η Ρόδος με 255 και 227 ξενοδοχεία αντίστοιχα. Στην 8η θέση βρίσκεται και το πρώτο γαλλικό νησί, η Κορσική, με 126 ξενοδοχεία.
Η δεκάδα συμπληρώνεται με άλλα δύο ελληνικά νησιά, τη Νάξο με 125 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία και τη Ζάκυνθο με 102. Η Νάξος έχει τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, όπου έχουν χτιστεί συνολικά 453 ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας, με τη Σαντορίνη για μία μόλις θέση να μην καταφέρνει να βρεθεί και αυτή στη δεκάδα. Τα Ιόνια Νησιά έχουν δύο εκπροσώπους στη δεκάδα και συνολικά 487 ξενοδοχεία.
Είναι αξιοσημείωτο ότι τα μισά νησιά της λίστας είναι στην Ελλάδα, που ακόμα μία φορά αποδεικνύει ότι αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα και τις παραλίες της.
Η κατηγορία «Παραλιακά Ξενοδοχεία» είναι μία από τις 77 κατηγορίες στις οποίες η Travelmyth κατατάσσει τα ξενοδοχεία. Τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία ξεχωρίζουν καθώς βρίσκονται μπροστά σε παραλία ακόμα και αν υπάρχει ανάμεσα δρόμος, αλλά χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο άλλο κτίριο. Αναγκαία προϋπόθεση για την κατάταξη ενός ξενοδοχείου στην κατηγορία αυτή είναι η παραλία να είναι προσβάσιμη και να ενδείκνυται για κολύμπι. Στην έρευνα έχουν μετρηθεί ξενοδοχεία που είναι διαθέσιμα τουλάχιστον σε ένα από τα μεγαλύτερα sites κρατήσεων. Συνολικά στην κατηγορία βρίσκονται σχεδόν 20.000 ξενοδοχεία: https://www.travelmyth.gr/κοσμος/ξενοδοχεια/παραλιακα.
Σχετικά

Κυπριακή πόλη, η πιο ηλιόλουστη της Ευρώπης
Η Λευκωσία είναι η πιο ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 4η θέση, σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio

Οι νέες κυκλοφορίες που θα δούμε στο Netflix τον Μάιο 2025
Ανακαλύψτε τις ταινίες, τις σειρές και τα ντοκιμαντέρ που έρχονται στο Netflix τον Μάιο του 2025. Κυκλοφορίες, ημερομηνίες, τρέιλερ: ο πλήρης οδηγός

Τα 18 κορυφαία ελληνικά νησιά για διακοπές το καλοκαίρι του 2025
Ονειρευόμαστε ήδη τις φετινές μας καλοκαιρινές διακοπές

Συννεφιασμένος ο καιρός τις επόμενες μέρες - Πότε επιστρέφει η σκόνη
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Πάπας Φραγκίσκος: 250.000 αποχαιρέτησαν τον «πάπα των φτωχών»
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήγηθηκε ο πάπας Φραγκίσκος - Όλα όσα έγιναν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Sirens: Το trailer της νέας σειράς του Netflix με την Τζούλιαν Μουρ
Η υπόθεση της νέας σειράς του Netflix με την Τζούλια Μουρ, τη Μεχάν Φέιχι και τη Μίλι Άλκοκ

Αυτή είναι η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο
Πολλές πόλεις είναι πανέμορφες, άλλες όμως, όπως αυτή η πόλη, έχουν χάσει ομορφιά εξαιτίας του ανεξέλεγκτου τουρισμού.

O Πάπας Φραγκίσκος αγκαλιά με την ιστορία - Ο βίος και η πολιτεία του - Από πορτιέρης και επιστάτης, Πάπας
Η Αργεντινή αποχαιρετά τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Πάπα που συνδέθηκε με τις φτωχογειτονιές της, ακόμα κι αν αυτός δεν επέστρεψε ποτέ ως ποντίφικας

Τα πιάτα που λάτρευε ο Πάπας Φραγκίσκος -Από αργεντίνικη κουζίνα μέχρι αυθεντική ρωμαϊκή πίτσα
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών μετά από μάχη με την πνευμονία ενώ σήμερα κηδεύεται στο Βατικανό

Σήμερα κηδεύεται ο Πάπας Φραγκίσκος
Στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει η τελετή - Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι θα βρεθούν στην κηδεία

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό Eurovision Cocktail Party με τον Theo Evan
Τον εκπρόσωπο της Κύπρου στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision