Θέατρο , News

10+1 καλοκαιρινές παραστάσεις που θα δούμε Ιούλιο

Όλες οι θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε τον Ιούλιο στα ανοιχτά θέατρα της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2018

Ο Ιούλιος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίζει για τους θεατρόφιλους με το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 22η χρονιά. Φέτος το φετιβάλ φιλοξενεί έξι διαφορετικές παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος από Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία και Γεωργία. Παράλληλα στα ανοικτά θέατρα της Κύπρου θα δούμε ενδιαφέρουσες κωμωδίες, σύγχρονα ελληνικά και ξένα έργα. 

Εσύ ποιες παραστάσεις θα δεις αυτό τον Ιούλιο; 

Μιστέρο Μπούφο
Ο ΘΟΚ συνεχίζει τις παραστάσεις με την απολαυστική κωμωδία ‘Μιστέρο Μπούφο’, του βραβευμένου με Νόμπελ, Ιταλού συγγραφέα και ηθοποιού Ντάριο Φο. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό κείμενο με διαδοχικά κωμικά σκετς, που βασίζονται στην παράδοση των πλανόδιων θεατρίνων και αντλούν τα θέματά τους από τα μεσαιωνικά θρησκευτικά έργα. Ο Φο σατιρίζει με ευαισθησία και χιούμορ την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων και σχολιάζει την εκμετάλλευση της αφέλειας των πιστών από τον καθολικό κλήρο. Η κωμωδία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, που είναι γνωστός στο κυπριακό κοινό από το έργο ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2’. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Χάρης Αριστείδου, Πηνελόπη Βασιλείου, Νίκη Δραγούμη, Θανάσης Ισιδώρου, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Πάνος Μακρής, Αντωνία Χαραλάμπους.
Τετ 4 & Πεμ 5 Ιουλ, Αρχαίο Ωδείο Πάφου / Πεμ 12 & Παρ 13 Ιουλ, Κηποθέατρο Λεμεσού. / Τετ 18 Ιουλ, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας. / Τετ 25 Ιουλ, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας. 21.00. Πληρ. 77772717.

 

Ρωμαίος και Ιουλιέτα
Η ΕΘΑΛ, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου καλλιτέχνη Μεντή Μποσταντζόγλου (Μποστ), παρουσιάζει το τελευταίο και ωριμότερο θεατρικό έργο του ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’. Πρόκειται για μια παρωδία της πασίγνωστης, ρομαντικής, σαιξπηρικής ιστορίας, στην οποία προβάλλονται όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της θεατρικής ταυτότητας του Μποστ: ο δεκαπεντασύλλαβος, η καυστική κριτική, ο σουρεαλισμός, το υπέροχο ειδικό και ανεπανάληπτο χιούμορ του, η ρομαντική του αθωότητα και η αυθεντική του λαϊκότητα. Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Βαλεντίνος Κόκκινος, Μαρίνα Βρόντη, Τζωρτζίνα Τάτση, Γιώργος Κυριάκου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Παναγιώτης Κυριάκου και Βασίλης Χαραλάμπους.
Πρεμιέρα Τετ 4 Ιουλ, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. / 10 Ιουλ, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός. / 11 Ιουλ, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία. / 23 Ιουλ, Συνοικία Δήμου Λεμεσού. / 27 Ιουλ, Τάλα, Πάφος. Πληρ. 25877827.

Μπαμπάδες με ρούμι
Η G&N Make It Productions παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα ‘Μπαμπάδες με ρούμι’. Ο μπαμπάς έχει πάθει εγκεφαλικό. Λίγο πριν έχει κερδίσει τέσσερα εκατομμύρια στο τζόκερ. Κληρονόμοι οι δύο γιοι του, η γειτόνισσα και η Βουλγάρα νοσοκόμα του. Οι δύο νύφες ξέρουν πολύ καλά πως η περιουσία τούς ανήκει. Είναι η στιγμή που η συνείδηση δεν υπάρχει, είναι η στιγμή που ο ένας θα φάει τον άλλον ή κάποιος θα φάει το γλυκό. Και το γλυκό είναι ‘μπαμπάδες με ρούμι’ με πρόσθετο δηλητήριο. Ποιος θα φάει το γλυκό και ποιος θα κερδίσει την περιουσία; Σκηνοθεσία: Θοδωρής Νικολαΐδης. Παίζουν: Γιώργος Παρτσαλάκης, Μαρία Φιλίππου, Κούλλης Νικολάου, Νίκη Λάμη, Αστέρω Κυπριανού και Σοφία Καλλή.
Σ 7 Ιουλ, Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου, Λευκωσία. / Τρ 10 Ιουλ, Δημοτικό Αμφιθέατρο Παραλιμνίου. / Τετ 11 Ιουλ, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας. / Παρ 13 Ιουλ, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία. / 18 Ιουλ, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δρομολαξιάς. / Πεμ 26 & Παρ 27 Ιουλ Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας. / Δ 30 & Τρ 31 Ιουλ, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού. 21.00. Πληρ. 77777040. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy.

 

Παράξενο ζευγάρι
Ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωταγωνιστούν στο ανατρεπτικό έργο το Νιλ Σάιμον ‘Παράξενο ζευγάρι’. Μία ακόμη αθηναϊκή παραγωγή περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι στην Κύπρο. Ο Όσκαρ είναι ένας αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης. Η πρώην σύζυγός του μάταια περιμένει τη διατροφή και η εφορία αδίκως τη δήλωσή του. Γοητευτικός και άστατος, ο Όσκαρ είναι ο αντίποδας του φίλου του Φέλιξ, που είναι και οικονόμος και μονογαμικός. Οι δυο τους, εκτός από μια βαθιά φιλία, μοιράζονται και την εμπειρία ενός διαλυμένου γάμου. Η συμβίωση των δύο αυτών ανθρώπων, έχει ανατρεπτικά, εκρηκτικά, ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χαζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ερμόλαος Ματθαίου.
Σ 7 Ιουλ, Κηποθέατρο Λεμεσού. / Κ 8 & Δ 9 Ιουλ, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία. / Τρ 10 Ιουλ, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας. 21.00. Πληρ. 25878744. Εισιτήρια: www.tickethour.com και σε όλα τα καταστήματα ACS.

 

Τρωάδες του Ευριπίδη
Με το εμβληματικό, διαχρονικό κι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ευριπίδη, τις ‘Τρωάδες’, σε παραγωγή του Θεάτρου Ένα ανοίγει η φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Στο στρατόπεδο των Αχαιών, στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας, οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους Εκάβη, θρηνούν για τα δεινά τους. Ο θρήνος των γυναικών, μανάδων, συζύγων, αδελφών, ανθρώπινος και αποκαλυπτικός, επισημαίνει για άλλη μια φορά τα ‘έργα’ της ανθρώπινης φύσης. Μια ιστορία που (συνεχώς) επαναλαμβάνεται. Σκηνοθεσία και ελεύθερη απόδοση κειμένου: Αντρέας Χριστοδουλίδης. Παίζουν: Έρικα Μπεγέτη, Κρίστη Παπαδοπούλου, Έλενα Χατζηαυξέντη, Τίνα Λεωνορά, Σωτήρης Μεστάνας, Μανώλης Μιχαηλίδης, Βασίλης Χαραλάμπους.
Τρ 3 Ιουλ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. / Πέμ 5 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία. 21.00. Πληρ. 70002414, www.greekdramafest.com. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

 

Αγαμέμνων του Αισχύλου
Ο διεθνούς φήμης Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και Βέροιας, σκηνοθετεί το πρώτο έργο της αισχύλειας τριλογίας ‘Ορέστεια’, ‘Αγαμέμνων’, και δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου. Μπαίνει θριαμβευτικά στην πόλη και το παλάτι, φέρνοντας μαζί του ως αιχμάλωτη την Τρωαδίτισσα πριγκίπισσα, ιέρεια του Απόλλωνα, μάντισσα Κασσάνδρα. Η Κλυταιμνήστρα υποδέχεται τον σύζυγό της με στόμφο και τιμή, ωστόσο πολύ γρήγορα αποκαλύπτεται ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης. Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου, Θοδωρής Κατσαφάδος.
Σ 14 & Κ 15 Ιουλ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 70002414, www.greekdramafest.com. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

 

Μήδεια του Ευριπίδη
Την ευριπίδεια τραγωδία, ‘Μήδεια’, ένα μείγμα ηθικής ιδιαιτερότητας και ισχυρού πάθους, παρουσιάζει το ουγγρικό θεατρικό σχήμα Spectrum Theatre, που εδρεύει στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας. Στην αριστουργηματική αυτή τραγωδία, η οποία πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, ο Ιάσονας αποφασίζει να εγκαταλείψει τη σύζυγό του, για να παντρευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα και η προδομένη Μήδεια τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους. Παίζουν: Έμοκε-Κατίνκα Μάρτον, Άννα Σζας, Άντρας Κόρπος, Γκεόρτζι Κάρπ, Σάντορ Τάταϊ. Σκηνοθεσία: Βιόλα Τορόκ.
Δ 16 Ιουλ, Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία / Τετ 18 Ιουλ, Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 21.00. Πληρ. 70002414, www.greekdramafest.com. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

 

Ορέστης του Ευριπίδη
To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) παρουσιάζει την ευριπίδεια τραγωδία ‘Ορέστης’ σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη. Μετά τον φόνο της μητέρας του, Κλυταιμνήστρας, κυνηγημένος από τις Ερινύες και καταδικασμένος σε θάνατο από την πόλη, ο Ορέστης μαραζώνει έχοντας στο πλάι του την Ηλέκτρα. Στο Άργος καταφθάνουν από την Τροία ο Μενέλαος και η Ελένη. Τα δύο αδέλφια προσδοκούν από τον Μενέλαο να παρέμβει, αλλά ούτε αυτός ούτε ο παππούς τους Τυνδάρεως σκοπεύουν να τους βοηθήσουν. Παίζουν: Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Μορφακίδης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μαριάννα Πουρέγκα, Κώστας Σαντάς, Χρήστος Στέργιογλου, Χριστόδουλος Στυλιανού, Χρίστος Στυλιανού.
Παρ 20 & Σ 21 Ιουλ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 70002414, www.greekdramafest.com. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

 

Άλκηστις του Ευριπίδη
Η Fresh Target Theatre Ensemble συμμετέχει για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ παρουσιάζοντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συγχρόνως αινιγματικά έργα του Ευριπίδη, την ‘Άλκηστη’. Με τη βοήθεια του Απόλλωνα, ο Άδμητος, βασιλιάς της πόλης των Φερών, έχει κερδίσει ένα ασυνήθιστο προνόμιο: μπορεί να αποφύγει το θάνατο, αν κάποιος άλλος δεχτεί να πεθάνει στη θέση του. Όλοι αρνούνται να πεθάνουν για χάρη του, εκτός από τη νεαρή γυναίκα του, την Άλκηστη. Όλο το παλάτι θρηνεί την απώλεια της αφοσιωμένης βασίλισσας, αλλά μόνο ένας ήρωας μπορεί να παλέψει με τον Θάνατο και να την ξαναφέρει στη ζωή. Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου. Παίζουν: Νιόβη Χαραλάμπους, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Σπύρος Σταυρινίδης, Ανδρέας Κουτσόφτας, Γιάννης Καραούλης, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Σάββας Μενοίκου. Χορός: The Amalgamation Choir.
Δ 23 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία. / Σ 28 Ιουλ, Αρχαίο Ωδείο Πάφου. / Δ 30 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. 21.00. Πληρ. 70002414, www.greekdramafest.com. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

 

Ηλέκτρα του Σοφοκλή
Το Θέατρο Ρουσταβέλι, το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα θέατρα της Γεωργίας, παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή, Ηλέκτρα, σε μια συγκλονιστική και συναρπαστική προσαρμογή, σε σκηνοθεσία των Ρόπερτ Στούρουα, καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Ρουσταβέλι και διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, Γρηγόρη Καραντινάκη και Νικολόζ Χαίνε-Σβελίτσε. Στην Ηλέκτρα, η οποία αντιπροσωπεύει την τελευταία και ωριμότερη δημιουργική περίοδο του Σοφοκλή, εξιστορείται το φονικό στο παλάτι των Ατρειδών, το οποίο κορυφώνεται με τη μητροκτονία του Ορέστη. Παίζουν: Ηράκλη Ματσαρασβίλι, Ντάβιτ Γκοτσιρίτσε / Λάσσια Τσουχαρασβίλι, Έκα Μολοντινασβίλι, Λέλα Αχαλάια / Τάμτα Ινασβίλι, Νίνο Κασράντσε, Πέσο Ζανγκούρι, Γκάγκι Σβανίτσε.
Τετ 25 Ιουλ, Αρχαίο Ωδείο Πάφου. / Παρ 27 Ιουλ, Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία. 21.00. Πληρ. 70002414, www.greekdramafest.com. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

 

Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης
Το Σατιρικό Θέατρο, όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, ανεβάζει κυπριακή κωμωδία με ηθογραφικά στοιχεία και πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία σε όλη την Κύπρο. Αυτό το καλοκαίρι ανεβάζει την έξυπνη κωμωδία του Μιχάλη Τερλικκά ‘Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης’. Η υπόθεση εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ‘30 σε ένα ορεινό χωριό της Κύπρου με πρωταγωνιστή τον βοσκό, τον Γιαννή, ο οποίος περιπλέκεται σε διάφορες αστείες ιστορίες. Παίζουν: Λουκία Μουσουλιώτη, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Ανδρέας Ρόζου, Έφη Παπαγεωργίου, Αντρέας Σιαμαρής, Άντρη Σεργίου, Αντώνης Κλεάνθους, Ελένη Ζαντή. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου.
Παραστάσεις κάθε Παρ, Σ & Κ μέχρι 15 Ιουλ Θερινό Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22421609, 22312940.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close