Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 2018
Το Animafest Κύπρου ετοιμάζεται για την 17η έκδοση και ανακοινώνει το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, με τις ταινίες που έχουν επιλεγεί, ανάμεσα σε χιλιάδες αιτήσεις συμμετοχών. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19-21 Ιουλίου, στη Σαλαμιού, στην Πάφο.
Ονόματα της διεθνούς σκηνής του animation όπως οι Max Andersson, Vladimir Leschiov, Riho Unt και Alexey Alekseev πρόκειται να διαγωνιστούν στο φετινό Animafest.
Θα προβληθούν ταινίες όπως το DREAMLAND του Mirai Mizoue, το THE OGRE της Laurène Braibant, το RABBIT'S BLOOD της Sarina Nihei και το MARK LOTTERMANN - HAPPY της Alice Saey αλλά και το RIOT του Frank Ternier και 32RBIT του Victor Orozco Ramirez το CYCLISTS του Veljko Popovic, το HEDGEHOG'S HOME της Eva Cvijanovic και το υποψήφιο για Όσκαρ NEGATIVE SPACE των Ru Kuwahata και Max Porter.
Σε ό,τι αφορά στο κυπριακό πρόγραμμα, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ταινίες όπως IMMENSITY, της Ελένης Χανδριώτου (πρώτο βραβείο στο Κυπρικό διαγωνιστικό 2016 με το I THE EYE), και DUMA του Πασχάλη Πασχάλη, καθώς και ταινίες από υποσχόμενους φοιτητές του animation από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Φέτος στο φεστιβάλ θα παρευρεθεί ο κορυφαίος σκηνοθέτης Georges Schwizgebel. Ο Schwizgebel, είναι και ο δημιουργός της φετινής αφίσας του Φεστιβάλ καθώς και μέλος της τριμελούς κριτικής επιτροπής, που περιλαμβάνει επίσης τους Élise Labbé, επικεφαλής του Τμήματος Φεστιβάλ και Ανάπτυξης Κοινού, του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου του Καναδά (National Film Board of Canada) και ο Jean Luc Slock ιδρυτή του στούντιο παραγωγής Camera etc στο Βέλγιο, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα στούντιο δημιουργίας animation της Ευρώπης.
Σχετικά

«Κωνστάντια»: Οι προβολές ταινιών στην πρωτεύουσα αυτή τη βδομάδα
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή»
Τα γυρίσματα διήρκεσαν έξι μήνες σε διάφορες περιοχές του κόσμου

Πάμε για θερινό σινεμά σε ένα ειδυλλιακό χωριό της Μαραθάσας
Μία μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους για ταινίες κάτω από τ' αστέρια

Ο Μπίλι Ζέιν ενσαρκώνει τον Μάρλον Μπράντο στη νέα ταινία «Waltzing with Brando»
Ο Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando) «ζει ξανά» στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά μέσα από την ερμηνεία του Μπίλι Ζέιν (Billy Zane).

«Τα Πάθη του Χριστού»: Το 2027 και σε δύο μέρη το σίκουελ της ταινίας του Μελ Γκίμπσον
Η πρώτη ταινία θα κάνει πρεμιέρα Μεγάλη Παρασκευή και η δεύτερη στην εορτή της Αναλήψεως.

Στην Αγία Νάπα θα στηθεί για άλλη μία χρονιά σινεμά κάτω από τα αστέρια
Μάθε τις 5 ταινίες που θα δούμε δίπλα στη θάλασσα

Αυτές είναι οι 4 ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Από συναρπαστικά blockbusters μέχρι ταινίες με βαθιά συναισθηματικά μηνύματα, αυτή την εβδομάδα, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν δράση, γέλιο και συγκίνηση

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρώμης
Ο Κόπολα, 86 ετών, είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να πραγματοποιήσει επέμβαση στην καρδιά


Drive in Cinema: Κλασικά αυτοκίνητα, θερινό σινεμά και καλοκαιρινή διάθεση στην πρωτεύουσα
Φέρε την παγωνιέρα σου και απόλαυσε την ταινία μέσα από την άνεση του αυτοκινήτου σου

Το Jurassic World Rebirth ξεπέρασε τα 750 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office – Στα ύψη και το «F1»
Το «F1» είναι πλέον η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Μπραντ Πιτ, αλλά και στην ιστορία της Apple.

Αύγουστος στον θερινό κινηματογράφο του «Κωνστάντια»
Οι ταινίες που θα δούμε αυτή τη βδομάδα στον Μαραθωνιο Θερινών Προβολών 2025