Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Aκριβώς στο κέντρο της πόλης, άνοιξε ένα υπέροχο ζαχαροπλαστείο που πρέπει να ανακαλύψεις

Ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο μόλις άνοιξε στο κέντρο της Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2018

Μόλις έχει ανοίξει το "Πόπαστον", ένα παραδοσιακό μεν, αλλά ταυτόχρονα και πολυτελές ζαχαροπλαστείο που κρύβει μερικά από τα καλύτερα γλυκά που μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη στιγμή στην περιοχή.

Ή τουλάχιστον αυτό έχουν να λένε όσοι γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη ή όσοι έτρεξαν να δοκιμάσουν τα γλυκά που σερβίρονται από το πρωί, στην πρώτη μέρα λειτουργίας του μαγαζιού.

Αυτός λοιπόν ο μικρός παράδεισος που απευθύνεται στους λάτρεις της ζάχαρης, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το γνωστό πλέον σε όλους Salut, στην οδό Σαριπόλου, και ήρθε να πάρει τη θέση του La Plata.

Εδώ θα βρεις φρεσκοψημένα παραδοσιακά γλυκά και επιδόρπια, φρεσκαλεσμένο καφέ, φρέσκους χυμούς και smoothies και μια προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία τσαγιού.

Για το design του χώρου, το οποίο ανέλαβε να διαμορφώσει η ομάδα DAS INTERIOR ARCHITECT, δεν θα πούμε πολλά μίας και οι εικόνες "μιλούν" από μόνες τους.

Για το όνομα, από την άλλη, που ξεχωρίζει και προκαλεί πολλά θετικά σχόλια να αναφέρουμε ότι είναι όρος που χτησιμοποιούσαν ως επί το πλείστο οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, για να δηλώσουν το 'επιδόρπιο'.

Είναι ελληνική λέξη, από+παστόν, και σημαίνει κατ' ακρίβειαν 'αυτό που τρώγεται στο τέλος, μετά τα παστά'. 'Παστά' ήταν τα χοιρινά κρέατα τα πασπαλισμένα με αλάτι και τα απεξηραμμένα στον ήλιο (πάσσω = ραντίζω, πασπαλίζω).

Είναι ανοικτό καθημερινά 08.00-23.00.

Πληρ. 25 355570

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close