Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2018
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες για τις τετραήμερες εκδηλώσεις της Γιορτής του Κατακλυσμού/Ψαριού & 6ου Φεστιβάλ Νερού στο Δήμο Αγίας Νάπας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο χερσαίο χώρο του γραφικού λιμανιού της πόλης από τις 25-28 Μαϊου 2018.
Ο Δήμος Αγίας Νάπας φρόντισε και φέτος να καταρτίσει ένα πλούσιο και εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο όπως αναμένεται θα προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Μέσω αυτής της μεγάλης Λαϊκής Γιορτής στόχος του Δήμου είναι η προβολή και η διατήρηση των ηθών και εθίμων του τόπου μας.
Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν η μεγάλη συναυλία που θα δώσει την Κυριακή 27 Μαϊου ο δημοφιλής Λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς και η συναυλία των νεαρών υποσχόμενων τραγουδιστών Νάσου, Σάσας Μπάστα και Γιάννη Σόφιλα το Σάββατο 26 Μαϊου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη χορευτική παράσταση «Τώρα που στήσαν το χορό» από τον Πολιτιστικό ΄Ομιλο «Ανάδυση» Παραλιμνίου (Σάββατο 26/05), Κυπριακούς Χορούς από τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας (Κυριακή 27/05), σάτιρα από τις διάσημες γριούλες της Κυπριακής τηλεόρασης «Πόπη και Άντζελα», τις οποίες υποδύονται οι γνωστοί ηθοποιοί Κωστάκης Κωνσταντίνου και Αντρέας Αργυρίδης (Κυριακή 27 Μαϊου), νησιώτικους χορούς από τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας (Δευτέρα 28 Μαϊου), Κυπριακή Μουσική και Χορούς από το Μουσικό Σχήμα Πολιτιστικού Ομίλου Αγίας Νάπας «Κάβο Γκρέκο» το Χορευτικό ΄Ομιλο «Κίμων» Ξυλοτύμπου, το Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας και τη συμμετοχή των Μιχάλη και Δήμητρα Χατζημιχαήλ (Δευτέρα 28 Μαϊου), διαγωνισμό τσιαττιστών, ερωτικών τραγουδιών και ποιημάτων στον οποίο συμμετέχουν Λαϊκοί μας ποιητές (Δευτέρα 28/05).
Στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας θα διεξαχθούν Fly Board Show (25-28/05) με τους Exclusive Cyprus Distributor, Παγκύπριοι Αγώνες Θαλάσσιου Τζετ Σκι (Κυριακή 27/05) και το 6ο Φεστιβάλ Νερού (Δευτέρα 28 Μαϊου, η ώρα 10.00πμ). Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής του Ψαριού, θα προσφέρονται στους θαμώνες ψαρομεζέδες που θα ετοιμάσουν οι ψαροταβέρνες της γύρω περιοχής και θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση Φωτογραφίας και ειδών αλιείας.
Τη Δευτέρα 28 Μαϊου θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Θεία Λειτουργία όπου μετά το πέρας της, Ιερείς και πιστοί θα επιβιβαστούν σε ψαρόβαρκες όπου ανοικτά του λιμανιού θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων.

Σχετικά
Motion Comedy: Οι τελευταίες παραστάσεις της περιοδείας σε όλη την Κύπρο
Κωνσταντίνος Ψιλλίδης, Ζαχαρίας Ζαννέττου, Παύλος Παυλίδης και Χάρης ανεβαίνουν για τελευταία φορά στη σκηνή σε πέντε παραστάσεις γεμάτες γέλιο
Το «ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ» επιστρέφει και ανοίγει τους δρόμους των Αγίων Ομολογητών
Η γειτονιά δίνει ραντεβού την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου για μια ξεχωριστή δράση που σχεδιάζεται από τους ίδιους τους κατοίκους της
«Ήλιε μου και Φεγγάρι μου»: Μια ξεχωριστή βραδιά μνήμης στο Μεταλλείο Αμιάντου
Αυθεντικές μαρτυρίες, μουσική και παρατήρηση της Πανσελήνου ζωντανεύουν την ιστορία των ανθρώπων που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή
Η Γαλάτα θα φιλοξενήσει και φέτος ένα από τα πιο νόστιμα φεστιβάλ της Κύπρου
To Φεστιβάλ Παράδοσης και Αυθεντικών Γεύσεων επιστρέφει στη Γαλάτα τον Σεπτέμβριο με πλούσιο πρόγραμμα
Mουσική παράσταση TRACKS: Ηχώ του Τώρα, Ρυθμός του Χτες στο Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI ‘26
Πρόκειται για μια ζωντανή σύζευξη της προφορικής παράδοσης και της hip-hop κουλτούρας
Kαλοκαίρι στον Πελδουλά: Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Με τόμπολα, θερινό σινεμά και ρεμπέτικη βραδιά
Τα Λαγουδερά έφτιαξαν πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Ένα καλοκαίρι γεμάτο παράδοση, γεύσεις και μουσικές αναμνήσεις
Μια Τετάρτη αφιερωμένη στη Μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
Οι Οινικές Τετάρτες στα 7 Κλειδιά είναι αφιερωμένες στη πιο πολυσυζητημένη ποικιλία της εποχής
Το Σαράντι γεμίζει το καλοκαίρι με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους
Πεζοπορία στη φύση, παιδικές δραστηριότητες, θερινό σινεμά, χοροεσπερίδα και μουσική βραδιά συνθέτουν το πρόγραμμα του χωριού
Η Πλατανιστάσα μάς προσκαλεί σε ένα καλοκαίρι γεμάτο γιορτές και παράδοση
Από τη Γιορτή Φουντουκιάς και τα μουσικά βράδια μέχρι το θέατρο, τις πεζοπορίες και τη Γιορτή του Κρασιού, η ορεινή κοινότητα παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ο Κασκαντέρ ανηφορίζει (κι αυτόν τον Αύγουστο) στο Βουνί Παναγιάς
Για κρασί, νεγκρόνι, χειροποίητη κυπριακή μπύρα και τον μεζές της οικοδέσποινας
Δροσερές καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο όμορφο Πελένδρι με μουσική, φαγητό και διασκέδαση
Από το τριήμερο Beer Phelstival και τις μουσικές βραδιές μέχρι τη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού