Μουσική , Music News

Μάθαμε πού και πότε θα γίνει η Γιουροβίζιον στο Ισραήλ το 2019

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ για 4η φορά στην ιστορία του στον θεσμό

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2018

Η φετινή νίκη του Ισραήλ στον 630 Διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον σηματοδοτεί και την 4η νίκης της γειρονικής μας χώρα. Η νίκη αυτή της Netta διατηρεί την Γιουροβίζιον στο Νότο και πολύ κοντά στην Κύπρο αφού η πτήση Λάρνακα-Τελ Αβίβ διαρκεί λιγότερο από 40 λεπτά. Έτσι, ο διαγωνισμός του 2019 θα είναι μία πολύ καλή αφορμή για να πάμε μέχρι εκεί. 

Η νίκη του Ισραήλ ήταν σχεδόν καρμική αφού η χώρα αυτή κέρδισε το 1978 και το 1979 και έπειτα κάθε είκοσι χρόνια, το 1998 με την Dana International στο Λονδίνο και φέτος το 2018 στη Λισαβόνα. Το Ισραήλ λοιπόν είναι μία χώρα έμπειρη με τη συγκεκριμένη διοργάνωση και διαθέτει στάδια με μεγάλη χωρητικότητα. 

Πιθανοί χώροι διεξαγωγής
Μετά τη νίκη της, η Netta ανακοίνωσε πως ο επόμενος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο διαγωνισμός του 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από την EBU. Από την άλλη πάλι και μόνο για πολιτικούς και θρησκευτικούςλόγους το Ισραήλ θα επιλέξει ως πόλη διεξαγωγής την πρωτεύουσα του εβραικού κράτους. 

Ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Moshe Kahlon, δήλωσε και αυτός στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv πως ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί "μόνο στην Ιερουσαλήμ", και υπολόγισε πως θα κοστίσει γύρω στα 120 εκατ. Ισραηλινά Σέκελ (28 εκατ. ευρώ).

Ο Yoav Ginay ανέφερε σε μια τηλεοπτική εκπομπή αμέσως μετά την νίκη του Ισραήλ, ότι ο δήμος της Ιερουσαλήμ πρότεινε το Teddy Stadium ως χώρο διεξαγωγής. Ακόμα ένας πιθανός χώρος υποδοχής, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Nir Barkat σε μια συνέντευξη στο Israel Army Radio, είναι η Jerusalem Arena.

Ένας άλλος πιθανός χώρος ήταν η Menora Mivtachim Arena στο Τελ Αβίβ. Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης, Ron Huldai, ανακοίνωσε πως η πόλη αποσύρεται από τη φιλοξενία του διαγωνισμού.


H Jerusalem Arena στην Ιερουσαλήμ είναι ο πιθανότερος χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού το 2019 χωρητικότητα 15.654

Ο Δήμος της Ιερουσαλήμ δήλωσε πως ο διαγωνισμός δεν θα γίνει στο International Convention Centre (το οποίο φιλοξένησε τους διαγωνισμούς του 1979 και 1999) λόγω του ότι έχει χωρητικότητα 3.100 θεατών. Συνεπώς, οι μόνοι πιθανοί χώροι διεξαγωγής στην Ιερουσαλήμ είναι το Teddy Stadium και η Jerusalem Arena.

Άλλοι πιθανοί χώροι διεξαγωγής είναι το Sammy Ofer Stadium στη Χάιφα και το Turner Stadium στην Μπερ Σεβά. Κανένα από τα δύο στάδια, ωστόσο, δεν διαθέτει οροφή, κάτι που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη φιλοξενία του διαγωνισμού.

Ημερομηνίες του διαγωνισμού
Πιθανότερες ως ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι οι 14, 16 και 18 Μαΐου ή 21, 23 και 25 Μαΐου πράγμα που θα το ανακοινώσει σύντομα η EBU. 

Μέχρι σήμερα, 14 Μαΐου 2018, δέκα χώρες έχουν επιβεβαιώσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό: Άγιος Μαρίνος,  Εσθονία, Νορβηγία, Πολωνία, Σερβία, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ισραήλ.

Για να συμμετέχει μία χώρα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision, πρέπει να διαθέτει έναν εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, που να είναι ενεργό μέλος της EBU και που να μπορεί να μεταδώσει τον διαγωνισμό μέσο του Eurovision Network. Η EBU θα στείλει προσκλήσεις για τον διαγωνισμό σε όλα τα 56 ενεργά μέλη. Είναι άγνωστο αν θα σταλθεί πρόσκληση στην Αυστραλία, της οποίας ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι συνεργαζόμενο μέλος.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close