Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2018
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Ανθεστήρια Αμμοχώστου στον Πρωταρά σε συνεργασία φέτος με τον Δήμο Παραλιμνίου και τον Δήμο Αμμοχώστου κατά μήκος της Λεωφόρου των Ξενοδοχείων.
Συνολικά συμμετείχαν 14 οργανωμένα σύνολα με τα 8 εξ’ αυτών να είναι άρματα. Όλοι οι συμμετέχοντες ντυμένοι στα λευκά σε μια αρμονική αλλά παράλληλα δυναμική χρωματική πανδαισία με ήχους και αρώματα λουλουδιών παρέλασαν κατά μήκος της Λεωφόρου και ομόρφυναν με την παρουσία και τη ζωντάνια τους τον Πρωταρά ο οποίος ‘’ντύθηκε’’ σε ένα ανοιξιάτικο και λουλουδένιο κλίμα, σε ηχητικές και μυρωδικές εικόνες της ΑΝΟΙΞΗΣ.
Η επίτιμη καλεσμένη μας, η Πριγκίπισσα των Ανθεστηρίων που έφερε στις καρδιές μας την άνοιξη, η πρώτη Σταρ Κύπρος 1973 κα. Άντρη Τσαγγαρίδου Γιόκαρη Αντρη Τσαγγαριδου Γιοκαρη ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και συγκίνησε και όλους τους παρευρισκόμενους, φέρνοντας θύμησες στους παλιούς και μαθαίνοντας τους νεότερους.
Με την ολοκλήρωση της πομπής, ακολούθησε η αναπαράσταση των «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΩΝ» από το Πολιτιστικό Εργαστήρι του Δήμου Παραλιμνίου "ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ" Politistiko Ergastiri Para ti Limni και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Χορωδίας Δήμου Παραλιμνίου «ΜΕΛΙΖΟΝΑ» Χορωδία Μελιζόνα Δήμου Παραλιμνίου,των Ιδιωτικών Σχολών Μαρίας Θαλασσινού Maria Thalassinou και ‘’STEPS’’ του Κωνσταντίνου Ελευθερίου Constantinos Eleftheriou και του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΝΑΔΥΣΗ» @Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάδυση Παραλιμνίου Despo Sepou.
Ο Δήμος Παραλιμνίου εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμο Αμμοχώστου Δήμος Αμμοχώστου για τη φετινή τους συνεργασία, τα σύνολα που συμμετείχαν στην παρέλαση και στα πολιτιστικά δρώμενα που ακολούθησαν στη Δημοτική Πλατεία Εκδηλώσεων «ΛΕΥΚΟΛΛΑ», στο γραμματειακό και εργατικό προσωπικό του Δήμου για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης καθώς και όλα τα οργανωμένα σύνολα που παρείχαν εδέσματα για φιλανθρωπικό σκοπό.
Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης Theodoros Pyrillis ευχαρίστησε και προσωπικά τον κ. Γαλανό για τη δυναμική παρουσία τους στις εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων Αμμοχώστου, την κυρία Τσαγγαρίδου για την τιμή που έκανε στον Δήμο να είναι η φετινή μας Πριγκίπισσα καθώς και τους εθελοντές, τους χορηγούς της εκδήλωσης, τον διαχρονικό χορηγό Sunrise Beach Hotels Sunrise Beach Hotel και το χορηγό μετάδοσης Gold & Silver Touch by Flouris Jewellery Flouri Jewellery & Watches, τα οργανωμένα σύνολα που συμμετείχαν και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση με ευχή «η επόμενη χρονιά να γίνει στο ΓΣΕ της Αμμοχώστου».
Ανθεστήρια Αμμοχώστου 2018… η πιο χαρούμενη και ανοιξιάτικη γιορτή του χρόνου ανανεώνει το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά!











Σχετικά
Motion Comedy: Οι τελευταίες παραστάσεις της περιοδείας σε όλη την Κύπρο
Κωνσταντίνος Ψιλλίδης, Ζαχαρίας Ζαννέττου, Παύλος Παυλίδης και Χάρης ανεβαίνουν για τελευταία φορά στη σκηνή σε πέντε παραστάσεις γεμάτες γέλιο
Το «ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ» επιστρέφει και ανοίγει τους δρόμους των Αγίων Ομολογητών
Η γειτονιά δίνει ραντεβού την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου για μια ξεχωριστή δράση που σχεδιάζεται από τους ίδιους τους κατοίκους της
«Ήλιε μου και Φεγγάρι μου»: Μια ξεχωριστή βραδιά μνήμης στο Μεταλλείο Αμιάντου
Αυθεντικές μαρτυρίες, μουσική και παρατήρηση της Πανσελήνου ζωντανεύουν την ιστορία των ανθρώπων που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή
Η Γαλάτα θα φιλοξενήσει και φέτος ένα από τα πιο νόστιμα φεστιβάλ της Κύπρου
To Φεστιβάλ Παράδοσης και Αυθεντικών Γεύσεων επιστρέφει στη Γαλάτα τον Σεπτέμβριο με πλούσιο πρόγραμμα
Mουσική παράσταση TRACKS: Ηχώ του Τώρα, Ρυθμός του Χτες στο Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI ‘26
Πρόκειται για μια ζωντανή σύζευξη της προφορικής παράδοσης και της hip-hop κουλτούρας
Kαλοκαίρι στον Πελδουλά: Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Με τόμπολα, θερινό σινεμά και ρεμπέτικη βραδιά
Τα Λαγουδερά έφτιαξαν πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Ένα καλοκαίρι γεμάτο παράδοση, γεύσεις και μουσικές αναμνήσεις
Μια Τετάρτη αφιερωμένη στη Μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
Οι Οινικές Τετάρτες στα 7 Κλειδιά είναι αφιερωμένες στη πιο πολυσυζητημένη ποικιλία της εποχής
Το Σαράντι γεμίζει το καλοκαίρι με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους
Πεζοπορία στη φύση, παιδικές δραστηριότητες, θερινό σινεμά, χοροεσπερίδα και μουσική βραδιά συνθέτουν το πρόγραμμα του χωριού
Η Πλατανιστάσα μάς προσκαλεί σε ένα καλοκαίρι γεμάτο γιορτές και παράδοση
Από τη Γιορτή Φουντουκιάς και τα μουσικά βράδια μέχρι το θέατρο, τις πεζοπορίες και τη Γιορτή του Κρασιού, η ορεινή κοινότητα παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ο Κασκαντέρ ανηφορίζει (κι αυτόν τον Αύγουστο) στο Βουνί Παναγιάς
Για κρασί, νεγκρόνι, χειροποίητη κυπριακή μπύρα και τον μεζές της οικοδέσποινας
Δροσερές καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο όμορφο Πελένδρι με μουσική, φαγητό και διασκέδαση
Από το τριήμερο Beer Phelstival και τις μουσικές βραδιές μέχρι τη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού