Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαΐου 2018
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα κυπριακά δεδομένα, που πρωτολειτούργησε το 2016 με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την άμεση επαφή τους με το επιστημονικό αντικείμενο που τους ενδιαφέρει. Το Θερινό Σχολείο με τίτλο "Γίνε και εσύ φοιτητής για μια εβδομάδα", θα λειτουργήσει από τις 2 έως και τις 14 Ιουλίου 2018.
Στο μήνυμά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, δήλωσε "Με ιδιαίτερα χαρά σας προσκαλώ να συμμετέχετε στο Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Κύπρου 2018, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για εσάς, τους μαθητές του Λυκείου. Στόχος μας είναι να σας δώσουμε την ευκαιρία να ζήσετε ως φοιτητές για μία εβδομάδα. Να γνωρίσετε το Πανεπιστήμιό μας, να έρθετε σε επαφή με καθηγητές πανεπιστημίου και να αξιοποιήσετε τις υποδομές που παρέχουμε στους φοιτητές μας.
Τέλος, ένα πολύ σημαντικό όφελος για εσάς θα είναι ότι θα έρθετε σε άμεση επαφή με το αντικείμενο σπουδών που σας ενδιαφέρει. Αυτό το αντικείμενο για το οποίο διαβάζετε στα βιβλία επαγγελματικού προσανατολισμού, ωστόσο πιθανόν να μην είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε σε πρακτικό επίπεδο.
Τόσο εγώ, όσο και οι συνάδελφοι μου, σας υποσχόμαστε μια μοναδική ευκαιρία.
θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στο Πανεπιστήμιο μας που ελπίζουμε σύντομα να γίνει και δικό σας!".
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές μέσης και τεχνικης εκπαίδευσης, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από όλη την Κύπρο. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου να γνωρίσουν από κοντά το Ίδρυμα, να έρθουν σε επαφή με μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητές καθώς και με το αντικείμενο/α που επιθυμούν να σπουδάσουν, να κάνουν χρήση των υποδομών του Πανεπιστημίου, να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους μαθητές, με κοινά ενδιαφέροντα και να αποκτήσουν ικανότητες που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα σταδιοδρομία και τις σπουδές τους.

Σχετικά
20+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Όλα όσα θα συμβούν στο νησί και δεν πρέπει να τα χάσεις
Βραδιά αστροφωτογράφισης στην Πέτρα του Ρωμιού
Κάτω από τον Γαλαξία: Μια μοναδική φωτογραφική εξόρμηση
Η πιο εντυπωσιακή δωρεάν προβολή του καλοκαιριού γίνεται στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα καθηλωτικό ταξίδι διάρκειας 17 λεπτών μέσα από σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας της πρωτεύουσας.
Κοιτάξτε ψηλά: Το σπάνιο «ραντεβού» Αφροδίτης και Δία φωτίζει απόψε τον κυπριακό ουρανό
Ένα μαγευτικό αστρονομικό φαινόμενο ορατό απόψε από την Κύπρο
Χάρισε ένα βιβλίο… και άφησε το μήνυμά σου στον επόμενο αναγνώστη!
Δράση ανταλλαγής βιβλίων στην Ερήμη
Μάθαμε πότε θα στηθεί το Πανηγύρι του Κρόμμυ στο χωριό
Αν ξέρεις προς τα πού πέφτει η Γιόλου, ακολούθησέ μας!
“Τα Ιπτάμενα Παιδιά της Δανίας” έρχονται και στο νησί μας, για ένα καθηλωτικό υπερθέαμα!
Με εντυπωσιακές ακροβατικές κινήσεις, μουσική που αγγίζει την ψυχή και μια αισθητική που συνδυάζει την παιδική αθωότητα με την καλλιτεχνική αρτιότητα
To My Mall Λεμεσού γέμισε δεινόσαυρους και προϊστορικά ζώα
Όλα όσα εντυπωσιακά θα δεις εκεί
Θέατρο, μουσική, σινεμά, κρασί και κωμωδία: Τι να κάνετε αυτήν την εβδομάδα στην Κύπρο
Η ατζέντα της εβδομάδας με όλα όσα μπορείς να δεις, να κάνεις και να ακούσεις στο νησί
To μεγαλύτερο streetwear event της Κύπρου επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά,
Το Cyprus Streetwear Expo by Carlsberg επιστρέφει στη Λεμεσό στις 28 Ιουνίου
Οι φίλοι της Porsche βγήκαν ξανά στους δρόμους της Κύπρου
Μια μέρα γεμάτη Porsche και μοναδικές διαδρομές στην κυπριακή ύπαιθρο - Εντυπωσιακή η έναρξη από το Maison Anemi
Τελευταίες παραστάσεις για το Circus Atmosphere στο Παραλίμνι
Τα εντυπωσιακά ακροβατικά και οι μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας συνεχίζονται για λίγες μόνο ημέρες ακόμα