Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2018
Μετά την επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου, που εγκαινιάστηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο, ο Δήμος συνεχίζει και φέτος, με το Φεστιβάλ Θεάτρου 2018, τον Μάιο & Ιούνιο, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν θεατρικά σχήματα από Κύπρο και Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ ανοίγει αυλαία την Τετάρτη 2 Μαΐου, με την παράσταση «Ήρωες», του Gerald Sibleyras, σε μετάφραση Μαριάννας Τόλη και σε σκηνοθεσία Nikita Milivojević. Παίζουν οι Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Πιατάς και Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
Ακολουθεί η κωμωδία «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», των Ρήγα και Αποστόλου, με το Σατιρικό Θέατρο, τη Δευτέρα 14 Μαΐου, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Παίζουν οι Σπύρος Γεωργίου, Μάριος Δημητρίου, Μαριάννα Καυκαρίδου, Βασίλης Μιχαήλ, Λουκία Πρωτοπαπά, Ανδρέας Ρόζου, Μαρία Φιακά, Νάτια Χαραλάμπους, Ιωάννα Μαραγκού και Στέφανος Κασάπης.
Την Τετάρτη 16 Μαΐου η ομάδα θεάτρου No_Stage παρουσιάζει το σαιξπηρικό έργο «Οθέλλος», με τους Κωνσταντίνο Αλέξη, Σάββα Πογιατζή, Μαρία Σωτηροπούλου και Άντρια Χαραλάμπους.

Ακολουθεί το έργο «Το Φως του Γκαζιού – Gas light», του Πάτρικ Χάμιλτον, με το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, την Πέμπτη 17 Μαΐου. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) οι Χριστόδουλος Μαρτάς, Βαρβάρα Χριστοφή, Σοφία Καλλή, Νίκη Αγγελάκη και ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος. Σκηνοθετεί ο Ιωσήφ Βαρδάκης.
Η επόμενη παράσταση θα είναι την Τρίτη 5 Ιουνίου, με το έργο «Ζωρζ Νταντέν ή ο Ανύπαρκτος Σύζυγος», του Μολιέρου, από το Θέατρο ΣΚΑΛΑ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη. Παίζουν οι Σοφοκλής Κασκαούνιας, Γιάννης Κόκκινος, Μόνικα Μελέκη, Χρυστάλλα Καλλένου, Ανδρέας Νικολαΐδης, Λουκάς Λουκά, Μαρία Ζορλή και Φοίβος Γεωργιάδης.
Το Φεστιβάλ Θεάτρου ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου, με την παράσταση «Το Νυφικό Κρεβάτι», του Jan De Hartog, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, σκηνοθεσία Χρήστου Δήμου και παραγωγή SPP Media. Πρωταγωνιστεί η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Λευτέρης Ζαμπετάκης.
Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, με ώρα έναρξης στις 8:30 μμ.
Εξίσου σημαντική με την καλλιτεχνική, είναι και η κοινωνική πτυχή του φεστιβάλ, καθώς όλες οι παραστάσεις - με εξαίρεση μία, η οποία θα έχει δωρεάν είσοδο - θα έχουν εισιτήριο εισόδου, €5 ή €10, με σκοπό τη διάθεση των εσόδων από την πώλησή τους για φιλανθρωπικό σκοπό. Με το φετινό Φεστιβάλ Θεάτρου, ο Δήμος Στροβόλου στηρίζει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, το Ευαγές Ίδρυμα Έργων Κοινής Ωφελείας «Ο Καλός Σαμαρείτης», τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου, την Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και Φίλων Παιδιών με Εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις «Αγκαλιά Ελπίδας» και τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου.
Εισιτήρια πωλούνται στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου (Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 14:00) και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου την ημέρα της παράστασης (16:00 – 20:30).
Σχετικά
Το «Έλα στη θέση μου» επιστρέφει στο Artos House
Η ομάδα Teatro Angelico – Αόρατη Σκηνή παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση για τις σχέσεις, τις επιλογές και τη δύναμη της ενσυναίσθησης
«Μια Κύπρος Παραμύθκια»: Τρία κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη νέα παράσταση του Piccolo
Πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο Πάνθεον για μια οικογενειακή παράσταση με χιούμορ, μουσική και ιστορίες από την κυπριακή παράδοση.
Η ποίηση της Κατερίνας Γώγου ζωντανεύει στη Μικρή Άρκτο
Η Αντωνία Χαραλάμπους και ο Γιώργος Καλογήρου παρουσιάζουν το μουσικοποιητικό δρώμενο «Κατερίνα Γώγου – Με λένε Οδύσσεια»
Η παράσταση «Ανακουτρεύκω» της Άντρεας Μαύρου, επιστρέφει
Νέος κύκλος παραστάσεων για τον θεατρικό μονόλογο 'Ανακουτρεύκω' σε σκηνοθεσία Άννας Γιαγκιώζη.
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έρχεται στην Κύπρο με το «Εκτός Ύλης Reloaded»
Το έργο του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία
17 θεατρικά ραντεβού στην Κύπρο αυτόν τον Οκτώβριο
Πρεμιέρες, αγαπημένες επαναλήψεις, κωμωδίες, μυστήριο και διεθνείς παραγωγές γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου αυτόν τον μήνα.
Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει το έργο «Ένα ψέμα του μυαλού» του Σαμ Σιέπαρντ
Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη
«Η Βασίλισσα του Χιονιού» φέρνει μια φιλία πιο δυνατή από τον χειμώνα στο Σατιρικό
Η Παιδική Σκηνή κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου με μια μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
Μια νύκτα στον παράδεισο: O Λώρης Λοϊζίδης και η παρέα του, επιστρέφουν
Η παράσταση που αγαπήσατε επιστρέφει δυναμικά και ταξιδεύει ξανά σε όλες τις πόλεις της Κύπρου!
Η Δημοπρασία: Ο Αργύρης Μπακιρτζής δημοπράτης στο μονόπρακτο του Σταύρου Τσιώλη που έρχεται στην Κύπρο
Στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου.
«The Effect» της Lucy Prebble στο Σατιρικό Θέατρο
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το έργο «The Effect» της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Lucy Prebble, σε σκηνοθεσία Εβίτας Ιωάννου.