Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 4 φεστιβάλ του weekend που δεν πρέπει να χάσεις

Από το φεστιβάλ αγκινάρας και τους ανθού της κιτρομηλιάς, μέχρι το φεστιβάλ φαγητού και σινεμά, όλα θα "παίξουν" αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου 2018

Μουσικές, τραγούδια, γεύσεις παραδοσιακές, φαγητό, προβολές, ακόμη και πολλές ταινίες περιλαμβάνουν τα 4 καλύτερα φεστιβάλ του σαββατοκύριακου που έρχεται και δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα! 

Κρατάς σημειώσεις;

 

1ο Φεστιβάλ Αγκινάρας
Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στην Κύπρο δεκάδες παραδοσιακά, μουσικά και πολιτιστικά φεστιβάλ με ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Πολλά από αυτά τα φεστιβάλ πραγματοποιούνται μάλιστα χρόνια, έχουν καθιερωθεί και αγαπηθεί και άλλα κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους. Όσον αφορά στα παραδοσιακά φεστιβάλ συνήθως πρωταγωνιστούν τα κύρια αγροτικά ή πατροπαράδοτα προϊόντα της εκάστοτε περιοχής όπως το Φεστιβάλ Πατάτας στο Αυγόρου, Κολοκασιού στη Σωτήρα, Φράουλας στη Δερύνεια, Σύκου στον Κάτω Πύργο και άλλα πολλά.
Ένα, όμως, ιδιαίτερο λαχανικό που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι όχι τόσο θα γίνει ο πρωταγωνιστή σε ένα καινούργιο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος τον Απρίλιο. Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Αγκινάρας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου στην κεντρική πλατεία του Κιτίου Λάρνακας από τις 16.00.
Το φεστιβάλ αφιερώνεται σε ένα προιόν που παράγεται στο Κίτι, την αγκινάρα την οποία μάλιστα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα αναλάβει να μαγειρέψει με ποικίλους τρόπου ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου αλλά και νοικοκυρές της κοινότητας. Μία μεγάλη γιορτή θα στηθεί στην πλατεία με φαγητό, ποτό, μουσική και φυσικά τραγούδι και χορό.
>  Κυριακή 22 Απριλίου, κεντρική πλατεία του Κιτίου Λάρνακας από τις 16.00.

 

 

Spring Street Food Festival
Το Spring Street Food Festival  επιστρέφει και πάλι στην πόλη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Και πού καλύτερα θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε την άνοιξη από έναν κήπο; Έτσι λοιπόν την Κυριακή 22  Απριλίου ο ολάνθιστος κήπος του εστιατορίου Garden Day & Night στην παλιά Λευκωσία φιλοξενεί το δεύτερο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Φαγητού του Δρόμου.
Στο Φεστιβάλ θα μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο, υγιεινό και ποιοτικό φαγητό από τις ομάδες τροφοδοσίας που συμμετέχουν συμπεριλαμβανομένου χορτοφαγικών πιάτων και νηστίσιμων γλυκών! Στο μπαρ θα σερβίρονται σπιτική λεμονάδα, smoothies, φρέσκοι χυμοί από το Juice Bar, homemade παγωμένα τσάγια από κυπριακά βότανα και διάφορα ποτά. Τις μπίρες σου θα τις απολαύσεις από το Estrella Beer Bar, που επίσης θα στηθεί στο χώρο. Τη μουσική σου διασκέδαση θα αναλάβουν οι DJs Djs Claudio & Marcos, ενώ θα διεξάγονται δραστηριότητες για παιδιά (που έχουν να κάνουν με το φαγητό) από το βιβλιοπωλείο Φιλοθέου (16.00-20.00). Επίσης εκεί θα βρίσκεται και το D.O.G RESCUE CYPRUS (DALI ORGANIZED GROUP) που παρέχει στέγη, φαγητό και ιατρική φροντίδα σε 120-140 σκυλιά. Γι' αυτό δώστε ό, τι μπορείτε ή αγοράστε κάποια καλούδια για το κατοικίδιό σας!
> Κυριακή 22  Απριλίου, Garden Day & Night, παλιά Λευκωσία, 14.00-22.00.

 

 

"2ο Φεστιβάλ του Ανθού της Κιτρομηλιάς
Ο ανθός της κιτρομηλιάς (ή νερατζιάς όπως είναι πιο γνωστή στην Ελλάδα), είναι ο "βασιλιάς" των γλυκών του κουταλιού, ή τουλάχιστον αυτό συνηθίζει να λέει μια φίλη της μαμάς μου. Κι αυτό γιατί με το συγκεκριμένο φτιάχνονται όχι μόνο γλυκά, που η εμφάνισή τους αλλά και η γεύση και το άρωμά τους εντυπωσιάζουν, αλλά χρησιμοποείται πολύ και στην αρωματοποιία, καθώς από τους ανθούς του λαμβάνεται αιθέριο έλαιο. Αυτό τον ανθό λοιπόν αποφάσισαν να τιμήσουν και πάλι φέτος, στην Λεμεσό, διοργανώνοντας το 2ο Φεστιβάλ Ανθού της Κιτρομηλιάς. Συγκεκριμένα τα αρώματα άνοιξης και ανθοφορείας θα φέρει και φέτος ο Ανεξάρτητος όμιλος ΕπιΔραση διοργανώνοντας το "2ο Φεστιβάλ του Ανθού της Κιτρομηλιάς" στη Επισκοπή. Μια παραδοσιακή γιορτή με πρωταγωνιστή το δέντρο της Κιτρομηλιάς και τον Ανθό της.
Πρόκειται για ένα αλλιώτικο και πολύ ενδιαφέρον απόγευμα με πλούσιο παραδοσιακό καλλιτεχνικό προγραμμα αλλά και δραστηριότητες που θα προσελκύσουν μικρούς και μεγάλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνει και παρέλαση άρματος το οποίο θα ξεκινήσει στις 15.00 από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.  
> Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι Κοινοτικού Συμβουλίου Επισκοπής, στη Λεμεσό, την Κυριακή 22 Απριλίου, στις 15.00. 

 

 

Cyprus Film Days 2018
Με τη δέκατη έκτη συνεχόμενη διοργάνωσή του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2018 συγκεντρώνει στις οθόνες του μερικές από τις καλύτερες διεθνείς παραγωγές της χρονιάς, σε πρώτη Παγκύπρια προβολή, δίνοντας έμφαση στον διεθνή, αλλά και στον διαρκώς εξελισσόμενο τοπικό κινηματογράφο.
Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ με χαρακτήρα και άποψη, το οποίο προσφέρει στο κοινό, εκτός από την ευκαιρία να παρακολουθήσει αριθμό ταινιών που ξεχώρισαν παγκοσμίως, να γνωρίσει ταυτόχρονα τους δημιουργούς τους, αφού σχεδόν μετά από κάθε προβολή του διαγωνιστικού τμήματος θα ακολουθεί ανοιχτός διάλογος με τους θεατές. Για ακόμη μια φορά, η φετινή διοργάνωση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κινηματογραφική παιδεία μέσα από αφιερώματα, masterclasses, εργαστήρια, καθώς και κινηματογραφικές προβολές για τους νεαρούς θεατές μας.
> Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.cyprusfilmdays.comκαι στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close