Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

17 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Φτιάξαμε την ατζέντα της εβδομάδας, με όλα όσαδεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2018

Ακόμα μία εβδομάδα με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις! Θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ, μουσική και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα!

Ανακάλυψέ τα όλα μαζί μας!

"Πίντερ Χ 8" στη Λεμεσό
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στη Λευκωσία, η θεατρική ομάδα Σόλο για Τρεις παρουσιάζει για μια μόνο βραδιά τη φιλόδοξη παραγωγή «Πίντερ Χ 8», στη Λεμεσό στη σκηνή του Τεχνοχώρου ΕΘΑΛ. Οκτώ αυτοτελείς ιστορίες με κύρια χαρακτηριστικά το παράλογο και το ρεαλιστικό, ιστορίες καθημερινές, με χαρακτήρες της «διπλανής» πόρτας, ιστορίες από το «θέατρο του παραλόγου» ανεβαίνουν σε μια ενιαία παράσταση σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου - Καρσερά, με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Αντωνίου, Θανάση Δρακόπουλο, Ηλιάνα Κάκκουρα και Χριστιάνα Λάρκου. Ο νομπελίστας Χάρολντ Πίντερ με τα μονόπρακτά του «Απλώς» , «Άσπρο - Μαύρο», «Στάση Λεωφορείου», «Νύχτα», «Αλάσκα», «Ακριβώς», «Ένα ακόμα και φύγαμε», «Συνέντευξη τύπου», σκιαγραφεί την ύπαρξη, τον έρωτα, την οικογένεια και την εξουσία, δημιουργώντας ουσιαστικά κάτι που σχεδόν έχουμε χάσει: μια κοινή μνήμη, έναν κοινό τόπο, ένα σημείο αναφοράς ξεκάθαρο.
> Δευτέρα 16 Απριλίου, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 97829257.



Κυπριακές ταινίες μικρού μήκους
Ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου παρουσιάζει απόψε και την Τετάρτη (σε επανάληψη) τις κυπριακές ταινίες μικρού μήκους, συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2017. Συγκεκριμένα, προβάλλονται οι ταινίες «Red Nose» (21') του Ανδρέα Σπλας Κυριάκου, «Fish Bowl» (6') του Αντρέα Σιεηττάνη, «Caffe Cerutti» (11') του Έλμου Κ. Νεοκλέους, «Birthday» (2') της Ήσας Αμαλίας Μιχαήλ, «Black Mountain» (12') της Μαριάννας Χριστοφίδου, «Natas» (8') του Χάρη Αγιώτη, «Σαν άνεμος» (11') της Δάφνης Μιλτιάδου, «Happy Valentine's» (9') του Παντελή Χαπέσιη, «Catch) (10') του Γιώργου Ευαγγέλου, «Οι Κόρες» (9') του Μαρίνου Παναγιώτου και «Η ασήμαντη ζωή της Ελένης Παυλή» (16') του Μιχάλη Χαπέσιη.
> Δευτέρα 16 Απριλίου, Σινέ Στούντιο, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491.



"Eyolf Machine" στο Παλιό Ξυδάδικο
Η παράσταση «Eyolf Machine» από τον Ηλιά Αδάμ, τη Στυλιάνα Ιωάννου και τον Πάνο Μαλακτό παρουσιάζεται απόψε και αύριο στο Παλιό Ξυδάδικο στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας, theYard.Residency.18. Πρόκειται για έναν αυτοβιογραφικό μονόλογο του διασημότερου ήρωα του Ίψεν, γραμμένο σε 14 ενότητες και με σπασμωδική εναλλαγή κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων. Είναι μία αυτόματη, προσωπική ανάγνωση του μικρού Εγιόλφ που επικεντρώνεται στη μελέτη του θεσμού της οικογένειας. Έχει το ύφος αυτοψυχανάλυσης και ανατρέχει στην ιστορία της οικογένειας του ήρωα και στα καλά θαμμένα μυστικά της. Μιλάει, από την προοπτική ενός παιδιού, για την αγάπη των γονιών και την ορίζει ως άσκηση βίας από τον ιεραρχικά ανώτερο στον κατώτερο. Ηλίας Αδάμ, Στυλιάνα Ιωάννου και Πάνος Μαλακτός πειραματίζονται με ένα θέατρο προσωπικό και ταυτόχρονα συμμετοχικό. Την Πέμπτη η παράσταση παρουσιάζεται και στη Λευκωσία, στο Ίδρυμα ARTos.
> Δευτέρα 16 Απριλίου, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 99268435.

 

 



Ο κόσμος μας όλος «In a moment»
Η φωτογραφική έκθεση του Κυριάκου Χριστουδουλίδη «In a moment» που ανοίγει σήμερα αποτυπώνει με ευαισθησία σε 27 ενσταντέ τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στη Φανερωμένη. Δημιουργώντας τη δική του ταυτότητα, ο Κυριάκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις εκθέσεις, τις ξεναγήσεις αλλά και τους εμψυχωτές να εμπνέουν μικρά παιδιά μέσα από τέχνες και τεχνικές. «Αιχμαλωτίζοντας» αντιδράσεις και αποτυπώνοντας σε ψηφιακή μορφή τα συναισθήματα των ανθρώπων αυτών, είχε την ευκαιρία να δώσει σε στιγμές, τη θέση που τους αξίζει στις αναμνήσεις μας. Με τη δική του ταυτότητα, ύφος και στυλ, έγινε κομμάτι του κάθε επισκέπτη, συνδέθηκε μαζί του και αποτύπωσε τα πιο ειλικρινή, δυνατά και ουσιαστικά συναισθήματα.
> Δευτέρα 16 Απριλίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία. Πληρ. 22128157. Μέχρι 30/9.



"Ονειροπόληση" του Ιωάννη Μαχαιριώτη
Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση του Ιωάννη Μαχαιριώτη. Στην 5η ατομική του έκθεση ο Ιωάννης παρουσιάζει μια κατάσταση «Ονειροπόληση» σε διάφορες μορφές στους πίνακες του που αποτελούνται από πορτραίτα και φιγούρες είτε σε ένα ονειρικό βάθρο ή ένα ακαθόριστο. Ο καλλιτέχνης έχει επηρεασμούς από τους παλιούς μεγάλους ζωγράφους με αναμφισβήτητα αυστηρό ρεαλισμό και αυτή η τεχνική μαζί με τα απαλά χρώματα που χρησιμοποιεί στους καμβάδες καθρεφτίζουν αυτή την ονειροπόληση πάνω στους χαρακτήρες του.
> Δευτέρα 16 Απριλίου, Opus 39, Λευκωσία. Πληρ. 22424983. Εγκαίνια 20.00. Μέχρι 28 Απριλίου.

 

 



Κώστας Χατζής στην Πάφο
O Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή με την ξεχωριστή του φωνή, υπηρετώντας το κοινωνικό τραγούδι. Ο δημιουργός ταξιδεύει και το κοινό της Πάφου με την κιθάρα και τους συνεργάτες του, μέχρι εκεί όπου «Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει». Παρουσιάζει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των διαχρονικών τραγουδιών του. Μαζί του τραγουδά η Μαρία Αλεξίου.
> Δευτέρα 16 Απριλίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20.00. Πληρ. 26932014.



"Πέτα στον αέρα"
Μετά την επιτυχία της τελευταίας τους παραγωγής «Αισθητή η Μείωση της Σκόνης από Αύριο», η θεατρική ομάδα enacttheatre επιστρέφει με το έργο «Πέτα στον Αέρα», στις 13, 14, 15, 16 Απριλίου στη Λευκωσία και τον Μάιο στη Λεμεσό. Ένα τετράγωνο, δύο γυναικείες υπάρξεις και μία τρίτη αυθαίρετη ζωντανή ύπαρξη ύψους 1.87, βρίσκονται έρμαια μιας καταιγίδας πληροφοριών. Οι πληροφορίες στριφογυρίζουν άστοχα στον αέρα καθώς οι χαρακτήρες, άλλοτε συναγωνιστικά και άλλοτε ανταγωνιστικά, προσπαθούν να υπερβούν ο ένας τον άλλο. Παίζουν Μαρίνα Μακρή, Έλενα Καλλινίκου.
> Δευτέρα 16 Απριλίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Άρτος, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99629610.



"Η χορεύτρια" στη Λέσχη
Τη ζωή της διάσημης χορεύτριας Λόι Φούλερ έχει ως θέμα η γαλλική ταινία της Στεφανί ντι Τζουστό «Η χορεύτρια» (2016) με την οποία συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Η Τζουστό βασίζει την ιστορία της στο βιβλίο «Λόι Φούλερ, χορεύτρια της Μπελ Επόκ» του Τζιοβάνι Λίστα, ιστορικού και κριτικού τέχνης. Η διάσημη χορεύτρια, την οποία υποδύεται η Γαλλίδα τραγουδίστρια Σοκό, πέρα από τα ηλικιακά και εμφανισιακά στερεότυπα, καταφέρνει να λάμψει και να γίνει σύμβολο αισθησιασμού, όντας μούσα του Ροντέν και του Τουλούζ Λωτρέκ. Παράλληλα, ήταν και μια βασανισμένη ψυχή που συνετρίβη, μετά τη συνάντησή της με την Ισιδώρα Ντάνκαν, την οποία ενσαρκώνει η Λίλι Ρόουζ Ντεπ.
> Δευτέρα 16 Απριλίου, ΡΙΟ 3, Λεμεσός, 20.15.

 

Ο θίασος του William Shakespeare παρουσιάζει...
Με έργο του Καταλανού θεατρικού συγγραφέα, του Manuel Tamayo y Baus, το οποίο παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, το "θέατρο ένα". Πρόκειται για μια ρομαντική ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα θίασο, το θίασο του ίδιου του William Shakespeare. Ο τίτλος του έργου είναι χαρακτηριστικός: «Ο θίασος του William Shakespeare παρουσιάζει…» κι αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της Καταλανικής θεατρικής γραφής με πολλές μεταφορές στον κινηματογράφο. Είναι έργο πολυπαιγμένο σε όλη την Ευρώπη, ενώ η ιδιομορφία του θεατρικού κειμένου, που το κάνει και ιδιοφυές είναι ότι ο ίδιος ο William Shakespeare εμφανίζεται επί σκηνής προσπαθώντας να δώσει λύσεις στα άλυτα μυστήρια των θεατρικών του έργων. Πρόκειται ουσιαστικά για μια θεατρική παράσταση που διαδραματίζεται σε μια…θεατρική παράσταση. Θέατρο μέσα στο θέατρο.
> Δευτέρα 16, Τρίτη 17 & Τετάρτη 18 Απριλίου, Β΄ Δημοτική Αγορά, Λεμεσός. Πληρ. 99395970.

 

Ονειροπόληση - Ιωάννη Μαχαιριώτη
Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση 'Ονειροπόληση' του Ιωάννη Μαχαιριώτη. Στην 5η ατομική του έκθεση ο Ιωάννης παρουσιάζει μια κατάσταση 'Ονειροπόληση' σε διάφορες μορφές στους πίνακες του που αποτελούνται από πορτραίτα και φιγούρες είτε σε ένα ονειρικό βάθρο ή ένα ακαθόριστο. Ο καλλιτέχνης έχει επηρεασμούς από τους παλιούς μεγάλους ζωγράφους με αναμφισβήτητα αυστηρό ρεαλισμό και αυτή η τεχνική μαζί με τα απαλά χρώματα που χρησιμοποιεί στους καμβάδες καθρεφτίζουν αυτή την 'Ονειροπόληση' ολοκάθαρα πάνω στους χαρακτήρες του.
Η χρήση του όρου της 'Ονειροπόληση' είναι να δείξει πως επιδρά επάνω στον ψυχισμό των ανθρώπων για να αναβιώνουν μνήμες, να ανακαλούν ρομαντικές ή δυσάρεστες στιγμές ή και να κάνουν σχέδια για το μέλλον. Σοβαρές αποφάσεις και μεγάλες ιδέες μπορούν να αναδυθούν από αυτή την νοερή κατάσταση και να παράγουν απίστευτα αποτελέσματα.
> Εγκαίνια Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, Opus 39, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. 22424983.

 

 

 

13α Βραβεία Madame Figaro
Γυναίκα, ένα πλάσμα μοναδικό που ήρθε, για να αφήσει το δικό του αποτύπωμα! Αυτές τις γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο, που έδωσαν ελπίδα, που τόλμησαν και πέτυχαν, αναδεικνύει η Madame Figaro μέσω του θεσμού των βραβείων Γυναίκες της Χρονιάς, που φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια. 13 Χρόνια Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς, 13 χρόνια γεμάτα ουσία, όμορφες στιγμές, δυνατά συναισθήματα και την αλήθεια της κάθε γυναίκας, η οποία μέσα από τη μοναδικότητά της κατάφερε να ξεχωρίσει και να δημιουργήσει. Ένας θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις Κύπριες, που διακρίθηκαν και διέπρεψαν η κάθε μία στον τομέα της την περίοδο Σεπτέμβριος 2016-Αύγουστος 2017.
45 υποψήφιες Γυναίκες της Χρονιάς σε 9 κατηγορίες! Μουσικός, ηθοποιός, fashion designer, Dove αθλήτρια, δημιουργός, επιστήμονας/ακαδημαϊκός, επιχειρηματίας/επαγγελματίας, γυναίκες που προσφέρουν στον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο για το βραβείο ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά, καθώς και γυναίκες που καινοτομούν για την κατηγορία Καινοτομία από την Τράπεζα Κύπρου.
H μεγάλη βραδιά της τελετής απονομής των 13ων βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2017, που παρουσιάζει η Shiseido, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στις 19:30. Παρουσιαστές της λαμπερής βραδιάς οι ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ και ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ! Την καλλιτεχνική διεύθυνση και όλο το concept της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ, ο οποίος με το μοναδικό του ταλέντο ετοιμάζει μία εκδήλωση γεμάτη εκπλήξεις, που θα μας καθηλώσουν. Γι' ακόμα μια χρονιά, η βραδιά θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα δοθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα επιλέξει η Γυναίκα της Χρονιάς, η οποία θα βραβευτεί στην κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά. Μετά την απονομή βράβευσης θα ακολουθήσει After Party στο State Night Club, η πρόσκληση του οποίου συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου του Θεάτρου.
Το After Party, που θα ακολουθήσει την τελετή βράβευσης Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2017 στο State Night Club, θα είναι ένα πάρτι που θα αφήσει εποχή. Με open bar, ποικιλία γαστρονομικών απολαύσεων, μουσική και τον DJ Gabriel G στα decks. Τα εισιτήρια του After Party διατίθενται προς πώληση και μόνα τους.
> Τρίτη 17 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 19.30.

 

Green Festival
Ο Περιβαλλοντικός και Φιλοζωικός Όμιλος Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει φέτος ένα πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ-γιορτή, το οποίο μάλιστα θα διαρκέσει για τρεις ολόκληρες ημέρες. Ο λόγος για το Green Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17-19 Απριλίου στον Υπαίθριο Χώρο του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κύπρου και θα περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, προβολές, αγορά και εκπαιδευτικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Δες αναλυτικά το πρόγραμμα, ΕΔΩ.
> Τρίτη 17-Πέμπτη 19 Απριλίου, Υπαίθριος Χώρος του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία.

 

Νέος κύκλος αναγνώσεων Κυπρίων συγγραφέων από το Θέατρο Ένα
Το Θέατρο Ένα εγκαινιάζει από αυτόν τον μήνα τον φετινό κύκλο αναγνώσεων Κυπρίων Συγγραφέων με δύο έργα τα οποία θα παρουσιασθούν στις 17 και στις 23 Απριλίου. Συγκεκριμένα η πρώτη ανάγνωση θα γίνει την Τρίτη 17 Απριλίου στις 8 το βράδυ με το θεατρικό έργο του Νίκου Ζανόπουλου «Γιλγκαμές ή αναζητώντας την αθανασία», σε σκηνοθεσία Φώτου Φωτιάδη.
Όπως γράφει ο συγγραφέας, ο Γιλγκαμές είναι ο ήρωας του αρχαίου Μεσοποταμιακού έπους που αναζήτησε την αθανασία μετά το θάνατο του φίλου του Ενκίντου. Ο Γιλγκαμές μοιάζει στη φύση με τον Έλληνα Αχιλλέα. Είναι κι αυτός γιος θεάς, της Νινσούν προικισμένος με πολλά χαρίσματα από τους θεούς με εξέχουσα ομορφιά και δύναμη. Όμως το ανθρώπινο του στοιχείο τον αποκλίνει από το δρόμο της αλήθειας και δικαιοσύνης.
Οι θεοί αποφασίζουν να επανορθώσουν και η θεά της δημιουργίας πλάθει τον Ενκίντου, τον όμοιον του, το δεύτερο του εαυτό, τη συνείδηση του.
> Τρίτη 17 Απριλίου, Θέατρο Ένα, Λευκωσία, 20.00. Όλες οι αναγνώσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό, με συζήτηση στο τέλος. Είσοδος Δωρεάν. Πληροφορίες: 22348203

 

Εσύ πόσα ξέρεις για τη δύναμη της στρατηγικής;
Ο Peter Economides, ο διάσημος brand strategist με παγκόσμιο κύρος, θα είναι ο κύριος ομιλητής στο πλαίσιο φιλανθρωπικού γκαλά που διοργανώνεται από την Τράπεζα Κύπρου, το ξενοδοχείο Annabelle και το Round Table 7 Πάφου.|
Ο Peter Economides, έχοντας ζήσει σε τέσσερις ηπείρους και με ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό, θα μιλήσει για τη δύναμη της στρατηγικής και της σύνδεσης. Το έργο του διακεκριμένου ομιλητή στοχεύει στην αλλαγή, στην προσαρμογή της στρατηγικής ανάλογα με τις μεταβολές της κουλτούρας, της συμπεριφοράς και των συνηθειών των ανθρώπων και στις προκλήσεις που ενδεχομένως να παρουσιάζονται τόσο τοπικά όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Αρχή του είναι ότι η στρατηγική στο branding πρέπει να είναι σφαιρική και πολύπλευρη. Όπως λέει, «τα πάντα έχουν κάτι να επικοινωνήσουν!».
Ο γνωστός brand strategist θα αναφερθεί μεταξύ άλλων και στον σύγχρονο και πλέον καλά ενημερωμένο καταναλωτή, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εμπειρία που του προσφέρουν τα ταξίδια, στις νέες αντιλήψεις που θα του δημιουργήσουν οι προορισμοί που θα επιλέξει και ποιες αξίες θα του αποτυπωθούν έντονα, κάνοντας το ταξίδι του μοναδικό.
Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για ενίσχυση της καμπάνιας «Access City» του Round Table 7 Πάφου, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας και στην ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης τους, καθώς επίσης, για τη στήριξη της ανοικτής θεραπευτικής κοινότητας εξαρτημένων ατόμων «Η Τόλμη» Πάφου.
Το καλλιτεχνικό μέρος του γκαλά επιμελείται ο γνωστός Κύπριος συνθέτης και μαέστρος Ευθύβουλος Θεοχάρους όπου μαζί με τον βαρύτονο Γιώργο Ιωάννου και τη νεαρή ερμηνεύτρια Σοφία Πατσαλίδη, θα ερμηνεύσουν το κονσέρτο «Η Όπερα συναντά τη σύγχρονη μουσική».
> Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ξενοδοχείο Annabelle, Πάφος, 19.30. Για κρατήσεις και εισιτήρια μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 26885000 και 26888705. Τιμή εισιτηρίου €50 (στην τιμή περιλαμβάνεται και το δείπνο).

 

 

Η επιτυχημένη παράσταση της Αθήνας "Frida Κι Άλλο" έρχεται στην Κύπρο
Η Κατερίνα Δαμβόγλου και ο Robin Beer έρχονται ξανά στην Κύπρο με μια συναρπαστική ιστορία ζωής, αυτή τη φορά με την παράσταση "Frida Κι Άλλο" που κέρδισε το κοινό και τους κριτικούς στην Ελλάδα και είναι βασισμένη στη ζωή και το έργο της σπουδαίας Φρίντα Κάλο (Frida Kahlo).
Κείμενο/Επεξεργασία: Κατερίνα Δαμβόγλου.
Σκηνοθεσία: Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου - Robin Beer).
> Τετάρτη 18 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30.
> Παρασκευή 20 μέχρι Κυριακή 29 Απριλίου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή Λευκωσία (για 6 παραστάσεις), 20.30.
Πληροφορίες - Κρατήσεις: τηλ. 96 305 127

 

 

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος
Για 16η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται το φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - ΚΥΠΡΟΣ 2018, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας, αφιερωμένο στο σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο μυθοπλασίας. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος από τις 19 μέχρι και τις 28 Απριλίου, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία.
Η τριμελής Καλλιτεχνική Επιτροπή του φεστιβάλ, υπεύθυνη για τον καταρτισμό του προγράμματος και των παράλληλων εκδηλώσεων, αποτελείται από την σκηνοθέτιδα και παραγωγό Τώνια Μισιαλή, τον ακαδημαϊκό Δρ Κώστα Κωνσταντινίδη και τον παραγωγό και σκηνοθέτη Μάριο Στυλιανού.
Με ταινίες αντιπροσωπευτικές των τάσεων που επικρατούν διεθνώς στον κινηματογράφο, τόσο με άξονα τη θεματολογία όσο και την αισθητική προσέγγιση, το Φεστιβάλ υπόσχεται και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, που θα πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων δράσεων και σημαντικών εργαστηρίων για επαγγελματίες του χώρου. Τα δύο βασικά προγράμματά του είναι το Glocal Images, το οποίο είναι το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, και το Viewfinder (Ματιές στον Σύγχρονο Διεθνή Κινηματογράφο), το οποίο θα περιλαμβάνει ταινίες που έχουν διακριθεί κατά τη διάρκεια της φεστιβαλικής χρονιάς, και προβάλλονται, εκτός διαγωνισμού. Όλες οι ταινίες στα προγράμματα αυτά είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.
Στο φετινό πρόγραμμα οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τρεις κυπριακές ταινίες οι οποίες θα μετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών.
> Πέμπτη 19-Σάββατο 28 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσό & Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας, Λευκωσία. Πληρ. 77777745.

 

 

Ο "Αποχαιρετισμός" του Γιάννη Ρίτσου σε θεατρικό μονόπρακτο
Το εμβληματικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάζεται επί σκηνής, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του ηρωισμού και της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μονόπρακτο με ανθρώπινο και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο λόγο που αφορά τη σύγχρονη Ιστορία του τόπου μας, μεταφέροντας διαχρονικά μηνύματα για τις μεγάλες αξίες της ζωής, της αυταπάρνησης και της πατρίδας. Στο ρόλο του Γρηγόρη Αυξεντίου ο Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης, Σκηνικά/κοστούμια :Λάκης Γενεθλής, Μουσική: Ελεάννα Ζεγκίνογλου, Βίντεο: Βέρα Παπασταύρου, Διεύθυνση Παραγωγής: Πόλυς Κυριάκου.
> Πεμ 19 Απρ, Αίθουσα Λάμπρου Λοΐζου, Μαρί, Λάρνακα, 19.30
> Σ 21 Απρ, Αίθουσα Κοιν. Συμβουλίου Κάτω Πύργου, 19.30
> Δ 23 Απρ, Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πάφος, 19.30.
Είσοδος Ελεύθερη (Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close