Θέατρο , News

20 λόγοι για να πας θέατρο τον Απρίλιο

Οι 20 θεατρικές πρεμιέρες του μήνα σου δίνουν την καλύτερη αφορμή για να πας θέατρο τον Απρίλιο

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2018

Με 18 θεατρικές παραστάσεις μας έρχεται ο Απρίλιος αφού λίγο πριν και λίγο μετά το Πάσχα παίρνει φόρα η θεατρική παραγωγή στις σκηνές του νησιού με έργα ρεπερτορίου, παραστάσεις από την Ελλάδα, ξένες κωμωδίες, μεγάλες παραγωγές και παραστάσεις για όλα τα γούστα.



Α-πε-λπι-σί-το
Μετά την τεράστια επιτυχία που σημειώνει στην Ελλάδα, η εκπληκτική κωμωδία με πρωταγωνιστές τους Λάκη Λαζόπουλο και Σοφία Φιλιππίδου έρχεται σε Λευκωσία και Λεμεσό. Οι δύο σπουδαίοι κωμικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους εννέα ηθοποιούς σε μία μοντέρνα επιθεώρηση. Ένα αόρατο σπίτι, στο οποίο μένουν όλοι οι κρυμμένοι και οι μόνοι της εποχής, είναι το σημείο, όπου θα ξεντυθεί η ελληνική πραγματικότητα. Όλοι αυτοί που η κρίση πέταξε έξω, ξεστομίζουν τις αλήθειες μιας εποχής μέσα από διαλόγους και μονολόγους γραμμένους και ειπωμένους με χιούμορ, που φτάνει στα άκρα. Τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Παραστάσεις: Τετάρτη 11 Απριλίου (21.00) & Πεμπτη 12 Απριλίου (21.00), Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία. / Παρασκευή 13 Απριλίου (21.00) & Σάββατο 14 Απριλίου (18.00 & 21.00), Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός.

 

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα
Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ παρουσιάζει τον Απρίλιο τη νέα της παραγωγή σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη. Πρόκειται για από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αγγλικής σκηνής τα τελευταία χρόνια, ένα μυθιστόρημα βαθιά ανθρώπινο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον που μεταγράφεται για το θέατρο από τον Σάιμον Στίβενς, έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της ευρωπαϊκής δραματουργίας. Αναζητώντας σχεδόν εμμονικά την απάντηση στο ερώτημα 'Ποιος σκότωσε τον σκύλο της γειτόνισσας', ο Κρίστοφερ, ένα αγόρι με ειδικές ικανότητες, θα ανακαλύψει αλήθειες που θα ωριμάσουν τον ίδιο και θα κάνουν καλύτερους όσους βρίσκονται κοντά του. Παίζουν: Έλενα Δημητρίου, Λουκάς Ζήκος, Θανάσης Ιωάννου, Φώτης Καράλης, Ανδρέας Κουτσόφτας, Μαρία Μιχαήλ, Αλέξανδρος Παρίσης, Ελένη Σμυρνιού, Γιώργος Τζωρτζής, Στέλα Φυρογένη, Μυρσίνη Χριστοδούλου.
Πρεμιέρα Σάββατο 21 Απριλίου, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

Το Κέλυφος
Μια από τις ταλαντούχες φωνές της νέας κυπριακής συγγραφικής γενιάς, η Κωνσταντία Σωτηρίου, ασχολείται με το ευαίσθητο θέμα του Αλτσχάιμερ. Δεν είναι όμως ο ασθενής που βρίσκεται στο επίκεντρο της παρατήρησής της αλλά όσοι τον περιβάλλουν. Το έργο γράφτηκε μετά από ανάθεση του ΘΟΚ στη συγγραφέα και εξελίχτηκε με τη δημιουργική συνεργασία του Ανδρέα Αραούζου, που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία για τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ. Όταν ο σύντροφός της πλήττεται από μια ασθένεια που τον αποκόπτει βίαια από τον υπόλοιπο κόσμο, η Άννα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ερώτημα: άραγε η ύπαρξή της 'τελειώνει' μαζί με τη δική του. Παίζουν: Υρώ Μανέ, Φώτης Αποστολίδης, Βαρνάβας Κυριαζής, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος.
Πρεμιέρα Παρασκευή 13 Απριλίου, Νέα Σκηνή, ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή
Η ξεκαρδιστική κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Δημήτρη Αποστόλου ανεβαίνει από την Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις παραστάσεις, που δεν πρέπει να χάσεις τον Μάρτιο, αφού είναι μία κωμωδία, η οποία θα σε διασκεδάσει και θα σε κάνει να γελάσεις μέχρι δακρύων. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τον θάνατο του κτηματία Φάνη Καραβά με τις κόρες του και όλο τον περίγυρο της οικογένειας να μπλέκονται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις, με την απορία αν ο μακαρίτης πέθανε στην πραγματικότητα να γίνεται ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται όλα. Παίζουν: Σπύρος Γεωργίου, Μάριος Δημητρίου, Μαριάννα Καυκαρίδου, Βασίλης Μιχαήλ, Λουκία Πρωτοπαπά, Ανδρέας Ρόζου, Μαρία Φιακά, Νάτια Χαραλάμπους, Ιωάννα Μαραγκού.
Πρεμιέρα Σάββατο 14 Απριλίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30. Κάθε Σ (20.30) & Κ (18.30). Πληρ. 22421609, 22312940.

Και το Όνομα αυτού (Le Prénom)
Για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε μετάφραση / διασκευή και σκηνοθεσία Διομήδη Νικήτα, η μεγαλύτερη γαλλική θεατρική επιτυχία της τελευταίας δεκαετίας «Le Prenom» των Matthieu Delaporte και Alexandre de La Patellière, υποψήφια το 2011 για 6 βραβεία Moliere και με την κινηματογραφική της μεταφορά το 2012 να γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία, σφραγίζει τη θεατρική συνεργασία των ομάδων Σόλο για Τρεις και θεάτρου ΑντίΛογος, τον Απρίλιο στη θεατρική σκηνή Flea Theatre. Η υπόθεση της κωμωδίας είναι απλή. Με αφορμή το όνομα που θα δοθεί σε ένα αγέννητο ακόμη αγόρι, παρατίθεται ένα δείπνο για πέντε. Δυο ζευγάρια κι ένας παιδικός φίλος συναντώνται για να το γιορτάσουν. Εντούτοις, η εορταστική ατμόσφαιρα δεν κατορθώνει να καταδείξει μια χαρούμενη διάθεση. Αντίθετα, το κλίμα γίνεται βαρύ και υποτροπιάζει με πρόσχημα το όνομα του παιδιού. Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες στο δείπνο κρατάει «γερά», στα όρια του δογματικού, το προσωπικό του αφήγημα και με βάση αυτό απευθύνεται στον άλλο δημιουργώντας καταστάσεις αντιπαλότητας ενώ σωρεία χρόνιων απωθημένων ξεσπούν με βία στην επιφάνεια. Καθένας ξεστομίζει «βαριές κουβέντες» που αποκαλύπτουν τον «προσωπικό του μύθο» και κυρίως αυτό που θα ήθελε να είναι αλλά δεν είναι. Παίζουν: Μαρίνα Βρόντη, Βαλεντίνος Κόκκινος, Νεκτάριος Θεοδώρου, Χριστίνα Χριστόφια, Τζούλιο Φιλίππο Ντ' Ερρίκο.
Πρεμιέρα Παρασκευή 13 Απρίλιου, Flea Theatre, Καϊμακλί, 20.30. Πληρ. 97829257/99 251331.

Τρεις
Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει σε παγκύπρια πρώτη την Ισπανική κωμωδία 'Τρεις' του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο, σε σκηνοθεσία Έντμοντ Νανούση. Τρεις καρδιακές φίλες από το σχολείο, που μόλις μπήκαν στα 38. Η Ροθίο, η Νούρια και η Άντζελα, βρίσκονται μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια, σ'ένα reunion με απρόβλεπτη εξέλιξη. Μόνες και όχι τόσο ευτυχισμένες στην προσωπική τους ζωή, συνειδητοποιούν μέσα από την επανασύνδεση τους πως οι φίλοι είναι η οικογένεια που εμείς επιλέγουμε. Χωρίς να'χουν χρόνο για άλλο δράμα, αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν τ'όνειρό τους. Να γίνουν μητέρες, πριν να είναι πολύ αργά! Παίζουν: Έλενα Χ΄Αυξέντη, Χριστίνα Μαρούχου, Πέννυ Φοινίρη, Άθως Αντωνίου.
Πρεμιέρα Παρασκευή 13 Απριλίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. Πληρ. 22818999 & 99621845.

R.I.P. Romeos Ioulietta Panta
Ένα σύγχρονο love story σε πρωτότυπο κείμενο του Δημήτρη Κουρούμπαλη με μακρινές αναφορές στην διαχρονική σαιξπηρική ιστορία αγάπης. Η Κατερίνα Λούρα και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης μετά την επιτυχία της παράστασης R.I.P. στην Ελλάδα την επαναπροσεγγίζουν προσαρμόζοντάς την για το θέατρο Δέντρο. Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στροβιλίζεται στο χώρο και στο χρόνο και γίνεται το οδοιπορικό δύο νέων στη σύγχρονη πόλη. Το τραγικό ζευγάρι μόλις που προλαβαίνει να ερωτευτεί και οδηγείται στην αυτοκτονία. Η μόνη τους ελπίδα βρίσκεται στον άλλο κόσμο. Το κείμενο του R.I.P. μιλάει για πόλεμο, για μέλλον, για νέους χωρίς αγάπη και χωρίς πάθος και είναι συγχρόνως ένα ρέκβιεμ κι ένα κάλεσμα σε επανάσταση. Παίζουν: Κατερίνα Λούρα, Δημήτρης Κουρούμπαλης.
Παραστάσεις Σάββατο 14, Κυριακή 15, Τετάρτη 18, Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Απρ, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Πληρ. 99520835-99384606.

Η Σιδηρά
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος εμπνευσμένος από τη ζωή της Μάργκαρετ Θάτσερ, της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, που κυβέρνησε τη Μεγάλη Βρετανία την δεκαετία '80 έγραψε το συγκεκριμένο έργο που ανεβαίνει από το Θέατρο Versus σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη. Το θεατρικό ολοκληρώνεται σε τρεις πράξεις και προσπαθεί να σκιαγραφήσει την σχέση της γυναίκας με την εξουσία, τον ρόλο των ανδρών και τη σχέση αυτής της γυναικείας δύναμης απέναντι στα πατροπαράδοτα θηλυκά πρότυπα. Το έργο αποκαλύπτει πτυχές των παιγνιδιών των πολιτικών και αποπειράται να μπει στα άδυτα της πολιτικής ίντριγκας. Παίζουν: Βίβιαν Νικολαϊδου, Αντρέας Νικολαϊδης και Ήβη Νικολαΐδου.
Παραστάσεις 21, 22, 24, 27, 28 & 29 Απρ, Θέατρο Ένα, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 99395970.

Ευτυχία Παπαγαννοπούλου
Η Χριστιάνα Αρτεμίου υπογράφει το κείμενο και ο Γιώργος Μουαΐμης τη σκηνοθεσία της παράστασης για την κορυφαία Ελληνίδα γυναίκα στιχουργό του ρεμπέτικου τραγουδιού που την ενσαρκώνει η Αννίτα Σαντοριναίου. Η παράσταση με οδηγό τη βιογραφία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου αποτελεί ένα δυναμικό, θεατρικό, μουσικό και χορευτικό δρώμενο το οποίο στοχεύει στην αποτύπωση, την ερμηνεία και τη συνθετική παρουσίαση του χθες μέσω της κίνησης, της μεταβολής, του ήχου, του στίχου και της μουσικής. Αρχέγονη εκδοχή μιας ανέκφραστης λησμονιάς, πρωτόγνωρης καλαισθησίας και εύθραυστης ομορφιάς από την Ελλάδα που εμπνέει.
Παραστάσεις: Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Απριλίου, Δημοτικό θέατρο Λατσιών, 20.30 / Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Πληρ. 24641616.

Frida Κι Άλλο
Η αθηναϊκή θεατρική ομάδα Fly Theatre επιστρέφει στην Κύπρο για να παρουσιάσει αυτή τη φορά την επιτυχημένη της παραγωγή για τη ζωή της θρυλικής Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο. Η παράσταση σε κείμενο της Κατερίνας Δαμβόγλου χρησιμοποιεί τις αρχές που οι Fly Theatre έχουν κατακτήσει -προσήλωση στο χώρο, το ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι- για να ζωντανέψει μοναδικά και πρωτότυπα τη συναρπαστική ζωή της Φρίντα Κάλο. Η Κατερίνα Δαμβόγλου μπαίνει στο πετσί της Μεξικανής ζωγράφου παρουσιάζοντας επί σκηνής τα βιώματα αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης Φρίντα.
Παραστάσεις: Τετάρτη 18 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30 / Παρασκευή 20 - Κυριακή 29 Απρ, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 96305127.

 

Φαίδρα
Η Φαίδρα, η κόρη του βασιλιά της αρχαίας Κρήτης Μίνωα και της Πασιφάης, δεύτερη γυναίκα του ήρωα και βασιλιά της Αθήνας του Θησέα που χρησιμοποιήθηκε ως ηρωίδα από τους αρχαίους Έλληνες ποιητές πρωταγωνίστησε και στο ομώνυμο θεατρικό μονόπρακτο του Γιάννη Ρίτσου που ανεβαίνει στη Λευκωσία. Ο Αλέξανδρος Αχτάρ και ο Παναγιώτης Μπρατάκος συναντούν τη Χριστίνα Κωνσταντίνου και τον Γιώργο Καλογήρου, για να βουτήξουν μαζί στον ωκεανό της Φαίδρας του Γιάννη Ρίτσου και να εξερευνήσουν το αδιέξοδο του σαρκικού πάθους, τα όρια του παράνομου έρωτα, τα προσωπεία που φορούν οι άνθρωποι για να καταφέρουν να συγκρατήσουν την νόμιμη κοινωνική τους εικόνα, την επιθυμία για μια ζωή όπως την ονειρευτήκαμε στα εφηβικά μας σεντόνια και τη λύπη για τα όνειρα που εγκλωβίστηκαν στην καθημερινότητα.
Παραστάσεις από 22 Απριλίου μέχρι 7 Μάϊου, κάθε Κυριακή & Δευτέρα στο MERES - Βιβλιοπωλείο Πενταδακτύλου 33, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 96765505.

 

Δεκαήμερο
Η παράσταση του Θέατρο Ένα στηρίζεται στην εξαιρετική δραματοποίηση δέκα ιστοριών του πρωτότυπου (που μετάφρασε ο Κοσμάς Πολίτης πριν πολλά χρόνια) από τον συγγραφέα Μιχάλη Παπαδόπουλο. Η Κύρια Σκηνή του «θέατρο ένα» μετατρέπεται σε ένα ερειπωμένο σκηνικό όπερας στη Νάπολη το 1943. Μιας πόλης από την οποία οι απελευθερωτές Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους έχουν εκδιώξει τους Γερμανούς της Βέρμαχτ και τους φασίστες του Μουσολίνι. Η πόλη και οι κάτοικοί της λιμοκτονούν, οι γυναίκες της εκπορνεύονται για να επιζήσουν και η περίφημη Μαφία της ιδιαίτερης αυτής πανάρχαιας πόλης στους πρόποδες του Βεζούβιου, κοντά στη θαμμένη Πομπηία, εκμεταλλεύεται, ως συνήθως, την κατάσταση. Τέσσερις γυναίκες( Έφη Χαραλάμπους, Ευαγγελία Νικολάου, Φανή Σωκράτους, Στέφανη Νέρου) και τρεις άνδρες (ο μελανοχίτωνας Μανώλης Μιχαηλίδης, ο μαφιόζος προστάτης των γυναικών, Σωτήρης Μεστάνας και ο Αμερικανός πεζοναύτης, Αντώνης Κλεάνθους) θα βρεθουν για μια νυχτα σε ένα ερειπωμένο κτίριο Όπερας στη Νάπολη, εκει θα φάνε θα διηγηθούν ιστορίες από το Βοκάκιο και θα ερωτοτροπήσουν! Σκηνοθεσία: Μηνάς Τίγκιλης.
Πρεμιέρα Παρασκευή 30 Μαρτίου, θέατρο Ένα, Λευκωσία / Παραστάσεις κάθε Παρασκευή-Σάββατο, 20.30 και κάθε Κυριακή 18.30. Πληρ. 22348203.

 

Saved
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή στην Πάνω Σκηνή του θεάτρου σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου. Το έργο διαδραματίζεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του 60 και πραγματεύεται το θέμα της φτώχειας και τις τάσεις βίας που αυτή προκαλεί στους νέους που μεγαλώνουν στις εργατικές κατοικίες υποβαθμισμένων περιοχών. Ο Λεν και η Παμ είναι οι βασικοί χαρακτήρες του έργου και οι δύο κοντά στα είκοσι. Μετά από μια περιπέτεια μιας νύχτας, ο Λεν μετακομίζει στο σπίτι όπου η Παμ ζει με τους γονείς της, τη Μαίρη και τον Χάρη, ένα ζευγάρι κοντά στα εξήντα χωρίς καμία προσωπική επικοινωνία. Με τον καιρό η Παμ χάνει το ενδιαφέρον της για τον Λεν και συνάπτει σχέσεις με τον Φρεντ, έναν νταή που φαίνεται να ανήκει σε μια ομάδα νεαρών παραβατών. Από τη σχέση αυτή η Παμ μένει έγκυος και γεννά ένα μωρό. Ο Φρεντ χάνει το ενδιαφέρον του για αυτήν, σε αντίθεση με τον Λεν που συνεχίζει να την φροντίζει. Στην προσπάθειά της να προσεγγίσει ξανά τον Φρεντ, η Παμ αφήνει το μωρό μαζί του, το οποίο γίνεται αντικείμενο βίας στα χέρια των φίλων του Φρεντ...Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Παντελής Άντωνας, Αντωνία Χαραλάμπους, Άρης Καλλέργης, Αντώνης καλογήρου, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Θέμις Ππόλου, Μικαέλλα Κάσινου, Ανδρέας Δανιήλ, Γιώργος Νικολάου, Αλέξανδρος Μαρτίδης.
Παραστάσεις Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, Κάτω Σκηνή, Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία, 20.30.

 

Ο Αποχαιρετισμός
Το εμβληματικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάζεται επί σκηνής, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του ηρωισμού και της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μονόπρακτο με ανθρώπινο και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο λόγο που αφορά τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, μεταφέροντας διαχρονικά μηνύματα για τις μεγάλες αξίες της ζωής, της αυταπάρνησης και της πατρίδας. Στο ρόλο του Γρηγόρη Αυξεντίου ο Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης. Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης.
Κυριακή 1 Απρ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19.30. Πληρ. 77777745. Είσοδος ελεύθερη / Σάββατο 14 Απριλίου, Κοινοτικό Καφενείο Αγίου Θεοδώρου Αγρού, Λευκωσία 19.30 / Πέμπτη 19 Απριλίου, Αίθουσα Λάμπρου Λοΐζου, Μαρί, Λάρνακα, 19.30 / Σάββατο 21 Απριλίου, Αίθουσα Κοιν. Συμβουλίου Κάτω Πύργου, 19.30 / Δευτέρα 23 Απριλίου, Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πάφος, 19.30.

 

Χαρωπά τα δυο μου χέρια
Το θέατρο Ανεμώνα παρουσιάζει μια συγκλονιστική παράσταση που, απευθύνεται σε όλους που έρχονται σε άμεση επαφή με παιδιά, μαθητές, εφήβους. Ο Αντρέας Τηλεμάχου κουβαλάει επί σκηνής ένα πολύ μεγάλο βάρος, αυτό του κακοποιημένου από τον πατέρα του Τομ και μας μεταφέρει το τρέμουλο μιας παιδικής ψυχούλας που απεγνωσμένα ψάχνει την φωνή της για να τραγουδήσει το γνωστό παιδικό τραγουδάκι..πλάι του η Γιάννα Λευκάτη που υποδύεται την αυταρχική μητέρα του, ο Νικόλας Πέτρου στον ρόλο του ψυχιάτρου του νεαρού άντρα πια και ο Μαρίνος Ξενοφώντος ως πα-τέρας. Μια παράσταση με σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση που αναδεικνύει "στις κανονικές του διαστάσεις" ένα θέμα που στις μέρες μας φιγουράρει μεν πολύ τακτικά στα δελτία ειδήσεων, επιλέγουμε να πιστεύουμε δε ότι δεν μας αφορά προσωπικά και ότι συμβαίνει κάπου πολύ μακρυά από τον δικό μας μικρόκοσμο.
Παραστάσεις Παρασκευή 30-Κυριακή 1 Απριλίου & 13, 14,15, 20, 21, 22 Απριλίου, Θέατρο Ανεμώνα, 20.30 (Κυρ. 19.00), Λατσιά, Λευκωσία. Πληρ. 70007721.

 

Κοπεγχάγη
Ένα σκηνοθετημένο αναλόγιο του πενταπλά βραβευμένου ως Καλύτερο Έργο από τον Michael Frayn παρουσιάζει η Alpha Square στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Το 1941 ο φυσικός Βέρνερ Χάιζενμπεργκ (Ανδρέας Αραούζος), ο οποίος διατύπωσε τη διάσημη Αρχή της Αβεβαιότητας και τότε ηγείτο του πυρηνικού προγράμματος των Ναζί, επισκέφτηκε τον παλιό του μέντορα Νιλς Μπορ (Βαρνάβας Κυριαζής), στην Κοπεγχάγη. Ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψής του στην κατεχόμενη από τους Ναζί Δανία; Τι είπαν τότε οι δυο παλιοί φίλοι και Νομπελίστες, ο Μπορ όντας μισός Εβραίος και Δανός πατριώτης, στην παρουσία της γυναίκας του, Μαργκρέτ Μπορ (Παναγιώτα Παπαγεωργίου); Ο συγγραφέας προτείνει ότι όσο αδύνατον είναι να είμαστε σίγουροι για την ακριβή θέση ενός ηλεκτρονίου, τόσο αδύνατον είναι να είμαστε σίγουροι για τον τρόπο εργασίας του ανθρώπινου μυαλού… Τα πέντε Κυριακάτικα αναλόγια θα επενδυθούν με video animations από τον Αιμίλιο Αβραάμ.
Κυριακές: 22, 29 Απριλίου και 6, 13 και 20 Μαΐου 2018, στις 6.30 μμ.
Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης», Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία.
Εισιτήρια €10 - Κρατήσεις και προαγορά από την Πινακοθήκη: 22668838 (εσωτ.100).

Luna Rossa
Το θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο Luna Rossa που είναι εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες και το story της ταινίας, Perfetti Sconosciuti. Η Ευα, ο Ρόκο- η κόρη τους, η Σοφία-ο Λέλε και η Καρλόττα, ο Κόσιμο, η Μπιάνκα και βεβαίως… ο Πέπε… Μια συνηθισμένη, ας πούμε παρέα, που συγκεντρώνεται στο σπίτι των δυο πρώτων για να δειπνήσουν και να δουν την ανοιξιάτικη… έκλειψη κάπου στη Ρώμη. Η βάση της παρέας είναι η μακροχρόνια φιλία- από τα εφηβικά χρόνια ακόμα, των τεσσάρων αρσενικών-τα θηλυκά προστέθηκαν στη ζωή τους αργότερα …Ο χωρισμός ενός άλλου φίλου, του Ντιέγκο, επειδή η γυναίκα του (αχ…) ανακάλυψε στο κινητό του, μήνυμα από την 22χρονη γκομενίτσα του… θα γίνει αφορμή για ένα παιχνίδι με τα κινητά της παρέας, διασκεδαστικό μεν κατά την οικοδέσποινα Εύα που το προτείνει, μεγάλη βλακεία όμως για την ανδροπαρέα. ΄Εχουν φαίνεται κι αυτοί κάτι αποθηκεύσει στο κινητό τους, που δεν θέλουν να μαθευτεί. Εσείς θα αποφασίσετε αν έκαναν καλά!
Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή, Θέατρο Ένα, Λεμεσός, 19.30.

 

Πέτα στον αέρα
Η θεατρική ομάδα της enacttheatre παρουσιάζει τη νέα της θεατρική δουλειά σε Λευκωσία και Λεμεσό. Ένα τετράγωνο, δύο γυναικείες υπάρξεις και μία τρίτη αυθαίρετη ζωντανή ύπαρξη ύψους 1.87, βρίσκονται έρμαια μιας καταιγίδας πληροφοριών. Οι πληροφορίες στριφογυρίζουν άστοχα στον αέρα καθώς οι χαρακτήρες, άλλοτε συναγωνιστικά και άλλοτε ανταγωνιστικά, προσπαθούν να υπερβούν ο ένας τον άλλο.
Παραστάσεις: 14, 15, 16 Απριλίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Άρτος, Λευκωσία. Πληρ. 99629610.

Το σαλόνι των ξένων τον Απρίλιο
Ο Παναγιώτης Λάρκου και οι συνεργάτες του συνεχίζουν τον Απρίλιο το μικρό φεστιβάλ θεάτρου στο Θέατρο Αποθήκες στα Λατσιά. Αυτό τον μήνα θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις "Ηχώ στο χάος" του Γιώργου Καλογήρου και "Το σαλόνι των τρολλ" της ομάδας Λουμπάγκο. Επίσης θα παρουσιαστεί το masterclass "Ο χρήσιμος ηθοποιός" με τον καλλιτεχνικό επιμελητή του τριμήνου, Παναγιώτη Λάρκου και το "Σαλόνι στο δρόμο" με αποσπάσματα από τις παραστάσεις που παίζονται στις Αποθήκες στους δρόμους της πόλης.
Εισιτήρια Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, 77772717.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close