Μουσική , Music News

Γιουροβίζιον 2018: Αυτό είναι το τραγούδι που ξαφνικά θεωρείται το μεγάλο φαβορί

Σχεδόν όλες οι χώρες έχουν επιλέξειτο τραγούδι που θα της εκπροσωπήσει και τα στοιχήματα πήραν φωτιά

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2018

Μερικές εβδομάδες πριν από τον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης, τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον που φέτος συμπληρώνει 63 χρόνια ζωής και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Πορτογαλία μετά την περσινή της νίκη, τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν.

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η φετινή συμμετοχή του Ισραήλ για το διαγωνισμό αμέσως εκτοξεύτηκε στην κορυφή! Έχουν περάσει 40 χρόνια από την πρώτη νίκη του Ισραήλ στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον και ακριβώς 20 χρόνια από την τελευταία νίκη με την περιβόητη Dana International. Την περασμένη Κυριακή κπαρουσιάστηκε το βίντεο κλιπ και το τραγούδι της φετινής συμμετοχής του Ισραήλ με ερμηνεύτρια τη Netta έκανε πραγματικά πανικό και εκτοξεύτηκε στα γραφεία στοιχημάτων.

Πρόκειται για ένα ανατρεπτικό τραγούδι το οποίο το διαδίκτυο το υποδέχτηκε με διθυραμβικά άρθρα και σχόλια. Τίτλος του τραγουδιού "Toy" το οποίο υπογράφει ένας παλιός μας γνώριμος, ο Doron Medalie, γνωστός στην Ελλάδα από το cover της Ελένης Φουρέιρα του Golden Boy (Στο Θεό με πάει) και το "Τι κοιτάς" που προοριζόταν για τη Γιουροβίζιον επίσης με την ίδια τραγουδίστρια.

Η βρετανική METRO υποδέχτηκε το τραγούδι με δέος και σε δημοσκόπηση στη σελίδα της το 65%+ θεωρεί το τραγούδι βέβαιο νικητή. Τα γραφεία στοιχημάτων μέσα σε μία ώρα εκτόξευσαν το τραγούδι στην πρώτη θέση των προγνωστικών για το βραβείο της φετινής Γιουροβίζιον ενώ ήδη τα views του τραγουδιού στο YouTube πλησιάζουν το εκατομμύριο.

Το τραγούδι μιλάει για τη θέση της γυναίκας μέσα σε μία σχέση (στην κυριολεκτική του μετάφραση) ενώ δεν είναι λίγοι που βρίσκουν πολιτική αλληγορία για τη θέση του Ισραήλ στη σημερινή τάξη πραγμάτων, ειδικά μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της χώρας από τις ΗΠΑ.

Από την άλλη, το Tel Aviv προετοιμάζεται πυρετωδώς. Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Τουρισμού χρηματοδοτούν για 3η συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο pre-Eurovision party που θα γίνει σε ανοιχτό χώρο για πρώτη φορά απο τις 8-11 Απριλίου και θα περιλαμβάνει πάνω από 25 χώρες ως καλεσμένους ενώ μέσα στις 4 μέρες θα γίνουν τόσες δραστηριότητες που δεν έχουν γίνει πουθενά αλλού: επίσημο δείπνο καλωσορρίσματος, δεντροφύτευση στο πάρκο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, welcomed reception στο NAMMOS του Τελ Αβιβ, επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα, η μεγάλη συναυλία αλλά και κρουαζιέρα ως αποχαιρετιστήρια κίνηση των διοργανωτών.

Το θέμα είναι τώρα αν θα παρουσιαστεί το τραγούδι στη Λισαβόνα, με τρόπο που θα κερδίσει τον τηλεθεατή, αν οι επιτροπές θα αφήσουν μια χώρα που βρίσκεται σε περιοχή γεμάτη εμπόλεμες διενέξεις να κερδίσει και φυσικά αν η Netta μπορεί να τραγουδήσει όπως στο video clip.

Κείμενο του Φώτη Κωνσταντόπουλου από το oikotimes.com

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close