Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2018
Τι γίνεται λοιπόν όταν το λεμόνι συναντά τη ζάχαρη; Σίγουρα κάτι πολύ εύγευστο και πολύ μυρωδάτο!
Την ακριβή ωστόσο απάντηση θα μας τη δώσει αυτό το Σάββατο το εργαστήριο των Γλυκών Αλχημειών του Στέλιου Παρλιάρου, το οποίο μάλιστα φωτίζεται από το λαμπερό κίτρινο χρώμα του λεμονιού.
Ο ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει για μας τρεις υπέροχες συνταγές με λεμόνι, φέρνουν τη δροσιά και το υπέροχο άρωμα του βασιλιά των εσπεριδοειδών στο επίκεντρο, αφοπλίζοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Ένα λαχταριστό κέικ στολισμένο με αμύγδαλο φιλέ και μυρωδάτο γλάσο λεμονιού, μια ονειρική λεμονόπιτα με γέμιση από κρέμα αμυγδάλου αλλά και μια κρέμα λεμονιού που φτιάχνεται πανεύκολα για να την απολαμβάνετε όλες τις ώρες.

Για αρχή ένα κέικ λεμονιού, φυσικά με τη γλυκιά πινελιά του Στέλιου Παρλιάρου. Αγνά υλικά, ισορροπημένη γεύση και ενδιαφέρουσα υφή, καθώς το αφράτο κέικ συμπληρώνεται από τραγανό αμύγδαλο φιλέ και απαλό γλάσο λεμονιού.
Για τη συνέχεια μια πεντανόστιμη λεμονόπιτα! Η χειροποίητη βάση της χρειάζεται μόλις τέσσερα υλικά, ενώ η λαχταριστή κρέμα που τη γεμίζει ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στη γλύκα και την οξύτητα. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!
Για το τέλος, μια υπέροχη δροσερή κρέμα με φυσική φρεσκάδα και ασύγκριτο άρωμα λεμονιού. Σερβίρεται σε ποτήρια και συνοδεύεται προαιρετικά με γιαούρτι, όμως και μόνη της είναι μια εξαιρετική λύση για ένα γλυκό που ξυπνάει τις αισθήσεις.
Επειδή η ζωή χρειάζεται το κίτρινο του ήλιου ακόμα και στη «μίνι εκδοχή» του λεμονιού, αλλά και το γλυκό χρειάζεται την οξύτητα για να απογειωθεί πραγματικά, η απάντηση είναι μία: γλυκά με λεμόνι!
Γλυκές Αλχημείες, κάθε Σάββατο στις 10:30 στο ΣΙΓΜΑ

Σχετικά
Τραπέζωμα στο κυπριακό γουάιν μπαρ (λίγο έξω από την πόλη)
Ένα τραπέζι και μια κουβέντα για την αποκέντρωση
Πρώτες εικόνες από τη νέα άφιξη που έρχεται να ταράξει τα νερά της Λεμεσού
Το νέο beach restaurant της Λεμεσού, με boho αισθητική, βελτιώνει την εμπειρία της ξαπλώστρας, της μουσικής και της μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας στο νησί
Η νέα άφιξη -πάνω στη θάλασσα- είναι άκρως εντυπωσιακή
Ένα από τα -πιο πάνω στο κύμα- εστιατόρια του νησιού, ανανεώθηκε κι έγινε κούκλα
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο AMARA: Ένα εμβληματικό διήμερο με τον Chef Nobu Matsuhisa
Ο σεφ πίσω από τη μαγειρική «μαγεία» του Matsuhisa θα βρίσκεται ο ίδιος στην Κύπρο
Ανοίγει ξανά το πιο καλοκαιρινό μεζεδοπωλείο της Λευκωσίας δίπλα στην πισίνα
Mια ξεχωριστή εμπειρία δείπνου δίπλα στην πισίνα, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.
Καμπαναρκό: Εκεί που τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν γεύση και οι αναμνήσεις γεννιούνται γύρω από ένα τραπέζι
Η γεύση της Κύπρου, η ψυχή του καλοκαιριού.
Η επιστροφή του 7Skies Roof bar στον Πρωταρά σηματοδοτεί τη νέα σεζόν
To απόλυτο rooftop destination του Πρωταρά, άνοιξε πρόσφατα ξανά τις πόρτες του
Η Ice Cream Week του Colors Café επιστρέφει με άρωμα Κύπρου
To Ice Cream Week του Colors Café σάς προσκαλεί να γευτείτε την Κύπρο αλλιώς, μέσα από δημιουργίες που συνδυάζουν παράδοση, φαντασία και καλοκαιρινή διάθεση!
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs
Ένα αυθεντικό, ζεστό και παρεΐστικο μαγαζί για λαχταριστό οφτό και μεζέδες
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις γενναιόδωρες μερίδες και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία.
Κρασί, premium steaks και live cooking: Ο viral chef Jeffrey κατεβαίνει στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο καλό φαγητό, το κρασί και τη ζωντανή μουσική, στο Winecase