5-6 February 2018
Wine Guide , Εστιατόρια

Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Οινοχοΐας έφτασε!

Ποιος θα αναδειχθεί φέτος ΚαλύτεροςΟινοχόος Κύπρου;

Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2018

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων, με την υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου, του Συνδέσμου Οινοποιών Κύπρου και Ξενοδοχείου Four Seasons διοργανώνει τον Εθνικό διαγωνισμό που θα αναδείξει τον καλύτερο οινοχόο Κύπρου για το 2018, ένας διαγωνισμός που διεξάγεται κάθε τρία χρόνια.

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται στην πόλη της Λεμεσού υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων ASI. Ο νικητής του διαγωνισμού θα αποτελέσει την εθνική επιλογή της χώρας μας για τον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων (ASI), το 2020 που θα γίνει στην Κύπρο μας.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Εθνικό Διαγωνισμό έχουν μόνο τα ενεργά μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου Οινοχόου Κύπρου είναι ο 8ος στην 17ετή ιστορία του.

Η διεξαγωγή του γίνεται σε δύο φάσεις:
-
Η πρώτη - κλειστή προς το κοινό - θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Four Seasons και θα αναδείξει τους τρεις καλύτερους διαγωνιζόμενους οι οποίοι και θα προκριθούν στην τελική φάση.

- Η δεύτερη και τελική φάση θα διεξαχθεί στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Four Seasons, παρουσία του κοινού, στις 6 Φεβρουαρίου 2018, όπου και θα αναδειχθεί ο καλύτερος οινοχόος Κύπρου. Πριν από την έναρξη της τελικής φάσης του διαγωνισμού θα γίνει για το κοινό γευστολόγηση οίνων μελών του Συνδέσμου Οινοποιείων Κύπρου. Τέλος μετά τη βράβευση του νικητή θα ακολουθήσει στις 20.00 δεξίωση σαμπάνιας Drappier και επίσημο δείπνο προς €75 το άτομο στην αίθουσα δεξιώσεων του Four Seasons.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, θα συμμετέχουν και πρόεδροι αντίστοιχων εθνικών συνδέσμων οινοχόων από ξένες χώρες, φιλοξενούμενοι του Παγκύπριου Συνδέσμου.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2001 στη Λεμεσό. Μέλη της είναι επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι Οίνου, Οινολόγοι Ο Σύνδεσμος αναπτύσσει κάθε είδους δραστηριότητα που συμβάλλει στην διάδοση της γνώσης και της κατανάλωσης του κρασιού και κάθε άλλου αλκοολούχου ποτού, φροντίζοντας παράλληλα για την επαγγελματική κατάρτιση των μελών της. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων αποτελεί επίσης τακτικό μέλος της A.S.I. (Association de la Sommellerie Internationale), της Παγκόσμιας Ένωσης των Οινοχόων από το 1998.

Πληρ. Νεόφυτος Αριστείδου, e-mail neophytosaristidou@yahoo.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close