Θέατρο , News

Οι 6 θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Κλασικό, νεοελληνικό και σύγχρονο ρεπερτόριο ανεβαίνει αυτή την εβδομάδα στις θεατρικές σκηνές της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2018

Αυτή την εβδομάδα πάμε θέατρο και επιλέγουμε ανάμεσα σε Μπρεχτ, Καμπανέλλη, Ιοανέσκο, Στρίνμπεργκ και Μίλλερ.

Ένας κύκλος με κιμωλία, Θέατρο Λέξη
Πρεμιέρα 17 Ιανουαρίου

Το Θέατρο Λέξη παρουσιάζει το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε μια σύγχρονη διασκευή για όλη την οικογένεια, σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη που στηρίζεται στο έργο του Μπρεχτ 'Ο Καυκασιανός Κύκλος με την Κιμωλία'. Πρόκειται για μια σύγχρονη απόδοση του έργου του μεγάλου συγγραφέα, με στόχο να φέρει τον μύθο πιο κοντά στο νεανικό κοινό, διατηρώντας έναν από τους κυριότερους στόχους του συγγραφέα: να προκαλέσει την κριτική σκέψη και τον προβληματισμό του κοινού, ευαισθητοποιώντας το σε σύγχρονα και ταυτόχρονα διαχρονικά κοινωνικά προβλήματα. Παίζουν: Νίκη Δραγούμη, Κύνθια Παυλίδου, Δημήτρης Αντωνίου, Αντώνης Καλογήρου, Κώστας Συλβέστρος, Ειρήνη Ανδρέου, Παντελίτσα Λοίζου, Στέλλα Φιλιππίδου, Κυριάκος Βιολάρης.
Παραστάσεις κάθε Κυριακή, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11.00. Πληρ. 70000146.

ΝΤΕΦΟΛ: Σμύρνη 1922, Θέατρο Ένα
Νέος κύκλος παραστάσεων, 18 Ιανουαρίου

Μετά από το τέλος του κανονικού κύκλου παραστάσεων το περασμένο φθινόπωρο της παραγωγής του έργου "Ντεφόλ-Σμύρνη 1922", το Θέατρο Ένα έπειτα από απαίτηση του κοινού αποφάσισε να δώσει νέο κύκλο με 6 παραστάσεις. Το «Ντεφόλ-Σμύρνη 1922» είναι έργο - μαρτυρία για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών της αρχόντισσας της Ιωνίας, τη Σμύρνη, το1922. Παράλληλα όμως είναι κι ένα αφιέρωμα για όσους χάθηκαν και για όσους επέζησαν και βίωσαν τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Ήρωες της τραγικής αυτής ιστορίας, θα ζωντανέψουν επι σκηνής, μέσω της θεατρικής διασκευής του διηγήματος, και θα παρασύρουν τους θεατές να αναβιώσουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι άνθρωποι προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φλεγόμενη Σμύρνη. Παίζουν: Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Τίνα Λεωνορά, Σωτήρης Μεστάνας, Έφη Χαραλάμπους.
Παραστάσεις κάθε Πέμπτη στον 'Άλλο Χώρο' του Θεάτρου Ένα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22348203.

Οι καρέκλες, Θέατρο Δέντρο
Πρεμιέρα 19 Ιανουαρίου

Το Θέατρο Δέντρο ανεβάζει το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο 'Οι καρέκλες' σε σκηνοθεσία, διασκευή και ελεύθερη απόδοση του Γιώργου Μουαΐμη με τους Σταύρο Λούρα, Αννίτα Σαντοριναίου και Άντονι Παπαμιχαήλ. Ένα έργο, μία τραγική φάρσα, η φάρσα της ζωής του ατόμου. Έρχεται από το τίποτα, συνειδητοποιεί πως η ζωή του ήταν ένα τίποτα και άρα, μοιραία, θα καταλήξει στο τίποτα. Στο κενό, το οποίο τόσο εύστοχα συμβολίζεται από τις άδειες καρέκλες, που θα στοιβάξει με τη σύντροφο της ζωής του στη σάλα του μυαλού του, για να υποδεχθεί την ανθρωπότητα σ' ένα ραντεβού παραληρήματος για τη σωτηρία της.
Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως 4 Φεβρουαρίου & Τετάρτες 31 Ιανουαρίου, 7 Φεβρουαρίου & Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99520835 - 99384606.

Το Τίμημα, Θέατρο Versus
Πρεμιέρα 19 Ιανουαρίου

Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ 'Το Τίμημα' ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου VERSUS σε σκηνοθεσία Άδωνη Φλωρίδη. Δύο μεσήλικα αδέλφια, ο Ουώλτερ Φραντζ, ένας επιτυχημένος χειρούργος με λαμπρή καριέρα, και ο Βίκτωρ Φραντζ, ένας αστυνομικός λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί, θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που έχουν να μιλήσουν ο ένας στον άλλο. Αφορμή για τη συνάντηση είναι το γεγονός ότι το κτίριο στο οποίο έζησε η οικογένεια τους μετά την πτώχευση του πατέρα τους στη διάρκεια της κρίσης του 1929, πρόκειται να κατεδαφιστεί. Τα υπάρχοντα τους που είναι στοιβαγμένα στη σοφίτα του κτιρίου, ότι τους είχε απομείνει μετά την κρίση, πρέπει να πουληθούν. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στη παρουσία του Γκρέγκορυ Σόλομον, ενός υπερήλικα αντικέρ ο οποίος προσπαθεί να παζαρέψει την τιμή (the price) για την αγορά των επίπλων αλλά και της Έστερ Φραντζ συζύγου του Βίκτωρ, την οποία κατά κύριο λόγο την ενδιαφέρει η εξασφάλιση μιας όσον το δυνατό ψηλότερης τιμής για τα έπιπλα. Τα δύο αδέλφια όμως έχουν να λύσουν άλλα ζητήματα. Υπάρχει ένας ανοικτός λογαριασμός ανάμεσά τους για τον οποίο ο κάθε ένας έχει ήδη πληρώσει ή θα πρέπει να πληρώσει το δικό του τίμημα.
Παραστάσεις 20, 21, 24, 26, 28 και 31 Ιανουαρίου, 2 και 4 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ένα (Β Δημοτική Αγορά), Λεμεσός.

Αγγίζοντας σε πιο δυνατά, Θεατρική Ομάδα Psycho Circus
Πρεμιέρα 20 Ιανουαρίου

Η νέα θεατρική ομάδα Psycho Circus παρουσιάζει το έργο 'Αγγίζοντας σε πιο δυνατά' που βασίζεται στο θεατρικό έργο 'Η πιο δυνατή'» του Α. Στρίντμπεργκ. Μία αναμέτρηση που κόβει αναπνοές ανάμεσα στις δύο αυτές γυναίκες, όπου μέχρι τώρα ξέραμε από τον Στρίντμπεργκ πως ο ρόλος της ερωμένης είναι βουβός. Τώρα όμως, απέκτησε φωνή και έχει να πει πολλά. Σε αυτό το μπαρ όπου θα γίνει η συνάντηση των δύο γυναικών, έχει θέση ένας μουσικός ο οποίος εργάζεται εκεί. Παρακολουθεί την κάθε τους κίνηση και είναι αυτός που παρεμβαίνει και οριοθετεί την εξέλιξη αυτού του παιχνιδιού. Ποια θα είναι άραγε Η πιο δυνατή; Σκηνοθεσία/Διασκευή: Άντρεα Κάσινου. Παίζουν: Εύα Μιλτιάδου, Άντρεα Κάσινου, Σωκράτης Σωκράτους.
Παραστάσεις: 20-21 Ιανουαρίου, Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός, 20.30 / 27-28 Ιανουαρίου Wherehaus 612, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. 99790915 & 99 567959.

Στέλλα με τα κόκκινα γάντια, ΘΟΚ
Πρεμιέρα 20 Ιανουαρίου

Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ παρουσιάζει το σπουδαίο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη. Η γραφή του σημαντικότερου Έλληνα συγγραφέα του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα συνδυάζει το σφυγμό της ζωντανής γλώσσας με τη συναισθηματική φόρτιση. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, που σκηνοθετεί το έργο, φωτίζει τη διαχρονικότητα του θέματος, σε μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γραμμένη από τον Σταμάτη Κραουνάκη. Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Έρικα Μπεγέτη-Λύρα, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Γιάννης Μίνως, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ιωάννα Σιαφκάλη, Ελένη Σιδερά.
Παραστάσεις Κάθε Σάββατο (20.30) & Κυριακή (18.30), Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία / Κ 28 Φεβ, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Πληρ. 77772717.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close