Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2018
Το πρώτο της περιστρεφόμενο εστιατόριο θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια η Κύπρος και πιο συγκεκριμένα η Λεμεσός. Πρόκειται για το εστιατόριο στην οροφή του έργου The Gallery, το οποίο σχεδιάστηκε και προωθείται προς κατασκευή από την εταιρεία Askanis Group of Companies.
Βάσει του σχεδιασμού, στην οροφή του έργου θα δημιουργηθούν τρεις όροφοι για σκοπούς εστίασης, ο τελευταίος εκ των οποίων θα περιστρέφεται, προσφέροντας θέα 360 μοιρών στους πελάτες του εστιατορίου. Πιο αναλυτικά, ο τελευταίος όροφος θα αφορά αποκλειστικά το εστιατόριο, στον ενδιάμεσο θα δημιουργηθεί μπαρ ενώ έναν όροφο πιο κάτω η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει prive χώρο για εκδηλώσεις με μέγιστο αριθμό τα 35 άτομα και απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα της Λεμεσού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του https://inbusinessnews.reporter.com.cy, θα υπάρχει επίσης ελικοδρόμιο, ενώ θα υπάρχει αυτόνομη πρόσβαση στο εστιατόριο, με τη δημιουργία δύο εξωτερικών ανελκυστήρων, με διαφανείς επιφάνειες, οι οποίοι θα προσφέρουν επίσης θέα προς την παραλία και πόλη της Λεμεσού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ήδη βρίσκεται σε επαφή με εστιατόρια του εξωτερικού, προκειμένου να έλθει σε συμφωνία με τον όμιλο που θα δώσει το όνομά του στο πρωτότυπο, για τα κυπριακά δεδομένα, εστιατόριο.
Πάντως, σκοπός της Askanis Group of Companies είναι να δημιουργήσει ένα εστιατόριο, το οποίο θα προσελκύει, πέραν από ξένους και Κύπριους πελάτες, με τιμές, οι οποίες δεν θα είναι απαγορευτικές για τους πολίτες.

Διαμερίσματα, γραφεία και εστιατόρια
Το έργο The Gallery, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία αδειοδότησης από τις αρμόδιες αρχές του κράτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Θα κατασκευαστεί απέναντι από το μόλο της Λεμεσού, τον οποίο θα ενώνει με την οδό Αγίου Ανδρέου.
Το The Gallery, θα περιλαμβάνει διαμερίσματα και γραφεία, ενώ στο ισόγειο του, θα δημιουργηθούν δύο ακόμα εστιατόρια, τα οποία θα «βλέπουν» στην οδό Αγίου Ανδρέου, όπως και η γκάλερι που προγραμματίζει να δημιουργήσει η Askanis Group of Companies στον πρώτο όροφο. Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης αίθουσα εκδηλώσεων για γάμους, βαφτίσεις, σεμινάρια, επαγγελματικά events κτλ.
Παράλληλα, στο σχέδιο βρίσκεται και η δημιουργία τεσσάρων υπόγειων ορόφων, οι οποίοι θα προσφέρουν περίπου 250 χώρους στάθμευσης.

Εξάλλου, μια υπέργεια διάβαση πεζών θα ενώνει τον μόλο με την Αγίου Ανδρέου, δια μέσου του έργου, προσφέροντας ακόμα μια δίοδο προς το κοινό να βρεθεί πιο εύκολα στην Αγίου Ανδρέου και απ’ εκεί στη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας.
Το έργο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον διάσημο Άγγλο αρχιτέκτονα Tom Wright, φιλοδοξεί να αναδείξει περαιτέρω την οδό Αγίου Ανδρέου, και να καταστήσει την περιοχή και την πλατεία που θα δημιουργηθεί, χώρο σύναξης πολιτών και χώρο τέχνης και πολιτισμού.

Σχετικά
Ο θρυλικός Billy Walker στην Κύπρο για δύο μοναδικά GlenAllachie Whisky Masterclasses
Δύο events που απευθύνονται τόσο στους αφοσιωμένους λάτρεις του whisky και στους επαγγελματίες του χώρου όσο και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν σε μεγαλύτερο βάθος τη φιλοσοφία πίσω από ένα από τα πιο δυναμικά ανεξάρτητα ονόματα του σημερινού Scotch whisky.
Ανακαλύψαμε μια (απάχικη) κρυμμένη αυλή στη Λευκωσία, που σερβίρει καλοφτιαγμένο μεζέ με €18
Μια μικρή όαση στον Στρόβολο, με δέντρα, λουλούδια και τραπέζια στρωμένα με καρό τραμεζομάντιλα
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ παρουσιάζουν το «Πες Αλεύρι!»
Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δημοτικά σχολεία
Οι 12 πιο "δυνατές" γαστρονομικές αφίξεις που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Οι πιο hot εστιατορικές αφίξεις του καλοκαιριού στην Κύπρο, που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Vino Cultura Daily: Το καθημερινό food concept του Vino Cultura
Φρέσκο, χειροποίητο φαγητό, φτιαγμένο καθημερινά με έμφαση στην ποιότητα των υλικών.
Το Ιστορικόν: Μια πιο σύγχρονη προσέγγιση στην παραδοσιακή ταβέρνα, με έμφαση στην εξαιρετική πρώτη ύλη και τα cosy φθινοπωρινά πιάτα
Το ταβερνείο που τα έχει όλα: ατμόσφαιρα, αυθεντική γεύση και δροσιά!
Δημοφιλές burgerάδικο επέστρεψε στο χωριό μετά από έξι χρόνια!
Το Παλιομέτοχο τρώει ξανά μπέργκερ από τον Burger Guy
Royal Ris - Margarita: Πενήντα χρόνια γεύσης στην καρδιά των Φοινικούδων
Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια στον πολυσύχναστο δρόμο των Φοινικούδων, που αξίζει να επισκεφθείς
Ο Αδάμος έβαλε το Λιοπέτρι στον χάρτη του American-style burger
Ένα food truck που ξεκίνησε από την πλατεία του Λιοπετρίου και φαίνεται πως έχει ακόμη αρκετά χιλιόμετρα να διανύσει.
Το ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ συνεχίζει να γράφει το δικό του κεφάλαιο στο Fig Tree Bay
Με θέα τα κρυστάλλινα νερά του Fig Tree Bay, το εστιατόριο συνδυάζει αυθεντικές γεύσεις, τοπικά προϊόντα και κυπριακή φιλοξενία, σε ένα περιβάλλον που ταιριάζει εξίσου σε ένα χαλαρό μεσημεριανό ή σε μια βραδινή έξοδο
Το Fogo BBQ ξαναστήνει τη φουκού στο κέντρο για δύο steak nights
Ο διάσημος chef Jeffrey Hoffens, που έχει κάνει τάση το ψήσιμο στη φωτιά σε εξωτερικό χώρο, επιστρέφει στη Λευκωσία