Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2018
Το Διεθνές Φεστιβάλ Τροφίμων της Κύπρου επιστρέφει για τρίτη χρονιά, αυτή τη φορά μεγαλύτερο, με παρουσία μάλιστα σε τρεις πόλεις του νησιού μας.
Πρόκειται για την τρίτη διοργάνωση του φεστιβάλ, μίας και προηγήθηκαν άλλες δύο, εκ των οποίων η πρώτη στη Λευκωσία και η δεύτερη στο Μόλο Λεμεσού.
Μετά τις επιτυχίες για το 2016 και το 2017λοιπόν, το 2018, το Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού Κύπρου θα επεκταθεί, διοργανώνοντας φεστιβάλ σε Λάρνακα, Πάφο και Λεμεσό, υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών της η Κύπρος, ο κ Κωνσταντίνος Πετρίδης:
Στις 16 & 17 Ιουνίου στο Κάστρο της Πάφου, στις 7 & 8 Ιουλίου στην Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες (Λάρνακα), και στις 8-9 Σεπτεμβρίου στο Solomou Nursery στη Νήσου.
Και στις τρεις διοργανώσεις στόχος είναι και φέτος να συγκεντρώσει και να αναδείξει τις διαφορετικές κουζίνες που προσφέρονται στην Κύπρο -ένα σταυροδρόμι πολιτισμών από τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και με συνδέσεις προς την Άπω Ανατολή-, σε συνδυασμό με πολλά κρασιά και μπύρες από όλο τον κόσμο.
Παράλληλα στους χώρους όπου θα διεξαχθούν τα φεστιβάλ θα στηθούν Chef Challenge Area, όπου οι σεφ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να αναδείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους.
Ακόμα, φέτος, το Junior Chef Award θα δώσει στους νεαρούς σεφ από 16 έως τις 23 ετών την ευκαιρία να επιδείξουν τις δεξιότητες, τη δημιουργικότητα και την ταχύτητά τους στην προετοιμασία υγιεινών και θρεπτικών τροφίμων.
Σημείωσε και τα βραβεία SSSH, σε ένα μάγειρα που θα αποφασιστεί με ψηφοφορία, κι αυτό για την προτίμησή του στα τοπικά προϊόντα/παραγωγούς.
Τα Διεθνή Φεστιβάλ Φαγητού Κύπρου θα είναι σε όλες τις περιπτώσεις διήμερα, ενώ σημείωσε ότι φέτος το φεστιβάλ θα συνεχιστεί με την CIFF2018 RestaurantWeek , όπου εστιατόρια της πόλης όπου θα διεξάγεται το φεστιβάλ θα προσφέρουν ειδικά μενού και τις τιμές για επιλεγμένες βραδιές.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
Σχετικά
Τραπέζωμα στο κυπριακό γουάιν μπαρ (λίγο έξω από την πόλη)
Ένα τραπέζι και μια κουβέντα για την αποκέντρωση
Πρώτες εικόνες από τη νέα άφιξη που έρχεται να ταράξει τα νερά της Λεμεσού
Το νέο beach restaurant της Λεμεσού, με boho αισθητική, βελτιώνει την εμπειρία της ξαπλώστρας, της μουσικής και της μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας στο νησί
Η νέα άφιξη -πάνω στη θάλασσα- είναι άκρως εντυπωσιακή
Ένα από τα -πιο πάνω στο κύμα- εστιατόρια του νησιού, ανανεώθηκε κι έγινε κούκλα
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο AMARA: Ένα εμβληματικό διήμερο με τον Chef Nobu Matsuhisa
Ο σεφ πίσω από τη μαγειρική «μαγεία» του Matsuhisa θα βρίσκεται ο ίδιος στην Κύπρο
Ανοίγει ξανά το πιο καλοκαιρινό μεζεδοπωλείο της Λευκωσίας δίπλα στην πισίνα
Mια ξεχωριστή εμπειρία δείπνου δίπλα στην πισίνα, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.
Καμπαναρκό: Εκεί που τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν γεύση και οι αναμνήσεις γεννιούνται γύρω από ένα τραπέζι
Η γεύση της Κύπρου, η ψυχή του καλοκαιριού.
Η επιστροφή του 7Skies Roof bar στον Πρωταρά σηματοδοτεί τη νέα σεζόν
To απόλυτο rooftop destination του Πρωταρά, άνοιξε πρόσφατα ξανά τις πόρτες του
Η Ice Cream Week του Colors Café επιστρέφει με άρωμα Κύπρου
To Ice Cream Week του Colors Café σάς προσκαλεί να γευτείτε την Κύπρο αλλιώς, μέσα από δημιουργίες που συνδυάζουν παράδοση, φαντασία και καλοκαιρινή διάθεση!
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs
Ένα αυθεντικό, ζεστό και παρεΐστικο μαγαζί για λαχταριστό οφτό και μεζέδες
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις γενναιόδωρες μερίδες και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία.
Κρασί, premium steaks και live cooking: Ο viral chef Jeffrey κατεβαίνει στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο καλό φαγητό, το κρασί και τη ζωντανή μουσική, στο Winecase