Θέατρο , News

"H παράσταση προσβάλλει την κουλτούρα και τα ήθη του Δήμου Σωτήρας"

Προς αναβολή της θεατρικήςπαράστασης της Νέας Σκηνής του ΘΟΚ"Cock" στον Δήμο Σωτήρας - "Το επιβάλλουν με το ζόρι" αναφέρει ο Δήμος

Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2017

Το θέμα ανεβάσματος της παράστασης του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου "Cock" στον Δήμο Σωτήρας δεν έχει ακόμη λήξει. 

Μία μόλις μέρα πριν την προγραμματισμένη θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, το σκηνικό παραμένει ακόμα θολό στο κατά πόσον θα πραγματοποιηθεί τελικά η εν λόγω παράσταση, μας ενημερώνει το Sigmalive.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση του ΘΟΚ, έχει ήδη ανέβει σε Λευκωσία και Λεμεσό μ’ επιτυχία και χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, ωστόσο, στον Δήμο Σωτήρας, πολίτες κινητοποιήθηκαν, ζητώντας τη στήριξη και τη βοήθεια της Εκκλησίας για ν’ ακυρωθεί η συγκεκριμένη παράσταση.

«Κόκκινο πανί» για τους πολίτες που αντιδρούν, δεν αποτελεί μόνο η ιστορία του έργου, που βασίζεται στη σχέση δύο ομοφυλόφιλων ανδρών, αλλά και σε φωτογραφία με την οποία προωθείται το θεατρικό έργο, στην οποία απεικονίζονται δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες να φιλιούνται.

Ανησυχία στο Δήμο Σωτήρας 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το  Sigmalive σήμερα στις 17:00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας συνεδριάζει για να θέσει επί τάπητος το ζήτημα που προέκυψε. Δεν αποκλείεται ακόμα και η αναβολή της θεατρικής παράστασης, αφού στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σωτήρας επικρατεί έντονη ανησυχία για τις διαστάσεις που ήδη πήρε το ζήτημα, αλλά και για πιθανά επεισόδια που μπορεί να προκύψουν, αν τελικά πραγματοποιηθεί.

Όπως αναφέρουν κύκλοι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας, το Δημοτικό Θέατρο της Σωτήρας αποτελεί τη θεατρική έδρα του ΘΟΚ για την επαρχία Αμμοχώστου και ως εκ τούτου επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος για ν’ ανέβει και η θεατρική παράσταση.

Καταγγελίες στην Εκκλησία 
Το Sigmalive επικοινώνησε με ιερωμένο του Δήμου και ανέφερε πως ότι η τοπική εκκλησία έγινε δέκτης δεκάδων καταγγελιών από πολίτες, οι οποίοι καλούν την Εκκλησία ν’ αντιδράσει δυναμικά και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση της παράστασης.

"Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως Εκκλησία με τους ομοφυλόφιλους, αντιθέτως. Όμως αυτή η παράσταση υπερβαίνει τις κόκκινες μας γραμμές, δεν είμαστε οπισθοδρομικοί, όμως αυτή η παράσταση είναι άκρως προκλητική. Εξίσου προκλητική είναι και η φωτογραφία με το ομοφυλοφιλικό φιλί", τόνισε στο Sigmalive ο ιερωμένος.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επεισοδίων 
Ο ιερωμένος τόνισε ότι η εν λόγω παράσταση "προσβάλλει την κουλτούρα και τα ήθη του Δήμου Σωτήρας και πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, γιατί μας το επιβάλλουν με το ζόρι".

Τέλος, ο ιερωμένος, ερωτηθείς σχετικά από το δημοσιογράφο του Sigmalive, τόνισε ότι δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο επεισοδίων, αν κρίνει από τα οργισμένα μηνύματα που λαμβάνει από κόσμο που αντιδρά στην εν λόγω παράσταση. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close