Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2017
Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ή το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να υπογραφούν μεταξύ του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και της εταιρείας “PMV Maritime Holdings Ltd”, τα συμβόλαια για την πολυαναμενόμενη Μαρίνα Παραλιμνίου.
Ένα έργο, το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον Δήμο Παραλιμνίου, καθώς θα συμβάλει στην αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής της επαρχίας Αμμοχώστου και στην προώθηση του ναυτικού τουρισμού στην Κύπρο, γενικότερα.
Αν και με αργούς ρυθμούς, εξ αιτίας κυρίως της γραφειοκρατίας, οι διαδικασίες προχωρούν, ενώ της υπογραφής των συμβολαίων θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων πολεοδομικών αδειών. Εάν οι συγκεκριμένες άδειες ληφθούν εγκαίρως, δεν αποκλείεται η πρώτη φάση του έργου να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020.
Υπενθυμίζεται ότι η μαρίνα Παραλιμνίου θα κατασκευαστεί στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Νικολάου, στο Παραλίμνι, σε κρατικό χερσαίο και θαλάσσιο χώρο και όπως είχε γίνει γνωστό, θα είναι δυναμικότητας 300, περίπου σκαφών. Βάσει της συμφωνίας, η PMV Maritime Holdings Ltd, θα διαχειρίζεται τη μαρίνα για 125 χρόνια.
Έργο €100 εκατ.
Μιλώντας στο InBusinessNews ο Διευθυντής της PMV Maritime Holdings Ltd, Ανθούλης Κουντούρης, ανέφερε ότι το κόστος του έργου υπολογίζεται περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ, κεφάλαια τα οποία θα προέλθουν από δανεισμό, πωλήσεις αναπτύξεων εντός της μαρίνας καθώς επίσης και από ίδιους πόρους της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Κουντούρη, η χρηματοδότηση της μαρίνας είναι ήδη ολοκληρωμένη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της ιδιοκτήτριας εταιρείας PMV Maritime Holdings Ltd, συνεργάτες στο έργο είναι η J&P (Joannou & Paraskevaides), η Marina Projects Ltd, η οποία διαχειρίζεται κρατικές μαρίνες στη Βρετανία καθώς επίσης και η Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd. Αρχιτέκτονας του έργου είναι ο βρετανικός οίκος Harper Downie.
95 διαμερίσματα και βίλες
Το έργο θα περιλαμβάνει κτήρια διοίκησης, οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις. Βάσει του σχεδιασμού, θα κατασκευαστούν 195 οικιστικές μονάδες –στην πλειοψηφία τους πολυτελή διαμερίσματα- και 27 χώροι για εμπορική χρήση (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ). Πιο αναλυτικά, τα σχέδια περιλαμβάνουν 16.800 δομήσιμα μέτρα, εκ των οποίων τα 14.250 μέτρα θα είναι οικιστικά και τα υπόλοιπα 2500 εμπορικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαρίνα Παραλιμνίου θα θεωρείται επίσημο σημείο εισόδου στη Δημοκρατία, εξ ου και θα διαθέτει εγκαταστάσεις για τη λιμενική αστυνομία, τελωνείο, ιατρικές υπηρεσίες κτλ.
Έργο σε τρεις φάσεις
Βάσει των σχεδιασμών, το έργο θα κατασκευαστεί σε τρεις φάσεις, με την πρώτη να ολοκληρώνεται εντός 18 μηνών από την έναρξη των εργασιών κατασκευής. Το πρώτο αυτό κομμάτι της μαρίνας θα περιλαμβάνει χώρους ελλιμενισμού σκαφών, τις κτηριακές εγκαταστάσεις της διοίκησης και ένα μέρος των οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων.
Ενδιαφέρον από επιχειρηματίες
Ο κ. Κουντούρης ανέφερε ότι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος επιχειρηματιών για το έργο είναι το γεγονός πως ήδη έγιναν συμφωνίες με 10 διεθνείς και κυπριακές εταιρείες του Food and Beverage για τους εμπορικούς χώρους της πρώτης φάσης. Υπάρχει, εξάλλου, ενδιαφέρον και για αγορά οικιστικών μονάδων.
Σχετικά

Επιχορηγημένες διακοπές σε καταλύματα της ορεινής Λεμεσού
Στο πλαίσιο των μέτρων για στήριξη των αγροτουριστικών επιχειρήσεων, που αποφάσισε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ένα νέο, υπέροχο σπιτάκι στο χωριό, συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις
Στη γοητευτική Κανναβιού, σε περιμένει ένα κατάλυμα ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές

15 αξέχαστοι προορισμοί του κόσμου που αξίζει να επισκεφθείς έστω και μία φορά στη ζωή σου
Ορισμένα μέρη έχουν μια μοναδική δύναμη να αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και τη θέση μας μέσα σε αυτόν


Η επαρχία της Κύπρου με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αλκόολ
Η επιδημιολογική μελέτη με βάση τα λύματα κατέδειξε σημαντικά ευρήματα για την κατανάλωση αλκοόλ στην Κύπρο

Μικρή ανάσα από τα 40αρια - Στους 37 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 24 προορισμούς, με τιμές που ξεκινούν από €24
Η εταιρεία ανακοίνωσε πτήσεις με 15% έκπτωση, για δύο μόνο μέρες

Το Βουνί πριν και μετά (τη φονική πυρκαγιά)
Η σημερινή εικόνα του χωριού δεν θυμίζει τίποτα από το άλλοτε καταπράσινο χωριό

Κάτι νέο ξεπρόβαλε στην παραλία Κάππαρη
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας του Δήμου για αναβάθμιση των υπηρεσιών και της εμπειρίας που προσφέρονται στις παραλίες του

Το απόλυτο comeback στα ορεινά
Το Pendeli Resort μας ξανασυστήθηκε με ένα εντυπωσιακό PR Event

Καιρός: Μικρή ανάσα μετά τον καύσωνα - Ισχυροί άνεμοι το απόγευμα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
