Eating News , Εστιατόρια

Τα εντυπωσιακά food trends του 2018

Αυτές θα είναι οι 10 γευστικές τάσεις παγκοσμίως για τη νέα χρονιά

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2017

Σύμφωνα με τους ειδικούς των τροφίμων το 2018 θα είναι μία χρονιά κατά την οποία κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι τροφές σε υγρή μορφή ενώ τα λουλούδια, τα μανιτάρια, οι διάφορες σκόνες και τα προϊόντα με φυσαλίδες θα πάρουν περίοπτη θέση στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Παράλληλα, τα online supermarket, όπως αυτό που δημιούργησε το καλοκαίρι η Amazon δίνει το στίγμα της νέας τάσης στην αγορά τροφίμων διεθνώς για τη νέα χρονιά.

Ας δούμε όμως τι προβλέπεται ότι θα βάλουμε στο στομάχι μας το 2018.

Λουλουδάτες γεύσεις
Ετοιμάσου να φας περισσότερα λουλούδια. Λεβάντα, τριαντάφυλλο και ιβίσκος εμφανίζονται παντού, από τον καφέ latte μέχρι την granola και τα marshmallows.

Οι σκόνες
Οι αγάπες όπως το matcha, η ρίζα maca, το κακάο και το κουρκούμη (κιτρινόριζα) τώρα βρίσκονται πανοτύ, από τις μπάρες διατροφής έως τις σούπες και τις μαγειρεμένες τροφές. Για παράδειγμα, το RXBar, το οποίο αποκτήθηκε πρόσφατα από την Kellogg, χρησιμοποιεί μια λευκασμένη πρωτεΐνη σε σκόνη.

Τα μανιτάρια
Οι μύκητες διαφεύγουν από την παραγωγική αλυσίδα με «λειτουργικές» ποικιλίες - μανιτάρια όπως το reishi και το chaga που χρησιμοποιούνται ως συστατικό ευεξίας - και εμφανίζονται πλέον σε ποτά όπως καφέδες και τσάγια. Ακόμη το 2018 θα τα συναντήσεις και προϊόντα σώματος όπως σαπούνια.

Η Κουζίνα της Μέσης Ανατολής
Το 2018 προβλέπεται ότι θα είναι το έτος της Μέσης Ανατολής. Οι καταναλωτές θα κοιτάξουν πέρα ​​από το χούμους, την αραβική πίτα και το φαλάφελ νέα προϊόντα όπως τα μπαχαρικά χαρίσα, το κάρδαμο και το ζάαταρ, και πιάτα όπως το shakshuka (αυγά με ντομάτα) τα οποία θα αρχίζουν να εμφανίζονται όλο και περισσότερο.

Διαφάνεια
Οι καταναλωτές ζητούν πλέον περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φαγητό τους απ' όσο τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, κατασκευαστές τροφίμων αναγκάστηκαν να εισακούσουν αυτό το αίτημα δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα των καταναλωτών με τις ανάλογες ετικέτες στα προϊόντας τους όπως που καλλιεργούνται και εκτρέφονται τα διάφορα είδη, για το δίκαιο εμπόριο κ.λπ.

Φυτικά προϊόντα
Μέχρι σήμερα οι φυτικές πρωτεΐνες προορίζονταν αποκλειστικά για vegan και χορτοφάγους. Η υψηλή και καλύτερη τεχνολογία όμως θα φτιάχνει προϊόντα όπως τα φυτικά μπιφτέκια, γάλατα και γιαούρτια που θα προσελκύουν ακόμα και τους πιο ενθουσιώδεις φίλους του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων που θέλουν να τα μειώσουν από τη διατροφή τους για ηθικούς λόγους αλλά και σκοπούς καλύτερη υγείας.

Αποξηραμένες τροφές
Το 2018 θα βρεις στα ράφια των υπεραγορών νέους τρόπους επεξεργασίας και συνδυασμού συστατικών. Αυτό που ο κλάδος τροφίμων αποκαλεί μέθοδο εξώθησης. Αυτό σημαίνει ότι τα σνακ θα έρχονται τώρα σε φουσκωμένες, ξεραμένες και αποξηραμένες μορφές στη συσκευασία τους. Ριζοσπαστικό όρυγμα, καθένας;

Tacos παντού
Η τρέλα του taco χτυπά κόκκινο, καθώς ο γαστρονομικός κόσμος το επαναπροσδιορίζει. Έτσι τα tacos θα βρίσκονται στο πρωινό και στο επιδόρπιο ενώ οι σεφ κάνουν την επανάσταση σε οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως περιτύλιγμα και γέμιση.

Μαγείρεμα χωρίς σπατάλη
Η μείωση των απορριμμάτων των τροφίμων κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος από τους καταναλωτές. Μια αυξανόμενη ομάδα κατασκευαστών τροφίμων απαντά σε αυτή την τάση χρησιμοποιώντας τμήματα φυτών ή ζώων που κάποτε θεωρούνταν σκουπίδια.



Οι φυσαλίδες
Αποδεικνύεται ότι η τρέλα με το ανθρακούχο νερό ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ετοιμάσου φέτος για μια έκρηξη αφρωδών ποτών - είτε αυτά προέρχονται από την κατηγορία του νερού ή του κρύου καφέ.

Κεντρική φωτογραφία το το shakshuka (αυγά με ντομάτα), πιάτο της Μέσης Ανατολής.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close