Eating News , Εστιατόρια

Εβδομάδα Ιταλικής κουζίνας στην Κύπρο, για 2η χρονιά

Η Κύπρος συμμετέχει στην Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας, με 5 εστιατόρια, και2 ξενοδοχεία

Δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου 2017

Η Κύπρος συνεχίζει να είναι μεταξύ των 100 χωρών όπου, μεταξύ 20 και 26 Νοεμβρίου 2017, θα εορταστεί η 2η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας στον κόσμο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Κυβέρνησης με στόχο την προβολή της ποιότητας του Ιταλικού κρασιού και του φαγητού στο εξωτερικό μέσω χιλιάδων εκδηλώσεων σε κάθε ήπειρο, με τον τίτλο "The Extraordinary Italian Taste".

Η Ιταλική Πρεσβεία στην Κύπρο έχει καλέσει εστιατόρια και οργανισμούς που διακρίνονται για την iταλική κουζίνα τους -με υψηλά στάνταρντ ποιότητας και αυστηρή επιλογή των συστατικών- να οργανώσουν ιδιαίτερες γαστρονομικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με θέμα την Ιταλική γαστρονομική παράδοση.

Στη Λευκωσία τρία εστιατόρια θα συμμετέχουν:
- το "Isolani" προσφέροντας ένα ιδιάιτερα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τυπικό κυριακάτικο γεύμα της περιοχής του Πιεμόντε, ένα δείπνο σε στιλ "osteria", ένα εργαστήριο παρασκευής σπιτικών ζυμαρικών, και μια βραδιά γευσιγνωσίας κρασιού. Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της παραδοσιακής Ναπολετάνικης πίτσας ώς κομμάτι της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας από την Unesco το Isolani θα φιλοξενήσει και μια ειδική βραδιά αφιερωμένη στην Ναπολετάνικη πίτσα.

- το "Bar Italia" με ένα δείπνο που περιλαμβάνει διάσημες σπεσιαλιτέ από την περιοχή Καμπάνια (η περιοχή γύρω από την Νάπολη) μαγειρεμένα απο τον Chef Nicola Mercurio.

- "No Reservations" με ένα δείπνο που περιλαμβάνει 10 gourmet πιάτα, μαγειρεμένο απο τον Chef Martino Speciale, που θα είναι διαθέσιμο κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας.

Στη Λάρνακα το "Red Pepper" προτείνει για όλη την εβδομάδα ένα μενού που περιλαμβάνει αγαπημένα παραδοσιακά Ιταλικά πιάτα όπως arancini, parmigiana και osso buco.

Στη Λεμεσό, το "La Boca" συμμετέχει στις εκδηλώσεις με βραδιές Live pizza and pasta making, ξεχωριστές συνταγές και ζωντανή Ιταλική μουσική. Το πρόσφατο boutique wine shop "Phialé" θα φιλοξενήσει ένα απόγευμα γευσιγνωσίας κρασιού που οργανώνει μαζί με τον Wine Connoisseur Fabrizio Musorella.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν δύο διαλέξεις:

  • «Ο Βενετός έμπορος Giancarlo Mantovani και η Λάρνακα του 18ου αιώνα», που οργανώνεται από το Μουσείο Πιερίδη - Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπεζας Κύπρου, υπό την αιγίδα της Πρεσβεία της Ιταλίας, στο οποίο θα γίνουν αναφορές και στην διατροφική κληρονομιά που μετέφεραν οι Βενετοί στην Κύπρο.
  • "Mediterranean Diet and Sustainable Development" που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κύπρο και το NGO "Bone Vivo", υπογραμμίζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας και της Κύπρου.

Φέτος στην εβδομάδα της Ιταλικής κουζίνας συμμετέχουν δύο ξενοδοχεία και ένα σχολείο.

-Τα ξενοδοχεία "Olympic Lagoon Resort Paphos" και "Alexander the Great Hotel Paphos" προσφέρουν στους φιλοξενούμενούς τους ένα ξεχωριστό μενού που ετοιμάζει ο Ιταλός Chef Luca Roscini στο "Garibaldi Ristorante Italiano". Για την εβδομάδα αυτή έχουν επιλεγεί ιδιαίτερα παραδοσιακά Ιταλικά πιάτα της περιοχής της Ούμπρια και του Λάτσιο, που χτυπήθηκα από το σεισμό του Αυγούστου 2016.

Στο American International School (AISC) της Λευκωσίας, στο πλαίσιο της "International day" θα φιλοξενήσει την Ιταλίδα Chef Lucia Grasso, σε ένα εργαστήρι πίτσας στο οποίο θα εξηγήσει τα βασικά της παραδοσιακής τέχνης της παρασκευής της πίτσας στους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τα μενού παρακαλώ επισκεφθείτε το website της Πρεσβείας www.ambnicosia.esteri.it

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close