Eating News , Εστιατόρια

"Υπάρχει, τελικά, τέλειος καφές Mr. Cormack;"

Ο David Cormack, Coffee Master των Caffé Nero International με αφορμή την άφιξή του στην Κύπρο, μίλησε στο Check In και μας έλυσε πολλές απορίες για το αγαπημένο μας αφέψημα

Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2017

Υπάρχει άραγε τέλειος καφές και αν η απάντηση είναι καταφατική πού και πως θα τον εξασφαλίσουμε; Ένας γκουρού του είδους, ο David Cormack, Coffee Master των Caffé Nero International δίνει τη δική του απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους που βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να πιούν το πρωί ένα όχι και τόσο καλό καφέ.

Ο David Cormack, Coffee Master των Caffé Nero International έρχεται στην Κύπρο αρχές Νοεμβρίου για ένα μοναδικό press conference στο οποίο θα μιλήσει για το ιδιαίτερο πολυβραβευμένο χαρμάνι των Caffé Nero και πως διαφοροποιείται το brand από τον ανταγωνισμό. Ο David Cormack θα αναφερθεί στην ιστορία και κουλτούρα του καφέ και στα διαφορετικά είδη ροφημάτων.

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Κύπρο μιλήσαμε μαζί του και πήραμε πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον καφέ, την ιστορία του, πως επηρεάζει την καθημερινότητά μας, τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται σήμερα και αν τελικά υπάρχει ο τέλειος καφές.

Ποιος καφές θεωρείται τέλειος και γιατί;
Δεν υπάρχει ο «τέλειος καφές», καθώς είναι πολύ υποκειμενικό αυτό για τον κάθε άνθρωπο. Αυτό που πιστεύω είναι ότι ο καθένας μπορεί να έχει τον δικό του «τέλειο» καφέ, σύμφωνα με τα γούστα του. Όσο οι κόκκοι του καφέ είναι υψηλής ποιότητας, ο τρόπος καβουρδίσματος είναι αυτός που προτιμάει το συγκεκριμένο άτομο και η τεχνική παρασκευής είναι καλή, ο καφές αυτός μπορεί να θεωρηθεί τέλειος για το συγκεκριμένο άνθρωπο.

Μια νέα τάση που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως είναι
ο κάθε άνθρωπος να γίνεται καλύτερος «home barista»,
φτιάχνοντας δηλαδή τον δικό του καφέ στο σπίτι.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στον τομέα του καφέ σήμερα στον κόσμο;
Μια νέα τάση που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως είναι ο κάθε άνθρωπος να γίνεται καλύτερος «home barista», φτιάχνοντας δηλαδή τον δικό του καφέ στο σπίτι. Η διαθεσιμότητα που υπάρχει σήμερα στον συγκεκριμένο εξοπλισμό και σε πολύ καλές τιμές για την επεξεργασία του καφέ στο σπίτι και η δυνατότητα αγοράς καλού λιανικού καφέ κάνουν πιο δημοφιλή την παρασκευή καφέ στο σπίτι. Έτσι, σήμερα οι άνθρωποι δεν είναι ανάγκη να πάνε σε κάποια καφετέρια για να έχουν μια καλή εμπειρία καφέ, αφού πλέον τους βοηθούμε να έχουν μια παρόμοια εμπειρία στο σπίτι.

Πού μας βρίσκει η νέα εποχή του καφέ σήμερα;
Η νέα εποχή μας βρίσκει να προσπαθούμε να αναπτύξουμε πλέον τους κρύους καφέδες αφού έχουμε τόσες πολλές ποικιλίες ζεστού καφέ. Νομίζω ότι ο κρύος καφές θα αρχίσει τώρα να πρωταγωνιστεί, ειδικά σε χώρες με κλίμα όπως της Κύπρου.

Πόσο άλλαξαν οι συνήθειες των ανθρώπων σήμερα όσον αφορά στον καφέ;
Πολύ! Θα έλεγα ότι ο καφές έπαιξε σημαντικό ρόλο την περίοδο του Διαφωτισμού, επειδή οι άνθρωποι σταμάτησαν να πηγαίνουν στις pub και να πίνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έτσι, 'ανακάλυψαν' τον καφέ και ως αποτέλεσμα έγιναν πολύ πιο παραγωγικοί στις εμπορικές τους συναλλαγές. Τα καφέ άλλαξαν επίσης τις συνήθειες των ανθρώπων λόγω της δυνατότητας που τους έδιναν να χρησιμοποιούν τα καταστήματα για να κοινωνικοποιούνται και να μην μένουν στο σπίτι πίνοντας στιγμιαίο καφέ.

Ποιο καφέ προτιμάτε και γιατί;
Μου αρέσουν διάφοροι καφέδες αλλά αυτό που καθορίζει ποιος μου αρέσει σε κάθε στιγμή, είναι η ώρα της ημέρας και φυσικά η διάθεση που έχω. Μου αρέσει ένα καπουτσίνο ή ένας Flat White το πρωί. Για το υπόλοιπο της ημέρας συνηθίζω να πίνω μικρούς καφέδες όπως Espresso ή Cortado. Εάν έχω μια ιδιαίτερη μέρα γεμάτη ή τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά, θα πάρω ένα γλυκό κρύο καφέ, όπως ένα Frappe Crème. Η ζάχαρη και ο καφές μου δίνουν ενέργεια.

Γιατί το συγκεκριμένο μείγμα του Caffé Nero κέρδισε τόσα πολλά βραβεία;
Είμαστε περήφανοι για το ότι είμαστε συνεπείς και αυτό εκτιμούν οι πελάτες και οι μπαρίστες μας. Το συγκεκριμένο μείγμα καφέ (blend) αναπτύχθηκε έτσι ώστε να έχει καλή γεύση μόνο του αλλά και όταν αναμειγνύεται με γάλα. Θέλουμε το μείγμα μας να έχει σταθερή γεύση, να επαναλαμβάνει με συνέπεια τη γεύση του, πράγμα που αποτελεί ιδιότητα του καφέ μας, χωρίς να αναφέρουμε ότι επιλέγουμε ποιοτικούς κόκκους καφέ από τους προμηθευτές μας. Αυτή η ιδιότητα του καφέ μας, μας επέτρεψε να κερδίσουμε πάρα πολλά βραβεία.

Γιατί πιστεύετε το Caffé Nero είναι τόσο δημοφιλές και επιτυχημένο;
Επειδή μας αρέσει να υιοθετούμε τον περιβάλλοντά μας χώρο. Αν έχουμε ένα κατάστημα σε μια ιδιόμορφη και μοντέρνα περιοχή, θα διασφαλίσουμε ότι το κατάστημα θα αντικατοπτρίζει αυτή τη γειτονιά. Το Caffé Nero δεν είναι απλώς ένα καφέ, είναι ένα καθημερινό τελετουργικό για εκατομμύρια ανθρώπους και εάν οι πελάτες μας περνούν καλά, έχουν μια ευχάριστη εμπειρία με ποιοτικό καφέ και φαγητό, είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν.

Τι μάθατε από την ενασχόλησή σας με τον καφέ όλα αυτά τα χρόνια;
Κάθε εταιρεία που εργάστηκα μου έχει διδάξει μια νέα πτυχή, από την γεύση του καφέ, το καβούρδισμά του, τη διαχείριση μεγάλων πελατών και την αντιμετώπιση των αναγκών του κάθε ατόμου. Η δουλειά στο Caffé Nero είναι μια υπέροχη και συναρπαστική πρόκληση για μένα και χαίρομαι που εργάζομαι με μερικούς εκπληκτικούς ανθρώπους.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close