Θέατρο , News

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου είναι η νέα "Μαντάμ Σουσού" στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα

Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Κακλέα η Δήμητρα Παπαδοπούλου μεταμορφώνεται σε Μαντάμ Σουσού, με τον Άλκη Κούρκουλο Καντακουζηνό και Κώστα Κόκλα ως Παναγιωτάκη

Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2017

Η Μαντάμ Σουσού, η μεγαλομανής και ακατάδεχτη ηρωίδα που εισέβαλλε δυναμικά στην ελληνική γλώσσα ως ρήμα και προσδιοριστικό επίθετο (σουσού, σουσουδίζω) εξακολουθεί ακόμα και σήμερα, 79 χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, να μας ψυχαγωγεί και να αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες του σήμερα.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα η Δήμητρα Παπαδοπούλου μεταμορφώνεται σε «Μαντάμ Σουσού», έχοντας δίπλα της τον Άλκη Κούρκουλο στο ρόλο του Μηνά Καντακουζηνού, τον Κώστα Κόκλα ως Παναγιωτάκη και ακόμα 25 ηθοποιούς και μουσικούς να πλαισιώνουν την παράσταση.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου επιστρέφει στο Παλλάς ύστερα από εννέα χρόνια έχοντας κάνει και τη διασκευή του σεναρίου. Η ίδια αναφέρεται στον Δημήτρη Ψαθά ως μεγάλο δάσκαλο του γέλιου ενώ θεωρεί πως η Μαντάμ Σουσού είναι ένα πολύ κοινό πρόσωπο και όλοι στις οικογένειές μας έχουμε από μία. Είναι αυτή που δεν αντέχει και δεν γουστάρει αυτό που ζει και φτιάχνει μια πραγματικότητα «χάρτινη», ανύπαρκτη, την οποία δυστυχώς δεν μπορεί να υποστηρίξει.

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί την παράσταση και υπογραμμίζει πως είναι η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Από τη δική του ματιά η Μαντάμ Σουσού είναι ένας χαρακτήρας που δεν μπορεί τη μιζέρια, δεν τη θέλει. Είναι ένας δικός μας Δον Κιχώτης με μεγάλη επιθυμία να «ταξιδέψει» το όνειρό της.

Χάνει όμως το μέτρο, όπως μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Η Σουσού είναι ένας χαρακτήρας με πολλές αποχρώσεις: συγκίνησης, ρομαντισμού, μνήμης, γέλιου, κι εδώ βρίσκεται το δύσκολο εγχείρημα από την πλευρά ολόκληρης της παραγωγής. Είναι μια πολύ μεγάλη παραγωγή. Η εποχή εκείνη καταγράφεται μέσα από τα σκηνικά και τα κουστούμια, με έναν κινηματογραφικό τρόπο. Όλοι οι χαρακτήρες που περιβάλλουν τη μαντάμ Σουσού είναι στημένοι στη λεπτομέρεια.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε επίσης τον Άλκη Κούρκουλο ενώ συμμετέχουν ακόμα οι Γιούλη Αγγελή, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Αναστασία Κελέση, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ροζαμάλια Κυρίου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κώστας Φλωκατούλας, Βασίλης Χαλακατεβάκης και Γιώργος Ψυχογιός. 

Τα τραγούδια της ...Μαντάμ
Λίγο πριν τις χειμερινές εμφανίσεις της στο "Passport Κεραμεικός" η Μαρίζα Ρίζου, εμπνέεται από τη δημοφιλή κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Μαντάμ Σουσού» και υπογράφει τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης. Το ομότιτλο τραγούδι της κυκλοφορεί από τη Feelgood Records σε στίχους και μουσική της Μαρίζας Ρίζου.



Πληροφορίες: 
Θέατρο Παλλάς
Βουκουρεστίου 5 (City Link),Κέντρο
Τηλ : 2103213100
Παραστάσεις : Απόγ.: Τετ., Κυρ. 7 μ.μ. Βραδ.: Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ. 
Τιμή : € 80-10. Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις. Κρατήσεις-πληροφορίες: 2103639343.
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 11/10

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close