Eating News , Εστιατόρια

Αποκλειστικό: Ο Ιταλός δάσκαλος του Jamie Oliver μας μιλά

To Check In συνάντησε τον θρύλοτης ιταλικής κουζίναςGennaro Contaldo και μέντορα του Jamie Oliver με αφορμή την άφιξή του στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2017

Ο Ιταλός θρύλος που δίδαξε τον Jamie Oliver ό, τι ξέρει για την ιταλική μαγειρική και είναι ένας από τους καλύτερους σεφ του Ηνωμένου Βασιλείου, με δώδεκα εκδομένα βιβλία συνταγών στο βιογραφικό του έρχεται στην Κύπρο για να επισκεφθεί το Jamie's Italian στην Έγκωμη.

Με αφορμή την επίσκεψη του Ιταλού σεφ Gennaro Contaldo στο νησί μας και στο Jamie's Italian, είχαμε μια νόστιμη συνέντευξη μαζί του.

Είστε ένας δημοφιλής κι αξιοσέβαστος σεφ της τηλεόρασης, ένας ψυχαγωγός και πάνω απ' όλα ένας γνήσιος Ιταλός! Μιλήστε μας για το πάθος σας για το καλό φαΐ, το ζυμωτό ψωμί και τα χίλια άλλα αρτοκατασκευάσματα. Γνωρίζουμε ότι ξεκινήσατε από μικρό παιδί στον φούρνο του θείου σας στο Minori στην ακτή Amalfi.
'Ααα… η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού - ήταν κάτι μοναδικό, εθιστικό κι απλά δεν μπορούσα να αντισταθώ. Ξεκινούσα πρωί-πρωί, για να προλάβω να δω τον θείο μου να πλάθει, να σχηματίζει και να ψήνει τα πεντανόστιμα αρτοποιήματά του, σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Κι επειδή έβλεπε με πόσο πάθος και οξυδέρκεια τον παρακολουθούσα, με άφηνε να τον βοηθάω. Στα μετέπειτα χρόνια, ως σεφ, ένα από τα καθήκοντά μου ήταν να φτιάχνω όλα τα ζυμωτά είδη για το εστιατόριο και το deli κι εκεί σύστησα στο αγγλικό κοινό την focaccia. Κι από τότε που άνοιξα το δικό εστιατόριο, το "Passione", επιμένω να είμαι αυτός, που θα φτιάχνει το ψωμί, την focaccia και τα rolls. Τόσο πολύ απολαμβάνω όλη αυτή την διαδικασία, που ήθελα να το μοιραστώ με το κοινό, γι' αυτό και εξέδωσα πέρσι το βιβλίο "Gennaro's Italian Bakery", που δεν δίνει συνταγές μόνο για ψωμί, αλλά και για pizzette, focaccia, πίτες, τάρτες, μπισκότα και κέικ'.

Ακόμα έχετε όλη αυτή τη ζωντάνια,το 'passione' και μια σχέση έρωτα με το φαγητό. Πώς σας τρέφει αυτό;
'Το να είσαι σεφ είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και προϋποθέτει πολλές ώρες δουλειάς. Πρέπει να έχεις αυτό το "passione" -το πάθος-, ώστε πραγματικά να πετύχεις. Αγαπώ το φαγητό και αγαπώ το να βρίσκομαι μέσα στην κουζίνα μου, όπου μπορώ να είμαι απόλυτα δημιουργικός και να παράγω νόστιμο φαγητό για όλους και να το απολαμβάνουν απόλυτα'.

Εσείς οι Ιταλοί πιστεύετε ότι το καλό φαγητό κάνει τη ζωή να αξίζει να τη ζεις! Δώστε μας 5 λόγους.
'Πρέπει να τρως, καθημερινά, 3 φορές την ημέρα. Γιατί να μην το κάνεις όσο πιο ευχάριστο γίνεται με καλό φαγητό; Είσαι ό,τι τρως, γι' αυτό… γιατί να θες να τρως κάτι κακό; Πόσους άλλους λόγους χρειάζεται, για να σας πείσω';

Το να είσαι μέντορας του Jamie Oliver σημαίνει…
'Κάποτε σήμαινε ότι ο Jamie μάθαινε από μένα, αλλά, με το πέρασμα των χρόνων, εγώ μαθαίνω από αυτόν'.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close