Eating News , Εστιατόρια

Το πιο βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο είναι ελληνικό!

Τα Μέσα της Μεγάλη Βρετανίας δημοσίευσαν σήμερα την ταυτότητα του (πολύ) βρώμικου εστιατορίου στον κόσμο που ανήκει σε Έλληνα

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017

Αν αποκαλούσες ένα εστιατόριο "βρώμικο" σίγουρα δεν θα εννοούσες αυτό που αντικρύσαμε σε δημοσιεύματα της Βρετανίας όπου αποκαλύπτεται το πιο βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο! Μάλιστα, το χειρότερο είναι πως το συγκεκριμένο εστιατόριο ανήκει στον Παύλο Πίττα και βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Bayswater του Λονδίνου και σε μία από τις γειτονιές που διαμένουν αρκετοί Έλληνες.

Το εστιατόριο που προσδιορίζεται ως ταβέρνα λέγεται Zorbas και σέρβιρε ελληνική κουζίνα πριν το κλείσιμό του από τις υγειονομικές υπηρεσίες του Λονδίνου. Το συγκεκριμένο εστιατόριο δεν είναι η πρώτη φορά που κλείνει αλλά αυτή η φορά φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία. Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Βρετανίας έβαλαν λουκέτο στο εστιατόριο αφού χαρακτηρίστηκε ως το πιο βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα έπειτα από καταγγελίες και πλήθος αρνητικών σχολίων στο Trip Advisor οι υγειονιμικές υπηρεσίες 'εκανα ενδελεχή έλεγχο στους χώρους του μαγαζιού και ανέφεραν πως στο εστιατόριο βρέθηκαν "αβγά κατσαρίδων στα ντουλάπια που φυλάσσονταν οι φακές και άλλα όσπρια και περιττώματα ποντικών στον πάγκο προετοιμασίας φαγητού, ενώ μέσα σε βάζο με ταχίνι, ήταν έτοιμα να εκκολαφτούν αβγά μύγας. Παράλληλα στον ψυγειοκαταψύκτη της Ελληνικής Ταβέρνας Ζορμπάς βρέθηκαν σάπια προϊόντα, τα οποία κανείς δεν ξέρει αν σερβίρονταν και στους πελάτες".

Στον 60χρονο σεφ του εστιατορίου Παύλο Πίττα, ασκήθηκαν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες που αφορούν τη δημόσια υγεία και την προστασία του καταναλωτή. Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 13.500 ευρώ. Ο δικαστής Μάργκτ Κόλμαν του απαγόρευσε απ' αορίστου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εστιάτορα και μάγειρα, ενώ σχολίασε ότι "ο Ζορμπάς ήταν ένα από τα πιο βρώμικα εστιατόρια που έχω δει".

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που μπαίνει λουκέτο στον Ζορμπά. Το εστιατόριο έχει κλείσει για τους ίδιους λόγους από τις αρμόδιες υπηρεσίες πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν παρουσίασε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου στην πρώτη δίκη, η οποία είχε γίνει τον Ιούνιο του 2016.

"Disgusting"
Τα σχόλια των επισκεπτών του εστιατορίου στο Trip Advisor αποδεικνύουν του λόγου το αληθές ενώ τα περισσότερα κάνουν λόγο για τη βρωμιά που επικρατούσε με έμφαση στο πόσο αηδιαστικό ήταν το φαγητό και το περιβάλλον.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close