Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2013
GreenT(shirts)
Τα μπλουζάκια GreenT είναι φτιαγμένα από 100% βιολογικό βαμβάκι. Είναι μοντέρνα και σε χαρούμενα χρώματα, ενώ πάνω σε αυτά αποτυπώνονται διάφορα μοτίβα από τη χλωρίδα και την πανίδα της Κύπρου, όπως η χελώνα καρέτα-καρέτα, τα γαϊδούρι, το αγρινό και το κυκλάμινο, αλλά και ορόσημα της κυπριακής ιστορίας όπως το ‘Είδωλο από τον Πωμό’.
Θα τα βρεις στην ιστοσελίδα www.greent.com.cy και σε άλλα σημεία όπως Bogus Blank, Ermou300, Λεβέντειο Μουσείο, SoBe και Stories στη Λευκωσία, στο Ermouseven και στα ξενοδοχεία Almyra και Anassa στην Πάφο και στο Monoena Boutique στη Λάρνακα.
Ανάκυκλος: Ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά
Στον ‘Ανάκυκλο’ πας προκειμένου να δώσεις για ανακύκλωση τα ρούχα που δεν θέλεις ή που δεν χρειάζεσαι πια. Σωστό αυτό. Ήξερες όμως ότι ο ‘Ανάκυκλος’ της Λευκωσίας προσφέρει (με ελάχιστα χρήματα) διάφορα μεταποιημένα ρούχα, αλλά και έργα τέχνης ή χειροτεχνίες που έχουν τύχει μεταποίησης από καλλιτέχνες και όχι μόνο, όλα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά;
(22666095) Μουσών 14, παλιά Λευκωσία.
MOSHI.MOSHI
Ένα κατάστημα επίπλων, ένας εναλλακτικός χώρος ο οποίος παραπέμπει σε παριζιάνικο concept store, διακοσμημένος με άποψη και ‘λεπτό’ γούστο, που συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία με νεοκλασικές παρεμβάσεις. Εκεί θα βρεις μοναδικά κομμάτια -κυρίως από Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία-, όπως για παράδειγμα έπιπλα φτιαγμένα από παλιά ανακυκλωμένα ξύλα, πρωτότυπα βιβλία, μικρά κηροπήγια, φωτιστικά με ανατολικές επιρροές κ.ά.
(22255440) Κλήμεντος 39Β, Λευκωσία.
Rooms
Η Essent’ial (www.essent-ial.com) είναι μια ιταλική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει είδη σπιτιού (έπιπλα, διακοσμητικά, κουζινικά) από ειδικά επεξεργασμένο χαρτί που δεν έχει κανένα αντίκτυπο στο περιβάλλον. Τα eco-compatible κομμάτια, μπορούν να πλυθούν και το καλύτερο απ’ όλα, έχουν αρκετά λογικές τιμές. Το κατάστημα ‘Rooms’ στη Λεμεσό είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας της ιταλικής οικολογικής εταιρείας στην Κύπρο.
(77777160/www.rooms.com.cy, www.facebook.com/roomscy) Λεωφ. Κολωνακίου 58, Λεμεσός. Δ-Π 09.00-13.00 & 15.00-19.00, Τετ 09.00-13.00, Σ 10.00-14.00.
Bomba Design Shop
Θα ξαφνιαστείς με τους low cost ‘θησαυρούς’ που θα ανακαλύψεις στο σπίτι τού ‘Bomba Design Shop’ (www.bomba-design.com) στην περιοχή της Φανερωμένης. Οργανικά ρούχα και διακοσμητικά για το σπίτι είναι μόνο μερικά απ’ αυτά που θα σε ξετρελάνουν.
(99588276) Οδός Μουσών 4, Φανερωμένη, Λευκωσία Δ-Π 10.30-13.00 & 16.00-17.00, Σ 11.00-13.00 & 14.00-17.00. Κλειστό Δευτέρα πρωί και Τετάρτη.
Undun
O Μάριος Σιαρλής και η Λόνα Λαδόμματου προσδίδουν στο παραδοσιακό κέντημα και σε άλλα παλιά αντικείμενα που θυμίζουν κάτι από το χθες, μια σύγχρονη εικόνα και άποψη. Τις δημιουργίες τους τις ονόμασαν ‘undun’, μια παραγραφή του ‘undone’, θέλοντας να τονίσουν την ομορφιά της απλότητας. Από γυάλινα μπουκάλια μέχρι κρασοπότηρα φλιτζάνια και ξεχασμένα έπιπλα, οι δύο τους καταφέρνουν πάντα να δημιουργούν εντυπωσιακά κομμάτια τέχνης. Για να καταλάβεις, όταν τηλεφωνήσαμε στον Μάριο μάς είπε πως κατασκεύαζε ένα τραπέζι από μπαλέτα! Στο νέο τους μαγαζί που θα ανοίξει σύντομα στην παλιά Λεμεσό, θα βρεις από μικροαντικείμενα μέχρι στολίδια και μεγάλα τραπέζια, πάντα σε λογικές τιμές. Αν έχεις κάποιο όμορφο αντικείμενο που δεν το χρειάζεσαι πια, μην το πετάξεις! Πάρε τηλέφωνο τα παιδιά και δώσε τους πληροφορίες. Πού ξέρεις; Ίσως από ‘σκουπίδι’ μετατραπεί σε ‘έργο τέχνης’.
(99308500, 99073100/www.undun.eu) Τρ-Σ 09.30-13.00& 15.00-17,00, Τετ 09.30-14.00 Σ 09.30- 14.00.
My Shop
Μπορεί να μην τα κατασκευάζει η ίδια, αλλά το μαγαζί της διαθέτει αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά. Ο λόγος για τη Σούλα Μεσσίου, η οποία εδώ και κάποια χρόνια εισάγει τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα αποκλειστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τα διοχετεύει με επιτυχία στην κυπριακή αγορά. Κάνε μια βόλτα στο vintage κατάστημά της στη Λήδρας και ‘ταξίδεψε’ για λίγο στο χθες.
(22777273/www.myshop-yourspace.com) Οδός Λήδρας 51, κατ.13, Λευκωσία. Δ-Σ 10.00-19.00, Τετ 10.00-14.00.
Eco tips από την IKEA
Στο νέο κατάλογο τής IKEA θα παρατηρήσεις ότι σε κάποιες σελίδες υπάρχει ένα εικονίδιο κινητού τηλεφώνου. Αφού εγκαταστήσεις το application τής ΙΚΕΑ στο Smartphone σου, ακολούθως σκάναρε τις συγκεκριμένες σελίδες ώστε να ξεδιπλωθούν μπροστά σου ιδέες για χρήσεις των αντικειμένων που απεικονίζονται, αλλά και για διάφορα eco tips! Η εφαρμογή διατίθεται για Android και iOS.
Douglas workshop
Ο Στέφανος Ντάγκλας έχει το ταλέντο να αναπαλαιώνει παλιά αντικείμενα και έργα τέχνης, αλλά και να αναδημιουργεί εξ ολοκλήρου καινούργια από κομμάτια που θεωρούνταν εντελώς καταστραμμένα. Δώσε του τη μηχανή από ένα αρχαίο τρακτέρ και θα σου φτιάξει ένα τραπέζι. Ή ένα αντικείμενο που για σένα δεν έχει καμιά αξία πια και θα σου παραδώσει ένα σούπερ διακοσμητικό για τον τοίχο! Το εργαστήρι του στη Μακεδονίτισσα γίνεται όλο και πιο περιζήτητο, με τον κόσμο να του δίνει συνεχώς παλιά αντικείμενα που ο ίδιος τα ‘επαναφέρει’ πίσω στη ζωή. Το μαγαζί του θα είναι έτοιμο το αργότερο μέχρι το Δεκέμβρη. Προς το παρόν μπορείς να τον βρεις μέσω Facebook ως ‘Douglas workshop’,
e-mail s@douglasworkshop.com και τηλεφωνικώς στο 96864448.
Σχετικά
Η Lidl Κύπρου ενισχύει τη διαχρονική κοινωνική της συνεισφορά: Νέα ταινία αναδεικνύει τις δράσεις στήριξης σε υγεία, παιδιά και ευάλωτες ομάδες
Μέσα από εικόνες και λόγια που συγκινούν, η εταιρεία παρουσιάζει τη νέα της τηλεοπτική ταινία, αναδεικνύοντας όλες τις δράσεις που υλοποιεί σταθερά για τη στήριξη και την ενίσχυση της κοινωνίας
Έλενα Στρογγυλιώτου: Η νέα Bridal Collection 2026 της καταξιωμένης σχεδιάστριας
Η συλλογή εστιάζει στη σύγχρονη νεοκλασική αισθητική με δημιουργίες υψηλής ραπτικής, καθαρές φόρμες και ιδιαίτερα υφάσματα.
Το ωράριο των mall της Κύπρου για τα Θεοφάνεια
Πώς θα λειτουργήσουν τα mall κατά την αργία της Τρίτης, 6 Ιανουαρίου
To εορταστικό ωράριο των mall της Κύπρου
Τι ώρα κλείνουν αύριο, 31 Δεκεμβρίου τα καταστήματα και πώς διαμορφώνεται το ωράριο τους για τις επόμενες μέρες
Το ωράριο των mall της Κύπρου για τις γιορτές των Χριστουγέννων
Πώς θα λειτουργήσουν τα 6 mall του νησιού;
Tα γούρια του 2026 που θα σου φέρουν τύχη και στυλ με το νέο έτος
Tα πιο εντυπωσιακά γούρια του 2026 που δεν υπόσχονται μόνο τύχη για τη νέα χρονιά, αλλά και στυλ που ταιριάζει σε κάθε γούστο, ενώ τα πλείστα από αυτά έχουν και καλό σκοπό
Το νέο κατάστημα της KIKO MILANO μόλις άνοιξε τις πόρτες του
Το πρώτο κατάστημα του ιταλικού brand μόλις λειτούργησε, έτοιμο να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία αγορών
Στάση στο νέο, όμορφο χώρο που αγαπά τη δημιουργικότητα και τη σύγχρονη αισθητική
Μια νέα, εκλεπτυσμένη προσθήκη στην εμπειρία Amyth
«Moments in Motion»: Η νέα δημιουργική δουλειά της Σκεύης Αφαντίτη
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί και το νέο γούρι για το 2026.
Christmas Market με εκπτώσεις έως και 70% σε κορυφαία brands καλλυντικών
Ο must-visit προορισμός της εποχής.
Cheers to a New Year… παρέα με το γιορτινό τεύχος του Check in Cyprus
Ετοιμάσου να υποδεχθείς τη νέα χρονιά όπως της αξίζει!