Eating News , Εστιατόρια

Η Πάφος αγοράζει βιολογικά από τον ολοκαίνουργιο "Βιόκυκλο"

Εκατοντάδες είδη προϊόντων από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ισπανία κατευθείαν από τους παραγωγούς

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ο νέος οργανισμός διάθεσης βιολογικών προϊόντων «Βιόκυκλος» άρχισε τον κύκλο εργασιών του, με κατάστημα βιολογικών προϊόντων στο κέντρο της Πάφου (Ευαγόρα Παλληκαρίδη 51, Πάφο) που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου. 

Ο «Βιόκυκλος», όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων, ιδρύθηκε με βασικό στόχο την προώθηση των αγνών βιολογικών προϊόντων στον τόπο μας και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Ανάκυκλος Περιβαλλοντική» με βιοκαλλιεργητές και παραγωγούς, οι οποίοι εγγυώνται την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προσφερόμενων προϊόντων. 

Ο ψηλός επαγγελματισμός των ανθρώπων του, η συνειδητή οικολογική τους ευαισθησία, η προσεκτική επιλογή και διαχείριση των προϊόντων του και ο διαρκής έλεγχος ποιότητας από τα αρμόδια σώματα, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την πορεία του πρωτοποριακού αυτού οργανισμού, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως η εποχή μας έχει το προνόμιο να πρωτοπορεί στην τεχνολογική πρόοδο. Ταυτόχρονα όμως έχει δημιουργήσει και το θλιβερό φαινόμενο της αλόγιστης επέμβασης στη μητέρα φύση, με εμφανείς τις επιπτώσεις στον πλανήτη γη και στη ζωή των κατοίκων του, σημείωσε.


 
Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως όλοι σήμερα αναγνωρίζουν τους κίνδυνους που εγκυμονούν για την υγεία των καταναλωτών τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα που τόσο ευρέως συναντάμε τα τελευταία χρόνια στα ράφια των υπεραγορών, καθώς και τα κονσερβοποιημένα ή τεχνητά συντηρημένα αγαθά που καταναλώνουμε καθημερινά. 

Είναι για αυτό το λόγο, συνέχισε, που όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για προσεγμένη και υγιεινή διατροφή, επιλέγοντας τρόφιμα και αγαθά που παράγονται με το παραδοσιακό φυσικό και ασφαλή τρόπο.

Ο Δώρος Μιχαήλ, ένας από τους Διευθυντές του Βιόκυκλου, ανέφερε πως στόχος είναι να προωθήσει τη βιολογική καλλιέργεια και την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων από μεγαλύτερη μερίδα του κυπριακού λαού γιατί είναι πιο νόστιμα, πιο υγιεινά και πολύ πιο θρεπτικά.  

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close