Θέατρο , News

6 θεατρικές παραστάσεις για παιδιά

Έργα που θα αγαπήσουν μικροί αλλά και μεγάλοι ανεβαίνουν αυτή τη σεζόνστην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχές φθινοπώρου και τα θεατρικά σχήματα άρχισαν ήδη να ανεβάζουν τα έργα για τη νέα σεζόν δίνοντας έμφαση στις παραστάσεις για παιδιά τις οποίες αναμφίβολα θα αγαπήσουν και οι μεγάλοι

Ήρωες όπως τον 'Δον Κιχώτη', τον Θανάση τον Τρομάρα, τη Χιονάτη και τον Οδυσσεβάχ θα περάσουν αυτή τη σεζόν και θα ζωντανέψουν ξανά μπροστά μας αυτή τη φορά και όχι μόνο στη φαντασία μας.

 

Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη
«Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!». H θρυλική ατάκα του Δον Κιχώτη θα ακουστεί στο Πολιτιστικό ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σε μια εκπαιδευτική μουσικοχορευτική συναυλία που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, χωρίς βεβαίως να υπάρχει αυστηρός ηλικιακός περιορισμός.
Η σουίτα του Τέλεμαν "Δον Κιχώτης" για έγχορδα και τσέμπαλο είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα, ένα από τα πιο εμπνευσμένα έργα της νεότερης δυτικής λογοτεχνίας. Η πρωτοτυπία της παράστασης βασίζεται στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα έργο μπαρόκ εποχής, το οποίο παρουσιάζεται με φρέσκια ματιά, χρησιμοποιώντας την αφήγηση ως ένα μέσο προσέγγισης του νεαρού κοινού σε συνάρτηση με την απόδοση της ιστορίας μέσα από το σύγχρονο χορό και τις σύγχρονες τεχνοτροπίες εμπλοκής του κοινού στο δημιουργικό κομμάτι.
Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Faneromeni17, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό artsembrace.now.
Συντελεστές:
Μουσική: Concordia String Quartet, Κώστας Δεμιρτζόγλου - βιολί, Βίκη Χατζηανδρέου - βιολί, Νικόλας Ευθυμίου - βιόλα, Δώρος Ζήσιμος - τσέλο, Ελεάνα Ανδρέου - κοντραμπάσο, Άντρη Χατζηανδρέου - πιάνο.
>Χορός: Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή
>Αφήγηση: Λήδα Καραγιάννη
>Καθοδήγηση: Νατάσα Χατζηανδρέου
>Κείμενα: Μαγδαλένα Ζήρα
>Επιμέλεια Προγράμματος: Δρ. Άντρη Χατζηανδρέου
INFO: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19:30, Αυλή Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία. Πληρ. 22 128 157. Είσοδος ελεύθερη.

 

Στη χώρα που θέλουν βασιλιά
Η Χλόη Μελίδου και η ομάδα της, το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε παρουσιάζουν σε δική της σκηννοθεσία και χορογραφία το παιδικό παραμύθι "Στη χώρα που θέλουν βασιλιά". Η παράσταση θα ανέβει σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Συντελεστές
Χορογραφία /σκηνοθεσία: Χλόη Μελίδου
Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου
Χορεύουν/παίζουν:
Αλέξανδρος Αχτάρ, Μάγια Μηνά, Αλεξία Περδικάκη, Φωτεινή Περδικάκη, Φανή Σωκράτους, Βικτώρια Φιλίππου.
Σκηνικά: Κωνσταντίνα Αντρέου
Κοστούμια: Ατελιέ Παντελής, Ελένη Παπαβασιλείου Σφήκα
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

INFO:
Λεμεσός: Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ, Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Τ.Κ. 3840 (πίσω από το μέγαρο Κοινωνικών Ασφαλίσεων)
Σάββατο 9,16 και 30 Σεπτεμβρίου 2017, στις 5:00 μ.μ.
Κυριακή 10 και 17 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ.

Λευκωσία: Θέατρο Δέντρο, Ενότητος 44Β Παλλουριώτισσα, Τ.Κ 1041
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 5:00 μ.μ.
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 π.μ.

Γενική είσοδος: €5
Πληροφορίες και κρατήσεις: 99349265, 25877827
Κατάλληλο για παιδιά τριών και άνω.

 

O Τρομάρας
Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την παιδική παράσταση Ο Τρομάρας βασισμένο στο διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού σε διασκευή και νεοελληνική απόδοση της Άνδρης Θεοδότου. Μετά την επιτυχημένη πορεία που διέγραψε η πρώτη παιδική θεατρική παραγωγή, Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της μηλιάς, με 100 παραστάσεις σε ολόκληρη την Κύπρο, ο ΑντίΛογος παρουσιάζει άλλο ένα λαϊκό παραμύθι, το οποίο ζωντανεύει από τις 17 Σεπτεμβρίου.
Ο ήρωας του παραμυθιού είναι ένα λεπτό και αδύναμο αγόρι, ο Θανάσης, ο οποίος τρόμαζε με το παραμικρό, για αυτό και τα άλλα παιδιά του έδωσαν το παρατσούκλι «Τρομάρας». Αλλά ο Θανάσης δεν ήθελε να τον φωνάζουν φοβιτσιάρη. Έτσι ο ήρωας μας αποφασίζει να πολεμήσει τον φόβο του και βρίσκει τον εαυτό του πρωταγωνιστή σε μια μεγάλη περιπέτεια.
Ο Τρομάρας κυκλοφόρησε το 1884, μαζί με δύο άλλα παιδικά διηγήματα, το Σκιάχτρο και τον Κλέφτη. Είναι η ιστορία ενός αγοριού, το οποίο δεν θέλει πια να τον κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά και επιθυμεί να αποδείξει στον εαυτό του πρώτα -και έπειτα στους άλλους- ότι είναι έξυπνος και μπορεί να ξεπεράσει όλους τους φόβους του. Ο εκφοβισμός δεν είναι ένα πρόσφατο φαινόμενο, αλλά σήμερα μας απασχολεί έντονα, για αυτό και επιλέξαμε το διήγημα του Βιζυηνού. Θέλαμε να μιλήσουμε στα παιδιά με γλυκάδα και ειλικρίνεια για τον εκφοβισμό και την διαφορετικότητα και για την δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας, με την οποία ξεπερνάμε τις δυσκολίες και τους φόβους μας.
Συντελεστές της παράστασης: Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου, Γενική Σκ. Επιμέλεια: Νεοκλής Νεοκλέους, Σκηνοθεσία: Φώτης Φωτίου, Σκηνικά / Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη, Μουσική: Βαλεντίνος Βαλιαντή.
Ηθοποιοί: Ανδρέας Κουτσόφτας, Θέμιδα Νικολάου, Βασίλης Παφίτης, Μάριος Στυλιανού, Βαλάντω Χαραλάμπους.
Παραστάσεις
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 kαι κάθε Κυριακή μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου, Flea Theatre, Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί (Εντός του Flea Market of Nicosia).

ΛΕΜΕΣΟΣ
Κυριακή 5 Νοεμβρίου, Θέατρο Ένα (Β' Λαϊκή Αγορά).

ΛΑΡΝΑΚΑ
Κυριακή 12 Νοεμβρίου, Κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ.
Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 11:00. Γενική Είσοδος €8. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 99251331, 99907651.

 

Η Χιονάτη Και Οι Εφτά Να - Νι
Το Θέατρο Βεστιάριο μετά την τελευταία παραγωγή του με τίτλο «Τα Τρία Γουρουνάκια και ο Λύκος ο Λιλλύκος», επιστρέφει με το νέο έργο της, με τίτλο «Η Χιονάτη και οι Εφτά Να-Νι». Το κλασικό αριστούργημα των αδελφών Γκριμ, που αγαπήθηκε και μ' αυτό μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ζωντανεύει επί σκηνής μαγεύοντας παιδιά και μεγάλους. Μια υπερπαραγωγή γεμάτη χρώματα-υπέροχες μουσικές, σκηνικά που σε μεταφέρουν άλλοτε στο παραμυθένιο δάσος των εφτά νάνων ή στο μαγικό παλάτι της μητριάς-βασίλισσας και παραμυθένια μαγικά κοστούμια μιας άλλης εποχής!
Μια διασκευή και πάλι του ηθοποιού-σεναριογράφου Γιάννη Σπανού, αγγίζοντας τη φαντασία… ξετυλίγοντας το νήμα του παραμυθιού.
Μια ευχή και μια κόρη με μάγουλα κόκκινα σαν το αίμα... μαλάκια μαύρα σαν τη νύχτα και δερματάκι άσπρο σαν το χιόνι!
Η γνωστή ιστορία της ωραίας μας καλοσυνάτης Χιονάτης μέσα από το παλάτι και το μακρινό το δάσος των εφτά νάνων.
Στην παράσταση θα εμφανίζονται και οι εφτά νάνοι κι έτσι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους ηθοποιούς της παράστασης σε ρόλους έκπληξη, σκορπώντας δράση και γέλιο.
Μια μητριά… ένας καθρέφτης και ένα μήλο κόκκινο κατακόκκινο! Ένας γαλάζιος πρίγκιπας που αναζητεί τη Χιονάτη του ανάμεσα σε ωραίες και ωραιοτάτες!
Ένα ευχάριστο-κεφάτο έργο με πολλή δράση που θα καθηλώσει τους μικρούς μας φίλους και θα κρατήσει το ενδιαφέρον των μεγάλων. Κεφάτες μουσικές θα συνοδεύουν την παιδική μας παράσταση και τραγούδια που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι. Τα κοστούμια επίσης θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και τα σκηνικά θα σε παρασύρουν σε κόσμους μαγικούς-φανταστικούς στο μακρινό το δάσος που εκεί πραγματικά θα συναντήσεις τη Χιονάτη και τους εφτά νάνους!
Μέσα από την παράσταση αυτή τα παιδιά θα μάθουν για την αγάπη -την φροντίδα-, τη στοργή και τη φιλία. Θα μάθουν να δέχονται και ν' αποδέχονται.
Το έργο είναι κατάλληλο για ηλικίες παιδιών από 2 χρονών μέχρι και 102 χρονών.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Σπανός, Μύρια Χώπλαρου, Κώστας Κωνσταντίνου, Ξάνθια Αργυρού, Αφροδίτη Σπανού Λοΐζου & Φωνή Καθρέφτη: Αντώνης Λαπιθιώτης.
Συντελεστές της παράστασης:
Διασκευή-σενάριο-στίχοι τραγουδιών : Γιάννης Σπανός, Μουσική: Βάσω Βασιλείου, Σηνοθεσία : Γιάννης Σπανός, Φωτογραφία: Θεόφιλος Κουτρουμάνης, Σχεδιασμός κοστουμιών / σκηνικά : Γιάννης Σπανός, Κατασκευές κοστουμιών: Δώρα Χιώτη.
Τα σκηνικά ζωγραφίζει η Αντρούλα Εμπεδοκλέους
Κινησιολογία / χορογραφίες: Η Χιονάτη - Η Μητριά και Οι εφτά νάνοι

INFO:
Λευκωσία
Σάββατο 23 & 30 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 14 Οκτωβρίου & Σάββατο 4 Νοεμβρίου, 15.00 & 17.30.
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, 15 Οκτωβρίου & 5 Νοεμβρίου, 11.00 & 16.00.
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία.

Αραδίππου
Κινηματοθέατρο Καλλιθέα
Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 16.00.

Λάρνακα
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 11.00.

Αμμόχωστος
Δημαρχείο Σωτήρας (Θέατρο)
Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 11.00 & 16.00.

Λεμεσός
Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάνω Πολεμιδιών (Θέατρο)
Κυριακή 1 Οκτωβρίου , 11.00.
Σάββατο 28 Οκτωβρίου, 16.00.

Πάφος
Α' Λύκειο Πάφου (Θέατρο)
Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 16.00.
Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 11.00.

Γενική Είσοδος: €7. Πληροφορίες / Κρατήσεις 96403029 & 96020301.

 

8 Νταν... στην Κιβωτό
Αυτό είναι το έργο που ετοιμάζει αυτή την περίοδο το Θέατρο Μασκαρίνι. Ένα έργο, ύμνος προς τη φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη σημασία του να αγωνίζεται κανείς για ένα καλύτερο αύριο, σε συνεργασία με όλα τα πλάσματα της γης. Ένα έργο βασισμένο στο βραβευμένο Γερμανικό παραμύθι «ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΣΤΙΣ 8» σε μια θεατρική μεταφορά του Πέτρου Κονόμου. Ένα ταξίδι, με μια Κιβωτό, που θα μείνει αξέχαστο σε μικρούς, μεγάλους, νέους, γέρους και παιδιά. Κατάλληλο για ... παιδιά 3 έως 103 χρόνων. Μια παράσταση γεμάτη ενέργεια, ζωντάνια, χιούμορ, χρώμα, τραγούδι και χορό, που δεν πρέπει να χάσει κανείς!
Τρεις πιγκουίνοι κοιτάζουν το παγωμένο τοπίο γύρω τους, προσπαθώντας να δώσουν λίγο νόημα στη ζωή τους. Μοναδική τους ασχολία οι καβγάδες τους. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν όταν πέφτει στα χέρια των δύο πιγκουίνων ένα εισιτήριο για την κιβωτό. Ο δεύτερος κατακλυσμός έρχεται κι αυτοί δεν μπορούν με τίποτα να αφήσουν τον φίλο τους να χαθεί. Βρίσκουν λοιπόν ένα τρελό τρόπο να τον πάρουν μαζί τους. Οι τρεις ήρωες μας μπλέκουν σε μια περιπέτεια γεμάτη ...νερό, φαντασία, πολλά πολλά ζώα και ένα θηλυκό περιστέρι που έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή στην κιβωτό. Θα καταφέρουν άραγε οι ήρωές μας να βγούν νικητές από αυτή την περιπέτεια και να δώσουν στον κόσμο την ευκαιρία να ξεκινήσει απο την αρχή μια νέα ζωή; Μια παράσταση ύμνος προς τη φίλια και την αποδοχή της διαφορετικότητας.Τη θεατρική μεταφορά - διασκευή και σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Πέτρος Κονόμου. Την αυθεντική μουσική έγραψε ο Στυλιανός Γερασίμου ενω την κίνηση και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αντιγόνη Τασουρή με βοηθό της την Σταυρίνα Κούσπαρου. Το σχεδιασμό των κοστουμιών και το φροντιστήριο έχει αναλάβει η Μαρία Χαραλάμπους. Το σκηνικο κατασκεύασε ο Δημήτρης Δημητρίου. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, Μαρία Παπακώστα, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Πέτρος Τίγρης και Σταύρος Κωνσταντίνου.
INFO:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις 10:30 π.μ., στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία.
Παραστάσεις Κυριακές 1, 8, 15, 22, 29 Οκτωβρίου & 5, 12 Νοεμβρίου, 10.30.

ΛΕΜΕΣΟΣ
Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 15:00 & 14 Οκτωβρίου, 15:00 & 17:30, στο Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών.

ΠΑΦΟΣ
Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 15:00 & 17:30, Α΄ Λύκειο Πάφου.

ΛΑΡΝΑΚΑ
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Κινηματοθέατρο Καλλιθέα, 15.00 & 17.30.
Κρατήσεις: 22270420.

Είσοδος: €7. Πληροφορίες και κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 99485083 και 22270420.

 

Οδυσσεβάχ
Ο Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου ρίχνει άγκυρα ξανά στο Σατιρικό Θέατρο μετά από 17 χρόνια. Σαλπάρουμε μαζί του στις 17 Σεπτεμβρίου. Το ταξίδι προβλέπεται συναρπαστικό, γεμάτο κινδύνους, αλλόκοτα όντα, μαγικές λέξεις, ξεχασμένες πριγκίπισσες, δυνατές φιλίες και πολλή περιπέτεια.

Η συγγραφέας προικίζει τον παραμυθά της με μπόλικη φαντασία για να μας μεταφέρει μια εμπνευσμένη ιστορία βασισμένη στην "Οδύσσεια", τον "Σεβάχ το Θαλασσινό" και άλλα λαϊκά παραμύθια. Ένα κείμενο γεμάτο συναισθήματα, παιχνιδιάρικη γραφή, ευφάνταστες εικόνες, γρήγορες εναλλαγές και πρωτότυπους ήρωες. Με δεξιοτεχνία μπερδεύει το αληθινό και το ψεύτικο, ενώ εξυμνεί την θέληση και την επιμονή που χρειάζεται ο άνθρωπος για να κατακτήσει τους στόχους του, ξεπερνώντας εμπόδια και πειρασμούς. Στον "Οδυσσεβάχ" η φαντασία απεικονίζει την πραγματικότητα εύστοχα και σπιρτόζικα.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλή, Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου. Μουσική: Γιώργος Χριστοφή
Κίνηση: Σταύρη Καλοπετρίδου, Μασκες: Ανδριανή Ρουσογένους
Video art/ animation : Γιώργος Αλεξάνδρου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσια Αντωνίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης
Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Σωκράτους, Ήβη Νικολαϊδου, Χάρης Αριστείδου, Ειρήνη Σαλάτα, Αντρέας Δανιήλ, Γιώργος Νικολάου, Έμμα Ονησιφόρου, Αλέξανδρος Γ. Μαρτίδης.

INFO: Πρεμιέρα 17 Σεπτεμβρίου 2017 και κάθε Κυριακή στις 20.30 μέχρι τα Χριστούγεννα, Χώρος Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία. Κρατήσεις/ Πληροφορίες 22421609 και 22312940.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close