Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πρώτη επίσκεψη στο νέο εστιατόριο του Καλοπαναγιώτη

Πήγαμε, δοκιμάσαμε και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2017

Το Θεοξένια είναι η νέα άφιξη στην κοινότητα του Καλοπαναγιώτη που ήρθε να προστεθεί ως η νέα επιλογή στη λίστα των εστιατορίων αυτού του πανέμορφου χωριού. Ο Καλοπαναγιώτης, κατάφερε τα τελευταία χρόνια να γίνει η κοινότητα-θαύμα και να μπει στην ελίτ των κοσμοπολίτικων ορεινών χωριών της χώρας. Επισκεφθήκαμε το χωριό και ανακαλύψαμε το Θεοξένια στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Το Θεοξένια, όμως, δεν είναι ακριβώς νέα άφιξη αλλά πρόκειται για ένα ξενώνα του 1937 ο οποίος αναπαλαιώθηκε, ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε ως σύγχρονο αγροτουριστικό κατάλυμα με πέντε πολυτελή δωμάτια για φιλοξενία μαζί με το εστιατόριο στον πάνω όροφο.

Ο χώρος του εστιατορίου είναι μικρός, με ξύλινα τραπεζάκια και καρέκλες ενώ εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η βεράντα περιμετρικά του χώρου με υπέροχη θέα στο βουνό. Καθίσαμε στον  εξωτερικό της μεγάλης βεράντας και πήραμε το μενού. Μικρό μενού, επιμελημένο από τον σεφ Κωνσταντίνο Χατζηγιάννη με 14 επιλογές από κυρίως πιάτα και ορεκτικά με έμφαση στη διεθνή και κυπριακή δημιουργική κουζίνα. Επιλέξαμε για αρχή τη σαλάτα με ρόκα και μαρούλια σε συνδυασμό με φρέσκα ντοματίνια, αποξηραμένα σύκα, παστέλι και ζεστό χαλούμι που σερβίρεται με βινενκρέτ κουμανδαρίας και σταφυλόμελου (€9.50).

Από τα ορεκτικά αμέσως το μάτι έπεσε στις γαρίδες με μέλι, πιπερόριζα, σκόρδο και σουσάμι (€7.00) που δεν μας απογοήτευσε και δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στο foie gras με καραμελωμένα αμύγδαλα σβησμένο με κουμανδαρία (€8.00) που το βρήκαμε πολύ ιδιαίτερο.

Από τις 8 κυρίως επιλογές πήραμε το Theoxenia Chicken, σωστά ψημένο φιλέτο κοτόπουλο, γεμιστό με κεφαλοτύρι, σάλτσα από δεντρολίβανο, ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι, κάρυ με πουρέ πατάτας και κολοκυθάκια (€12.00) και το Trout Fillet, με φιλέτο πέστροφας με κρούστα φρέσκων αρωματικών (€14.00). Το μαγαζί προσφέρει σπιτικά γλυκά με έμφαση στα σιροπιαστά γι’ αυτό και θελήσαμε να δοκιμάσουμε τον μπακλαβά (€3.50) και το γαλακτομπούρεκο (€3.50).  

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close