Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2017
Αν είσαι λάτρης του κινηματογράφου και η ιδέα του θερινού σινεμά στο βουνό, σε συναρπάζει, τότε σ' αυτήν την προβολή πρέπει να πας.
Στον Καλοπαναγιώτη λοιπόν το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 20.30 θα παρακολουθήσουμε μια ταινία τα γυρίσματα της οποίας έχουν πραγματοποιηθεί μάλιστα στο χωριό.
Ο λόγος για την ταινία «Boy on the Bridge», σε σκηνοθεσία Πέτρου Χαραλάμπους, ένα συγκινητικό, δραματικό film ενηλικίωσης βασισμένο στο βιβλίο «The Land of the Golden Apple» της Αγγλοκύπριας Eve Makis και έδωσε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης και ακολούθως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Είναι βραβευμένη στο European Cinema Panorama Film Festival στην Ελλάδα με το Best Film Award (Νοέμβριος 2016) και στο Festival Du Grain A Demoudre με το Best Film Young Jury Cinephile Award, επίσης το Νοέμβριο του 2016, στη Γαλλία. Ο σκηνοθέτης ήταν επίσης υποψήφιος στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ΙΡΙΣ 2017 ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης. Τώρα, λίγες μέρες πριν η ταινία κάνει την εμφάνισή της στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου, θα προβληθεί στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους στο Ζλιν της Τσεχίας, το παλαιότερο και μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους του ανά το παγκόσμιο, όπου και έχει προταθεί για τον τίτλο Best European First Film Competition ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει το ταξίδι της στα φεστιβάλ του εξωτερικού.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Φαρμακάς, Γιώργος Δημητρίου, Κίκα Γεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Μαρία Μιχαήλ, Τόνυ Δημητρίου, Κώστας Δημητρίου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Σπύρος Σταυρινίδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Λευτέρης Σαλωμίδης, Πάμπος Χαραλάμπους, Λιάνα Χαλκιά, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Πολυξένη Σάββα, Ανδρέας Φυλακτού, Κωνσταντίνος Κυπριανίδης, Δήμος Χριστοδούλου, Σωτήρης Ευσταθίου, Φρόσω Κκολού κ.α.
Είσοδος €8. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την επιδιόρθωση του παρεκκλησιού των Αγίων Σεργίου και Βάκχου.
Περισσότερες πληροφορίες, θα βρεις ΕΔΩ.
-
Casale Panayiotis
26 Αυγούστου 2017
Σχετικά
Το «La Bola Negra» κερδίζει το βραβείο κοινό στο Τορόντο και οδεύει προς τα Οσκαρ
Η ισπανική ταινία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι κατέκτησε το μεγάλο Βραβείο Κοινού στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, συνεχίζοντας μια εντυπωσιακή φεστιβαλική διαδρομή που ξεκίνησε στις Κάννες.
Προβολή του Βραβευμένου Ντοκιμαντέρ «Βαρώσια, η Πόλη Όμηρος» της Sylvie Deleule στον Κινηματογράφο Πάνθεον
Μια συγκλονιστική περιήγηση στη σύγχρονη ιστορία, τη μνήμη και τις ανοιχτές πληγές της Κύπρου
Η Μέριλ Στριπ είναι... ο Άσλαν στη «Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ
Έχει ειπωθεί τόσες φορές ότι η Μέριλ Στριπ μπορεί να παίξει τα πάντα. Τώρα γίνεται και ο Άσλαν. Ναι, το λιοντάρι της Νάρνια.
Ο Spider-Man εκθρονίζει το «Star Wars» από την κορυφή του αμερικάνικου box office
Το «Spider-Man: Καινούργια Μέρα» έσπασε το ρεκόρ δεκαετίας.
Οι 5 (ξεχωριστές) ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κυπριακούς κινηματογράφους
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες που κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
Starlit Screens: Αυτές είναι οι must-see open-air κινηματογραφικές βραδιές της εβδομάδας (στην πόλη και στο χωριό)!
Από τις οθόνες δίπλα στο κύμα μέχρι τις δροσερές αυλές των ορεινών μας χωριών, σημείωσε τις μέρες και προγραμμάτισε τη δική σου έξοδο
3 βραδιές, 10 χώρες, 15 ταινίες και αμέτρητοι τρόποι να μιλήσουμε για όσα μας ενώνουν
Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Λευκωσία από τις 22–24 Σεπτεμβρίου 2026
Βραβεία Emmy 2026: Όλοι οι νικητές και οι υποψήφιοι
Τα Βραβεία Emmy αναγνωρίζουν τις καλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές της προηγούμενης χρονιάς
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!