Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2017
Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας διοργανώνει και φέτος, κατά το τριήμερο 3-5 Ιουλίου 2017 το 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας.
Ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ανάδειξη του παραδοσιακού στοιχείου του τόπου μας μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορό, τραγούδι, γαστρονομία και έκθεση κυπριακών επαγγελμάτων. Ένα Φεστιβάλ το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε καλοκαίρι και έχει γίνει θεσμός να διοργανώνεται το τριήμερο που ξεκινά από την πρώτη Δευτέρα κάθε χρόνου.
Με το Παραδοσιακό Φεστιβάλ ο Δήμος Σωτήρας στοχεύει στην ανάδειξη των στοιχείων της λαϊκής κληρονομιάς της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό η κεντρική εκδήλωση της παραδοσιακής βραδιάς πραγματοποιείται στην πλατεία της Σωτήρας σε ένα χώρο ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο των σημαντικής αξίας εκκλησιαστικών μνημείων της Σωτήρας, τον ναό του Αγίου Γεωργίου, σημερινό εκκλησιαστικό μουσείο, τον νεότερο και τον παλαιό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος του 5ου μ.Χ. αιώνα στον οποίο αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται σημαντικές εργασίες από το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου.
Το πρόγραμμα
Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του τριήμερου Παραδοσιακού Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου το 9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Τραγουδιού στο Κηποθέατρο του Δήμου Σωτήρας στο οποίο συμμετέχουν οι Χορωδίες του Δήμου Σωτήρας, του Δήμου Λακατάμιας, του Δήμου Ιδαλίου, του Δήμου Αραδίππου, της Κοινότητας Αυγόρου και ο «Ευαγόρας» Αμμοχώστου.
Τρίτη 4 Ιουλίου 2017
Κατά την κεντρική εκδήλωση παραδοσιακής βραδιάς στις 4 Ιουλίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Προσκυνητές», έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων, και γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη. Την εκδήλωση θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος της τηλεόρασης του SIGMA, Γαβριέλλα Ζάρτηλα.
Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
Κατά την τελετή λήξης του 6ου Παραδοσιακού Φεστιβάλ στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό αμφιθέατρο του Δήμου Σωτήρας στην περιοχή της Αγίας Θέκλας το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με χορευτικά σχήματα από την επαρχία Αμμοχώστου. Συμμετέχουν: Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας, Χορευτικός Όμιλος Δήμου Σωτήρας, Αντιναρκωτικό Σχολείο Λιοπετρίου «Φάρος Ζωής», Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανάδυση» Παραλιμνίου, Χορευτικός Όμιλος Κέντρου Νεότητας Σωτήρας, Χορευτικός Όμιλος «Άχνα» Κέντρων Νέων Δάσους Άχνας, Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.
Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00.
Είσοδος δωρεάν
Το 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.
Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το Ράδιο Πρώτο και η ιστοσελίδα SotiraNews.com
Πληροφορίες: 23821416
Σχετικά

Πλατφόρμα Χορογραφίας: Ανακοινώθηκαν οι 13 προτάσεις που θα παρουσιαστούν το 2025
Η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2025 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14ης και 16ης Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Το φετινό καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον υπέροχο Μουτουλά
Ο Μουτουλλάς έφτιαξε πρόγραμμα με εκδηλώσεις για το φετινό καλοκαίρι

Ένα συλλογικό τραπέζωμα στις Καμάρες στην Λάρνακα
Η Λάρνακα 2030, σε συνεργασία με τους Urban Gorillas, σας προσκαλεί σε ένα εορταστικό συλλογικό τραπέζωμα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2025
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προτάσεις για μουσικές, θεατρικές και λαογραφικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Γιορτής του Κρασιού

Ο γύρος της Ξυλοτύμβου επιστρέφει τον Οκτώβρη
Κάνε την εγγραφή σου για να ζήσεις από κοντά μία μοναδική εμπειρία

Το καλοκαίρι είναι εδώ — και το Cyberness επιστρέφει με ένα νέο κύμα ενέργειας!
Έλα μαζί μας για ένα απόγευμα γεμάτο έμπνευση, δροσερά κοκτέιλ, δημιουργικά εργαστήρια, καλή μουσική και καλοκαιρινή μαγεία

Κεντούμε και ζυμώνουμε στην Αθηένου
Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τον παραδοσιακό πολιτισμό και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

17 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Καθημερινές γεμάτες με θερινό κινηματογράφο, φεστιβάλ και αγαπημένους τραγουδιστές

REWIND 2: Ο Λούης Πατσαλίδης και η παρεά του επιστρέφουν για ένα νοσταλγικό party του καλοκαιριού
Με τραγούδια που μας μεγάλωσαν, ήχους που μας ταξιδεύουν, και ρυθμούς που θα μας ξεσηκώσουν

Φέτος γιορτάζουμε το Γλυτζιστό αλλιώς... με έναν αγαπημένο καλλιτέχνη
Έρχεται για πρώτη φορά μία μουσική βραδιά γλυτζιστού με κρασί και χορό

38 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Μουσική, χορός, φαγητό, δραστηριότητες και φεστιβάλ

Καλοκαίρι στη Λεμεσό: Ένας ολόκληρος μήνας με 15 δωρεάν εκδηλώσεις «Δίπλα στο κύμα»
Η Λεμεσός θα φιλοξενήσει κι αυτό το καλοκαίρι μια σειρά θερινών εκδηλώσεων με επίκεντρο το θεατράκι του Μόλου