Νέες Αφίξεις , Bars & Clubs

Ένα αυθεντικό κουβανέζικο μπαρ στην καρδιά της Λεμεσού

Ρούμι, mojito, tapas και μουσικές σε ένα μαγαζί με χρώματα, αρώματα και γεύσεις από την εξωτική Κούβα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2017

Δεν θα είναι υπερβολή αν σου πούμε πως εντυπωσιαστήκαμε από τις πρώτες εικόνες του Havana Society, του νέου μπαρ της Λεμεσού και θέλουμε οπωσδήποτε να το επισκεφτούμε. Ένα αυθεντικό κουβανέζικο μπαρ που λειτουργεί περισσότερο ως ένας πολυχώρος ο οποίος χωρίζεται ουσιαστικά σε τρία μέρη.

Πρώτα, ο ατμοσφαιρικός εσωτερικός του χώρος, με διακόσμηση των κουβανέζικων μπαρ, με ξύλινη επένδυση στους τοίχους και καρέκλες, δερμάτινους πράσινους καναπέδες με την πλάτη στον τοίχο και μία τεράστια φωτογραφία του θρυλικού Αμερικανού συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ ο οποίος έζησε για 20 χρόνια στην Κούβα και εμπνεύστηκε εκεί αρκετά από τα πιο γνωστά του μυθιστορήματα, όπως το οσκαρικό «Για ποιον κτυπάει η καμπάνα».

Εξωτερικά ο χώρος απλώνεται σε μία πολύχρωμη και πράσινη αυλή σε ταξιδεύει στις αυλές της Κούβας με τα έντονα χρώματα, τα λουλούδια στις γλάστρες και το συντιβάνι στη μέση και τέλος ένα σημείο αποκλειστικά για mojito, το mojito spot.

Το μαγαζί ανήκει στον Ελλαδίτη Κωνσταντίνο Γκοτσούλια, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο Κωνσταντίνος είναι εξειδικευμένος μπαρίστας με μεγάλη πείρα και εργάστηκε σε γνωστή αλυσίδα καφέ. Το μπαρ αυτό αποτελεί ένα όνειρο ζωής με το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα χώρο όπου η φιλοσοφία ζωής της Κούβας να γίνει κομμάτι της δικής μας κουλτούρας. Μία κουλτούρα όπου κύριο ρόλο παίζει η μουσική και κάθε άνθρωπος να νιώθει άνετα με τον εαυτό του, να είναι αυθόρμητος, να αγαπά το χορό και τη ζωή.

Σημείωσε πως το Havana Society συνεργάζεται με την πρεσβεία της Κούβας στην Κύπρο από την οποία πήρε και την άδεια για την ονομασία του καταστήματος.

Τι θα βρεις εκεί
Ο χώρος ανοίγει από νωρίς το πρωί, σερβίροντας καφέ αλλά και πρόγευμα. Μπορείς να φας κουβανέζικο πρόγευμα το οποίο περιλαμβάνει γάλα, φρούτα και ψωμί με βούτυρο αλλά και το γνωστό μας English breakfast. Σύντομα θα σερβίρει και brunch. Το μπαρ σερβίρει 33 κοκτέιλ εκ των οποίων τα 8 είναι signature ενώ στον εξωτερικό χώρο θα βρεις το mojito spot αποκλειστικά για mojito. To μαγαζί μας προτείνει την κλασική, κουβανέζικη Pina Colada.

Μαζί με το ποτό σου μπορείς να παραγγείλεις tapas και σαλάτες. Το Havana Society αγαπά ιδιαίτερα τις μουσικές της λατινικής Αμερικής, latin, afrocuba και mainstream latin. Θα διοργανώνει live μουσικές βραδιές με συγκροτήματα από Κύπρο και εξωτερικό. Προγραμματίζει επίσης να διοργανώσει ένα μουσικό φεστιβάλ αποκλειστικά με μουσικές της Κούβας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close