Τα καλύτερα της Κύπρου , Bars & Clubs

MeditAsian γεύσεις στο καλύτερο bar-resto της Λευκωσίας

Δοκιμάσαμε έναμενού βασισμένο σε ένα κράμαασιατικής και μεσογειακής κουζίνας που μας άρεσε

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2017

Το Café Mercedes, εκτός από το πρώτο μαγαζί στην παλιά Λευκωσία, που ουσιαστικά άνοιξε σχεδόν πάνω στην Πράσινη Γραμμή, είναι κι ένα από τα καλύτερα bar-resto της Λευκωσίας. Δυνατό του σημείο και το φαγητό.

Το μενού είναι βασισμένο σε MeditAsian γεύσεις, ένα κράμα δηλαδή ασιατικής και μεσογειακής κουζίνας, με βαρύτητα στο πρώτο μέρος. Εμείς παραγγείλαμε ένα fusion γεύσεων. Σύντομα, το πολύ ευγενικό προσωπικό, άφησε μπροστά μας το New Style Salmon (€10.50), πολύ λεπτές φέτες σολομού, σε dressing ponzu - τρούφας, κάππαρη και ρόκας.


Μια αρχή που μας προετοίμαζε γι' αυτό το γευστικό ταξίδι. Η εύγευστη σαλάτα με κινόα, goji berries, κόλιανδρο, καρότο, αβοκάντο, φασολάκι και βινεγκρέτ με βάση τη σόγια (€12.50), η μια από τις τρεις σαλάτες στο μενού, σερβιρίστηκε μαζί με το Rock Shrimps Tempura, τις γαρίδες tempura, με σαλάτα Wagame και καυτερή κρέμα από yuzu -είδος ιαπωνικού εσπεριδοειδούς φρούτου (€14).

Αν είσαι λάτρης του sushi, τσέκαρε τη σελίδα με τα roll, με προτάσεις όπως το Tiger Roll, το Dragon, το Spicy Salmon και μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του California, το California Soya Wrapped. Υπάρχει όμως και η επιλογή. Το Tempura Shrimp Roll, το Mercedes Tuna Roll και το Hot Californication Roll είναι μερικές από τις πολύ εύγευστες προτάσεις.

Ενδιαφέρουσα πολύ και η σελίδα των κυρίως πιάτων με 5 επιλογές, όπως νορβηγικός σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και σαλάτα με κινόα και σουσάμι, rib eye στο γκριλ με miso και σάλτσα chilli και χοιρινό, με ταρτάρ μάνγκο, πουρέ από κολοκάσι και χυμό τζίντζερ-λεμόνι.

Η ώρα περνούσε πολύ ευχάριστα, το μαγαζί άρχισε να γεμίζει ,με τον κόσμο να χορεύει με ποτό ανά χείρας, και αφού απολαύσαμε το φαγητό μας, προχωρήσαμε στο μπαρ, πήραμε από ένα cocktail -τσέκαρε τη λίστα- και συνεχίσαμε την όμορφη βραδιά μας στο Café Mercedes.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close