Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2017
Η XMAS Events ζωντανεύει στη σκηνή, το μαγευτικό έργο Το Κομμάτι, του πιο αγαπημένου Έλληνα συγγραφέα παιδικών βιβλίων Γιώργου Δ. Λεμπέση, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Ξενίδου. Πρόκειται για την συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των βιβλιοπωλείων Public , του συγγραφέα και 686 Κύπριων μαθητών 24 δημοτικών σχολείων που μαζί δημιούργησαν "Το Βιβλίο των Σχολείων".
Το Κομμάτι είναι μια φανταστική περιπέτεια που μιλάει για τα όνειρα και το πώς όλοι μας, πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και να προστατεύουμε τα όνειρά μας. Η Γούλα είναι ένας πολύ μικρός πλανήτης με δύο πόλεις: την φωτεινή, όμορφη, καθαρή και οργανωμένη Αστάρτη και τη σκοτεινή, σκονισμένη και βρώμικη Ντούρτα.
Οι δύο πόλεις βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη και μια συνεχή καταδίωξη, επειδή η Ντούρτα προσπαθεί να κλέψει τον ουρανό της Αστάρτης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κάτοικοι της Αστάρτης είναι πάντα σε επιφυλακή. Έτσι, όταν ένα κομμάτι του ουρανού, θα πέσει στη γη, οι άνθρωποι της Ντούρτας θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στην Αστάρτη ώστε να το κλέψουν. Και έτσι η περιπέτεια αρχίζει.
Πώς μπορούν οι κάτοικοι να σώσουν την πόλη και τον ουρανό τους;
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το κομμάτι του ουρανού να εκπληρώσει το όνειρό του να πετάξει;
Μια ιστορία που μας προτρέπει να κρατάμε τα όνειρα μας ζωντανά, προφυλάσσοντας όλα όσα θεωρούμε γύρω μας 'δεδομένα.΄ Για μια κοινωνία που, αν πιστέψει ότι μπορεί, τότε στ' αλήθεια θα μπορέσει να γίνει όμορφη. Ένα παραμύθι απ' αυτά που αγαπούν και μικροί και μεγάλοι!
Την πρωτότυπη μουσική για την παράσταση έχει γράψει η διεθνούς φήμης Μόνικα, ενώ του στίχους εμπνεύστηκε ο Βαγγέλης Λεμπέσης. Τα σκηνικά υπογράφει η Θάλεια Μέλισσα, τα κοστούμια σχεδίασε η Αναστασία Σαρρή, ο φωτισμός ανήκει στον Παναγιώτη Τσέβρενη ενώ χορογράφος της παράστασης είναι η Άνθη Κέττηρου.
Οι χαρακτήρες του βιβλίου ζωντανεύουν χάρη σε μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών. Παίζουν Παναγιώτης Κατσώλης, Βίκη Καμπούρη, Κατερίνα Χολή, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Στράτος Χατζηηλία, Μιχάλης Κορναράκης, Μαρία Ζίττη, Κριστιάνα Γεωργίου, Χρυστάλλα Σκόρδου και Κωνσταντίνος Δημητρίου.
-
Πάνθεον
22 Απριλίου - 11 Ιουνίου 2017
Σχετικά
Ο Τσούβι επιστρέφει με εξωγήινο Stand up comedy, επίκαιρο όσο ποτέ…
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας επιστρέφει στο νησί μας για τρεις παραστάσεις, με ένα ολοκαίνουριο σόου
Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος 2025: Οι υποψηφιότητες
Θα απονεμηθεί για πρώτη φορά, σύμφωνα με την εξαγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου, το Βραβείο «Νίκος Χαραλάμπους»
Αντικριστό: Η νέα καλοκαιρινή θεατρική παράσταση του Φώτη Γεωργίδη
Μετά την περσινή ΦΟΥΚΟΥ, ο Φώτης Γεωργίδης επανέρχεται με τη νέα του κοινωνική σάτιρα
Ο Μάιος μάς πάει θέατρο: 15 παραστάσεις που αξίζει να δεις
Κωμωδίες, δυνατά δράματα, κλασικά έργα, σύγχρονες φωνές και μουσικοθεατρικές παραγωγές γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου με ιστορίες που συγκινούν, προβληματίζουν και ψυχαγωγούν
Ο Δήμος Πάφου παρουσιάζει τον νέο κύκλο εκδηλώσεων «Ημέρες Θεάτρου»
O Δήμος στηρίζει και φιλοξενεί αξιόλογες θεατρικές παραγωγές από την Κύπρο και την Ελλάδα
Ίων του Ευριπίδη: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ
Σκηνοθεσία - Μετάφραση - Δραματουργική επεξεργασία Θωμάς Μοσχόπουλος
«Ο τόπος εν οι άνθρωποι»: Παρουσίαση Θεατρικών Εργαστηρίων στις Ορεινές Κοινότητες: Φοινί, Κυπερούντα και Λάνια
Με πρωτοβουλία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Οι Sooshi Mango, το viral φαινόμενο των social media, έρχονται για πρώτη φορά στη Λεμεσό
Η Λεμεσός υποδέχεται ένα από τα πιο viral φαινόμενα της σύγχρονης κωμωδίας
Η Φάλαινα: Μόλις άνοιξαν νέες καλές θέσεις για να παρακολουθήσετε τη συγκλονιστική παράσταση στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
Είναι η παράσταση που εδώ και δυο χρόνια είναι sold out στην Αθήνα.
Συνεχίζονται οι παραστάσεις στη Λευκωσία της παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ Μεταφράσεις
Η παραγωγή θα περιοδεύσει σε Πάφο, Λάρνακα και Λεμεσό
Τιμοκύπρο: Μια παράσταση γεμάτη από Κύπρο ζωντανεύει επί σκηνής
Η εμβληματική παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές, έρχεται επιτέλους στη Λάρνακα
«Κόντρα στον Άνεμο: η ιπτάμενη περιπέτεια της Τίρα» των Hippo Theatre Group έρχεται Κύπρο
Η επιτυχημένη παιδική παράσταση αποτελεί μια σουρεαλιστική περιπέτεια μυστηρίου για παιδιά, με κωμικά αλλά και λυρικά στοιχεία